8.8 C
Νέα Στύρα
17 Φεβρουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η αγάπη της Ευβοιώτισσας Μαρίας Χουλιαρά για το νησιώτικο τραγούδι (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Το νησιώτικο & παραδοσιακό μας τραγούδι όλο και περισσότερο αγαπιέται όχι μόνο από τους μεγαλύτερους, αλλά και από τους νεότερους !!!!! Πολύ αισιόδοξο μήνυμα !!!!

Σε αυτό συντελούν οι καλλιτέχνες που το αντιπροσωπεύουν, αλλά και όσοι το προωθούν με την ιδιότητα του μουσικού παραγωγού. Γεγονός είναι ότι είναι λίγοι. Μια από αυτούς είναι και η Ευβοιώτισσα Μαρία Χουλιαρά

Καιρός λοιπόν να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Τη συναντήσαμε και έχουμε εξασφαλίσει για όλους εσάς τους αναγνώστες μας μια αποκλειστική συνέντευξη. 

NEASTYRANEWS.GR: Μαρία η γνωριμία μας μετράει αρκετά χρόνια, όμως είναι η πρώτη φορά που θα μας μιλήσεις για όλα!!!! Και φυσικά εννοώ πρώτα να γνωρίσουμε εσένα ως άνθρωπο κι ύστερα τις προσπάθειες σου για το νησιώτικο τραγούδι. 

Μαρία Χουλιαρά: Θα ήθελα μέσα από αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω πρώτα απ όλα εσάς και το NEASTYRANEWS.GR και βέβαια όλο τον κόσμο που είναι δίπλα που αυτά τα χρόνια στις εκπομπές και στις παρουσιάσεις που έχω κάνει. 

NEASTYRANEWS.GR: Φαίνεσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, με ένα χαμόγελο που ζεσταίνει τους ανθρώπους δίπλα σου…. 

Μαρία Χουλιαρά: Χαμηλών τόνων όχι ιδιαίτερα!!!! (Γελάει). Έχω κι εγώ τις εκρήξεις μου. Γενικά όμως είμαι ένας άνθρωπος που έχει υπομονή και δίνει ευκαιρίες. Δεν διαγράφω εύκολα ανθρώπους από τη ζωή μου, ανεξάρτητα που γνωρίζω ότι αυτό κάνει κακό σε εμένα κάποιες φορές. 

NEASTYRANEWS.GR: Παντρεμένη; 

Μαρία Χουλιαρά: Όχι! Το θείο του γάμου μυστήριο δεν το έχω τελέσει ακόμα. (Γέλια) 

NEASTYRANEWS.GR: Από επιλογή ή συγκυρίες; 

Μαρία Χουλιαρά:  Και τα δύο μαζί. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, ένιωθα πως δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Ξέρεις, θεωρώ ότι ο γάμος είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που πρέπει να το κάνουμε μόνο όταν νιώθουν έτοιμες και οι δύο πλευρές! Διαφορετικά, θα ναι αποτυχία όσο κι αν προσπαθήσεις. Δεν σου κρύβω ότι η οικογένεια μ’ αρέσει πολύ! Όμως τώρα πλέον οι προτεραιότητες μου έχουν αλλάξει. Η ζωή όλων μας είναι πολύ δύσκολη, όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα. Οπότε σημασία έχει να έχουμε υγεία και να περνάμε καλά εμείς και οι συνάνθρωποι μας. Δεν αποκλείω φυσικά το γάμο, απλά αυτή τη στιγμή έχω αφοσιωθεί σε κάποια άλλα πράγματα. 

NEASTYRANEWS.GR: Όπως; 

Μαρία Χουλιαρά: Πέραν από  τη δουλειά μου θέλω ξανά να ασχοληθώ με την παρουσίαση εκπομπών Νησιώτικου τραγουδιού! 

NEASTYRANEWS.GR: Θέλω να μας πεις για την πρώτη σου επαφή με το μικρόφωνο. 

Μαρία Χουλιαρά: Με πας αρκετά χρόνια πίσω στο 1997 περίπου…. Όπως ξέρεις η καταγωγή μου είναι από τη Νότια Εύβοια και από τους δύο γονείς μου. Από  παιδί λοιπόν μεγάλωσα ακούγοντας νησιώτικα τραγούδια, τα οποία αγαπώ ιδιαιτέρως. Και παλιά λαϊκά. Ακούγοντας λοιπόν Γιώργο Κονιτόπουλο και όλη την οικογένεια, Μαρία Σκουλά (τότε γνωστή ως Σκουλάξινου), Λέττα Κορρέ, Γιούλα Σφυρόερα, Νίκο Χατζόπουλο, Μανώλη Μπαρμπεράκη και πολλούς άλλους καταλαβαίνεις ότι τα ακούσματα μου είναι αμιγώς παραδοσιακά. Εκείνη την εποχή περισσότερο, μ ένα βιολί κι ένα λαούτο. Μαγεία!!!!!! Ήμουν λοιπόν φανατική ακροάτρια του Βασίλη Μέτου τον οποίο γνώρισα από κοντά και δειλά δειλά, παιδάκι τότε, συντελούσα κι εγώ στην εκπομπή κρατώντας τις αφιερώσεις και λέγοντας τις στο ραδιόφωνο.

NEASTYRANEWS.GR: Σαν παιδί δεν ντρεπόσουν όπως γίνεται πολλές φορές; 

Μαρία Χουλιαρά: Όταν λέμε παιδί εντάξει ήμουν 18 χρόνων. Όχι ομολογώ!!! Επειδή και σαν άνθρωπος μιλάω πολύ και μ’ άρεσε πάντα η επαφή με κόσμο για μένα ήταν το χόμπι μου. 

NEASTYRANEWS.GR: Οι γονείς σου πως το αντιμετώπισαν αυτό;;;; Ξαφνικά η κόρη τους στο Ραδιόφωνο….. 

Μαρία Χουλιαρά: Ειλικρινά, θετικά! Η μαμά μου γέλαγε. Της φαινόταν αστείο. Ο δε μπαμπάς μου του άρεσε πολύ. Βλέπεις, ήταν γλεντζές σαν τους παλιούς ανθρώπους, λάτρης του Νησιώτικου. Μπορώ να σου πω ότι καμάρωνε. 

Αυτή η ενασχόληση σταμάτησε λόγω σπουδών και άλλων συγκυριών και ξεκίνησε ξανά το 2013. Σε μια πολύ δύσκολη για μένα περίοδο, λόγω του θανάτου της μητέρας μου….. Έτσι λοιπόν η αγάπη και το μεράκι για το νησιώτικο τραγούδι, φούντωσε ακόμη περισσότερο…. Ήταν η ψυχοθεραπεία μου…… Ξέφευγα έστω και λίγο, από τις δυσάρεστες σκέψεις. 

NEASTYRANEWS.GR: Την επανεμφάνιση σου οι ακροατές πως την αντιμετώπισαν;;; 

Μαρία Χουλιαρά: Με ζεστασιά κι αγάπη οι περισσότεροι. Όσοι με ήξεραν, κι όσοι με γνώρισαν από την αρχή. Δεν σου κρύβω ότι υπήρξαν και πικρόχολα σχόλια που με στενοχωρούσαν πολύ…. Όμως, πάντα, ήμουν της άποψης ότι είναι αδύνατον να αρέσουμε σε όλους. Οπότε κρατούσα μόνο τα θετικά, ενώ τα αρνητικά με βοηθούσαν στο να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερη! 

NEASTYRANEWS.GR: Θα σε ακούσουμε ξανά στα ραδιόφωνα μας; 

Μαρία Χουλιαρά: Δεν σου ξεφεύγει τίποτα!!!! Επειδή απαντάω σε όλα όπως ξέρεις, θέλω με χαρά να σου πω ότι ήδη μου έχουν γίνει δύο προτάσεις. Τη μία την απέρριψα λόγω έλλειψης χρόνου. Τη δεύτερη για προσωπικούς καθαρά λόγους. Όμως, μετά από λίγο καιρό θα βρεθώ πάλι πίσω από ένα μικρόφωνο να κάνω αυτό που αγαπώ πολύ: Την παρουσίαση του Νησιώτικου τραγουδιού. 

NEASTYRANEWS.GR: Στα FM στην Αθήνα ή και εκτός; 

Μαρία Χουλιαρά: Συνδυασμός!!!! Δεν θα σου πω περισσότερα. Θέλω να υπάρχει και λίγη αγωνία, αυτό που λέμε suspence. 

NEASTYRANEWS.GR: Ο τίτλος της εκπομπής σου θα παραμείνει ο ίδιος και το ύφος γενικότερα;;; 

Μαρία Χουλιαρά: Βεβαίως!!!! ” Θαλασσοπαιχνιδίσματα” 

NEASTYRANEWS.GR: Πως τον επέλεξες αυτό τον τίτλο; 

Μαρία Χουλιαρά: Αυθόρμητα, αλλά όχι τυχαία. Ήταν ένας συμμετοχικός δίσκος της οικογένειας των Κονιτοπουλέων που μου άρεσε πάρα πολύ. Και το περιεχόμενο και σαν τίτλος παρέπεμπε τη σκέψη σε θάλασσα, αγάπη και γενικότερα σε παιχνίδια της θάλασσας!  Με κάλυπτε απόλυτα, όπως και το είδος της εκπομπής που ονειρευόμουν να παρουσιάσω. 

NEASTYRANEWS.GR: Εμείς να σου ευχηθούμε από καρδιάς καλή επιτυχία  και να σε ευχαριστήσουμε. 

Μαρία Χουλιαρά: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ και να είστε σίγουροι ότι θα τα λέμε και πιο συχνά!!!! Πρώτα ο Θεός βέβαια.

Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και όλο τον κόσμο που στέκεται δίπλα μου αυτά τα χρόνια, με εμψυχώνει, έτσι ώστε όλοι ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσουμε το νησιώτικο τραγούδι! 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Στην Ματίνα Ρέτσα και στο Ράδιο Κόσμος FM 100 ζωντανά το neastyranews.gr την Δευτέρα 15/4/2019

kostas.karatzas

Aυτό είναι το ψήφισμα των εργαζομένων του ΣΚΑΪ

kostas.karatzas

Στη Ματίνα Ρέτσα 17/5/19 μιλάμε για Ραβιόλο-Παλυβό-Σπανό και .. πολιτική

kostas.karatzas

Στην εκπομπή της Ματίνας Ρέτσα μιλάμε για το κλείσιμο χωματερής Καρύστου, για τη γλίστρα στα Νέα Στύρα κ.α.

kostas.karatzas

Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Ο παππούς μου είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη -Τα φαγητά μας έμοιαζαν με τα τουρκικά

kostas.karatzas

Τσίπρας για Μάτι: Άτυχη στιγμή που έτυχε και σε προηγούμενες κυβερνήσεις

kostas.karatzas

Αλλάζει το ραδιόφωνο: Γίνεται ψηφιακό DAB+ σε αυτοκίνητα και οικιακές συσκευές από τα τέλη του 2021

kostas.karatzas

Ο υπ. βουλευτής ΚΚΕ Γ. Μαρίνος μιλάει για τις εκλογές 7/7/19 στο neastyranews.gr

kostas.karatzas

Ο Nicos Χατζόπουλος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο neastyranews.gr

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ