28 C
Nea Stira
Αύγουστος 25, 2019
NEASTYRANEWS.GR
Uncategorized

Τα βασικά σημεία του σχεδίου εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Σύρου – Τι λέει για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ενημέρωση σχετικά με τα βασικά σημεία του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Σύρου καθώς και τις εξελίξεις γύρω από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έδωσε η διοίκηση της Νεώριον Α.Ε.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ usay.gr

Αναλυτικά, η Νεώριον σημειώνει ότι «αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για επιχειρηματικές εξελίξεις που αφορούν τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, η διοίκηση της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σας ενημερώνει (προς αντίστοιχη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού) ότι:

1) Mε την υπ΄αριθμ. 2/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας) επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης, κατ΄ άρθρο 106 δ του Πτωχευτικού Κώδικα, της θυγατρικής μας εταιρίας «ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΡΟΥ A.Ε.”. Η ανωτέρω απόφαση αποτελεί το ουσιαστικό βήμα για την εξυγίανση του Ναυπηγείου Σύρου, όπως προβλέπεται στο κατατεθέν σχέδιο εξυγίανσης, τα βασικά σημεία του οποίου είναι :

– Διαγραφή 100% των τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς τον ΕΦΚΑ και το Ελληνικό Δημόσιο και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 280 δόσεις. Διαγραφή μέρους των οφειλών προς τις τράπεζες, επιτόκιο 3,2% και 5% ανάλογα με το πιστωτικό ίδρυμα και εξόφληση του κεφαλαίου σε 30 εξαμηνιαίες δόσεις αλλά και διαγραφή μέρους των οφειλών σε μη ουσιώδεις προμηθευτές.

– Η μεταβίβαση μέρους του ενεργητικού και του παθητικού στην εταιρεία «Onex Ναυπηγεία Σύρου», το επενδυτικό σχέδιο της οποίας, προβλέπει την καταβολή 14,3 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την υλοποίηση επενδύσεων 29,8 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας. Περαιτέρω προβλέπεται ότι :

– Στην «Onex Ναυπηγεία Σύρου» θα μεταβιβαστούν ακίνητα καθώς και τα πάσης φύσεως κινητά, μηχανήματα και γενικά ο εξοπλισμός της επιχείρησης, όπως πλοία και πλωτά μέσα, αλλά και οι διοικητικές άδειες και τα αποθέματα. Δεν θα μεταβιβαστούν: οι συμβάσεις των πρώην εργαζομένων της υπό εξυγίανση εταιρείας, το πελατολόγιό της, το σήμα της υπό εξυγίανση εταιρείας, απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 2.117.980,79 ευρώ, οι εμπορικές απαιτήσεις και τα ταμειακά διαθέσιμά της. Επίσης προβλέπεται να μεταβιβαστούν:

– Οι υποχρεώσεις προς την Alpha Bank ποσού 2 εκατ. ευρώ (μαζί με τυχόν εξασφαλίσεις) και σε ποσοστό 40,18% των οφειλόμενων υποχρεώσεων.

– Οι υποχρεώσεις προς την Τράπεζα Πειραιώς (μαζί με τυχόν εξασφαλίσεις) και σε ποσοστό 81,59% των οφειλόμενων υποχρεώσεων.

– Οι υποχρεώσεις προς τον ΕΦΚΑ ύψους 20,74 εκατ. ευρώ που θα αποπληρωθούν σε 280 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

– Οι υποχρεώσεις προς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας διαγράφονται σε ποσοστό 100%.

– Η νέα εταιρεία αναλαμβάνει να καταβάλει εφάπαξ τα οφειλόμενα ποσά στους πρώην εργαζομένους.

– Οι υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, μεταφέρονται και μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία και θα αποπληρωθούν σε 280 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

– Από το σύνολο των υποχρεώσεων προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΕΚΟ διαγράφεται ποσοστό 85,67% και το υπόλοιπο θα εξοφληθεί σε 24 μηνιαίες δόσεις.

– Οι υποχρεώσεις προς ουσιώδεις προμηθευτές θα εξοφληθούν ολοσχερώς και χωρίς απομειώσεις, εντός 60 εργάσιμων ημερών, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους μη ουσιώδεις προμηθευτές διαγράφονται σε ποσοστό 85,67% και το εναπομένον υπόλοιπό τους θα εξοφληθεί σε 24 μηνιαίες δόσεις.

2) Όσον αφορά τις εξελίξεις στην άλλη θυγατρική μας «ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε”., οι προτάσεις και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος οι οποίες έχουν υποβληθεί επισήμως από επενδυτές για την εξαγορά της εταιρείας, είναι επί του παρόντος σε πρώιμο στάδιο αξιολόγησης, ώστε να μην απαιτείται οιαδήποτε σχετική ανακοίνωση. Είναι ευνόητο ότι εφόσον επισημοποιηθεί η ενδεχόμενη εξαγορά της εν λόγω θυγατρικής μας, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί σχετικώς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με Ρέθυμνο για την Β΄φάση του Κυπέλλου o ΓΣ ΚΥΜΗΣ

kostas.karatzas

Απαγόρευση 74 καλλυντικών από την αγορά – Από κραγιόν και λοσιόν μέχρι κρέμες για μωρά (λίστα)

kostas.karatzas

Alert Καλλιάνου για την κακοκαιρία: Μπορεί να θυμίσει μέρες του ’87

kostas.karatzas

Με βαλκανική υπογραφή το Μουντιάλ του 2030

kostas.karatzas

Καλλιάνος: Τη Δευτέρα έρχεται η ώρα για χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

kostas.karatzas

Θεοδωράκης: Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν το Ποτάμι

kostas.karatzas

Χρυσές Σφαίρες 2019: Με 5 υποψηφιότητες ο Λάνθιμος

kostas.karatzas

Ανοίγει τη Δευτέρα εφαρμογή του Ελληνικού Κτηματολογίου για τη δήλωση ακινήτων

kostas.karatzas

Στη Βουλή η δικογραφία κατά του Παπαντωνίου για το σκάνδαλο του C4i

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ