16.7 C
Nea Stira
Απρίλιος 19, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ: Δημιουργία Κέντρου Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας αποκλειστικά για γυναίκες

Ένα εξειδικευμένο αθλητιατρικό Κέντρο αποκλειστικά για γυναίκες που θέλουν να αθληθούν και να διατηρηθούν σε υγεία και φόρμα με ασφάλεια, ξεκίνησε τη λειτουργία του στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Το Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας (Women’s Health and Sports Medicine Center) απευθύνεται σε επαγγελματίες αθλήτριες, απλές αθλούμενες που τρέχουν, κολυμπούν ή γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους,  εργαζόμενες που πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, αρθρίτιδα ή τενοντίτιδες καθώς και σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που επιθυμούν να αθλούνται με ασφάλεια αλλά και μητέρες μετά τον τοκετό, που επιζητούν απώλεια βάρους και επανάκτηση της φόρμας τους. Σκοπός του Κέντρου είναι η πρόληψη των τραυματισμών, η εξατομικευμένη αντιμετώπιση και πλήρης αποκάταστασή τους και γενικά η προαγωγή της υγείας, της ασφαλούς άθλησης και της ευεξίας στις γυναίκες.

Στην παρουσίαση του Κέντρου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» την  Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ κ. Γεώργιος Καλλιπολίτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας δεν αφορά μόνο επαγγελματίες αθλήτριες, αλλά όλες τις αθλήτριες. Και για εμάς αθλήτρια είναι κάθε γυναίκα που είναι ή θέλει να παραμείνει δραστήρια.

Το γεγονός ότι το Κέντρο λειτουργεί σε ένα μεγάλο και οργανωμένο νοσοκομείο όπως είναι το ΜΗΤΕΡΑ, καθώς και η συνεργασία με πλήθος εξειδικευμένων ιατρών,  προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλες τις γυναίκες που μας εμπιστεύονται την υγεία τους».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κέντρου Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας του ΜΗΤΕΡΑ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, κ. Δημήτριος Τσούκας δήλωσε «Είναι γνωστό πως αρκετοί τραυματισμοί και παθήσεις, όπως η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου γόνατος που είναι 2-4 φορές πιο συχνή στις γυναίκες αθλήτριες, η αστάθεια ώμου, η χονδροπάθεια επιγονατίδας από την παιδική κιόλας ηλικία, αρθροπάθειες και κατάγματα κόπωσης λόγω οστεοπόρωσης και προοδευτικής απώλειας οστικής μάζας, εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες. Υπάρχουν και βασικά ιατρικά θέματα που αφορούν μόνο τη γυναίκα. Το ένα είναι η άθληση και η εγκυμοσύνη και το άλλο είναι η “αθλητική τριάδα των γυναικών’ που περιλαμβάνει την οστεοπόρωση και τις διατροφικές διαταραχές όπως ανορεξία ή βουλιμία και αμμηνόρροια.

Στο Κέντρο μας αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά όλες τις παθήσεις που σχετίζονται με την άθληση και τους χρόνιους τραυματισμούς, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες αρθροσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές, με σεβασμό στις ανατομικές ιδιαιτερότητες της κάθε γυναίκας».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Κέντρου Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της γυναίκας στο ΜΗΤΕΡΑ (από αριστερά), ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ.Ανδρέας Καρταπάνης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Γεώργιος Καλλιπολίτης, ο Διευθυντής του Κέντρου Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας του ΜΗΤΕΡΑ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, κ. Δημήτριος Τσούκας και η Διευθύντρια του Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, καθηγήτρια κα Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη.

O Διευθυντής του Κέντρου Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας του ΜΗΤΕΡΑ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, κ. Δημήτριος Τσούκας στο βήμα της εκδήλωσης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης (από αριστερά) ο Διευθυντής του Κέντρου Αθλητικών Κακώσεων & Υγείας της Γυναίκας του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Δημήτριος Τσούκας, η Γενική Διευθύντρια του ΜΗΤΕΡΑ κα Μαρία Παπαμάρκου, η ολυμπιονίκης κα Νίκη Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Γεώργιος Καλλιπολίτης και η Διευθύντρια του Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, καθηγήτρια κα Ευανθία Διαμάντη- Κανδαράκη.

  •  kontranews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιατρικός Σύλλογος για τον ιό Δυτικού Νείλου: Αποτυχημένη η διαχείριση των ψεκασμών για τα κουνούπια

katalitikos

Απαραίτητοι οι εμβολιασμοί σε παιδιά και ενήλικες

Real news

Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ: Θάνατοι από την εποχική γρίπη

reporter

Προσοχή: Ο ΕΟΦ απαγορεύει 20 γνωστά καλλυντικά

admin-1

Νόσος Crohn: Ο παράγοντας που επιδεινώνει τα συμπτώματα

Real news

Γρίπη: Κρύβουν τα θύματα λέει η ΠΟΕΔΗΝ

adesmeftos typos

Ponstan: Ανακαλούνται παρτίδες του φαρμάκου σε σιρόπι

admin-1

Παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ: Τι λέει ο Πολάκης

Real news

Έρχονται αλλαγές στη συνταγογράφηση και στη χορήγηση ακριβών φαρμάκων

katalitikos

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξέρετε γιατί δεν πρέπει να τρώμε το χιόνι

reporter

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της υπέρτασης

kostas.karatzas

Γρίπη : Εξι ερωτήσεις – απαντήσεις για να προφυλαχτούμε

Real news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ