8.1 C
Νέα Στύρα
18 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
Uncategorized

Επιμελητήριο Εύβοιας: Δυνατότητα ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

Οι ενέργειες και οι συνεχόμενες παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου μας, σε στενή συνεργασία πάντοτε με τα επιμελητήρια και των άλλων πυροπλήκτων νομών Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, παρεμβάσεις που εμπεριείχαν ακόμη και την υποβολή νομοθετικής πρότασης προς την πολιτεία, για την εξεύρεση λύσεων και την σύνταξη νομοθετικής παρέμβασης, ώστε να γίνει δυνατή η ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, απέδωσαν καρπούς και οδήγησαν πρόσφατα σε μία σημαντική επιτυχία.

Ως επιμελητήρια ο Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μην συνιστά η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου τροχοπέδη σε αιτήματα ρύθμισης τέτοιων δανείων από τις Τράπεζες όπως είχε διαφανεί μέχρι σήμερα, ακόμα και στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτών με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι, δυνάμει της με αριθμ. 2/94253/0025/21.12.2018 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γεωργίου Χουλιαράκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’5960/31.12.2018, οι προτάσεις μας έγιναν πράξη, δίνοντας ευθέως και ρητά τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους δανειολήπτες να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και τα πυρόπληκτα, κόκκινα και ενήμερα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς οι τράπεζες να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η Πολιτεία με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση έκανε το αναγκαίο πρώτο βήμα και υπέδειξε προς τις τράπεζες ότι, δεν μπορούν πλέον να αρνούνται πεισματικά την ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων.

Το δεύτερο βήμα πρέπει να γίνει από τις Τράπεζες, οι οποίες πρέπει να δουν ότι η ρύθμιση των δανείων αυτών, ακόμα και με γενναία κουρέματα, παρατάσεις μείωση επιτοκίων κλπ. είναι προς το συμφέρον τους, όπως φυσικά και προς το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, έχοντος πλέον ως δεδομένο ότι σε κάθε περίπτωση, η υπουργική απόφαση τους λύνει τα χέρια και διαφυλάσσει τα συμφέροντα τους από τις ληφθείσες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Το Επιμελητήριο μας δεν επαναπαύεται σε αυτές τις θετικές εξελίξεις.

1. Ήδη έχουμε ξεκινήσει ενέργειες και συναντήσεις με εκπροσώπους των Τραπεζών ασκώντας πιέσεις ώστε τα τραπεζικά ιδρύματα, έχοντας πλέον την δυνατότητα από το νόμο, να διευκολύνουν τον κάθε δανειολήπτη που προσέρχεται με διάθεση ρύθμισης των δανείων του.

2. Έχουμε ήδη προγραμματίσει συνάντηση για το θέμα, στις 6 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Οικονομίας με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Κουρμούση Φώτη, τον Γενικό Γραμματέα Γ.Λ.Κ / ΥΠΟΙΚ, κ. Σπηλιωτόπουλο Κωνσταντίνο και συνεργάτες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη Ιωάννη.

Δεν σταματάμε!

Θα συνεχίσουμε παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της ρύθμισης των δανείων στην πράξη, παρεμβαίνοντας όποτε και όπου κριθεί σκόπιμο, επιδιώκοντας το κατά το δυνατόν μέγιστο ποσοστό ρυθμίσεων.

Τοποθέτηση της προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Βούλας Αγιοστρατίτη.

Πηγή: eviavima.com.gr

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

«Kλείνει» Μήτρου ο Ηρακλής Ψαχνών

kostas.karatzas

ΑΕΕΠ Χαλκίδας: Ανακοίνωσε τους προπονητές των ακαδημιών

kostas.karatzas

Νίκη για τους παμπαίδες του Γ.Σ.ΣΤΥΡΩΝ: ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ-Γ.Σ.ΣΤΥΡΩΝ 15-32

kostas.karatzas

Εύβοια: 72χρονος πέθανε αβοήθητος σε αποκλεισμένο χωριό από τα χιόνια

kostas.karatzas

Ξεκινά η ανάπλαση της παραλίας Μαρμαρίου ένα από τα τρία μεγάλα έργα στην Εύβοια

kostas.karatzas

Ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου του Νομού Εύβοιας

kostas.karatzas

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος – Αρχιερατικό Συλλείτουργο

kostas.karatzas

Φωτιά στην Εύβοια: Καταστράφηκε το δάσος Natura – Σώθηκαν τέσσερα χωριά

kostas.karatzas

Ανακοίνωση του Φάνη Σπανού για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ