19.1 C
Nea Stira
Μάιος 27, 2019
NEASTYRANEWS.GR
Uncategorized

Ελλάδα και Ιταλία στο επίκεντρο του EuroWorking Group

Πολλή δουλειά περιμένει σήμερα στις Βρυξέλλες όσους συμμετέχουν στο EuroWorking Group, αφού έχουν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις, η μία με θέμα την Ελλάδα και η δεύτερη με θέμα την Ιταλία.

Η πρώτη συνεδρίαση είναι πρωινή και έχει αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. Εδώ θα βγουν χαρτιά και μολύβια καθώς οι αριθμοί θα κρίνουν το μέλλον των συντάξεων και των μέτρων του πακέτου Τσίπρα. Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου, το EuroWorking Group θα αναλάβει να προετοιμάσει την ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της Δευτέρας. Στο μενού βρίσκεται η Ιταλία και εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μη συμμορφωθεί και να μην αλλάξει τον προϋπολογισμό της.

Στην πρωινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος έφθασε στη βελγική πρωτεύουσα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το δεκαμηνο, αναμένεται μέχρι το τέλος του EuroWorkingGroup να πάρει μια εικόνα για τις αποφάσεις που θα κλειδώσουν.

Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 6,46 δισ. ευρώ. Εφόσον το EuroWorking Group πειστεί για το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου του 2019, τότε το Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου θα σφραγίσει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις παλαιές συντάξεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις, αλλά και να προχωρήσει και σε παροχές 900 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα θέλει να καταβάλει επίδομα στέγασης, να προχωρήσει σε μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, στην επιδότηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των νέων εργαζομένων, στη μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 10%, στη μείωση του φορολογικού συντελεστή επί των διανεμόμενων μερισμάτων, στο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι και στην ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής.

Οι θεσμοί θεωρούν πως ενδεχόμενη μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων το 2019 σε συνδυασμό με τα αντίμετρα οδηγεί σε δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ. Για να γεφυρώσει τη διαφορά η κυβέρνηση εξετάζει είτε να περικοπεί κατά 300 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019, είτε να προχωρήσει σε μικρότερη μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019 και σε μικρότερο κοινωνικό μέρισμα το 2018.

Από cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνδρες της ΕΜΑΚ και τρεις δύτες συμμετέχουν στις έρευνες για τους αγνοούμενους στην Εύβοια

Real news

Ο καιρός της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2018

adesmeftos typos

Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ ο καθηγητής ιατρικής του Στάνφορντ Ιωαννίδης

katalitikos

Κανένας “αθάνατος” από την Ελλάδα στην Ολυμπιακή Επιτροπή: Επίσημη διαμαρτυρία της ΕΟΕ

katalitikos

Ο καιρός της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018

kostas.karatzas

Βενζίνη από τη Βουλγαρία; Όχι πια! Τέρμα η φθηνή βενζίνη για τους Έλληνες της Β. Ελλάδας

adesmeftos typos

Το Youtube μπλόκαρε 58 εκατ. ακατάλληλα βίντεο

kostas.karatzas

Πότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων κινδυνεύουν να χάσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας

katalitikos

Αντιπρόεδρος Moody’s: Επικίνδυνο η Ελλάδα να καθυστερήσει για πολύ την έξοδο στις αγορές

katalitikos

Ο καιρός της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019

kostas.karatzas

Παρατείνεται η ισχύς αδειών οδήγησης για κατόχους που συμπλήρωσαν τα 74 έτη

katalitikos

Αγριεύει ο καιρός: Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο τις επόμενες μέρες

kostas.karatzas

Ο καιρός της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018

kostas.karatzas

Ο καιρός της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου 2018

adesmeftos typos

Αυτές είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το πρωί της Δευτέρας 18/2

admin-1

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ