18.4 C
Nea Stira
Οκτώβριος 18, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ: Υποψήφιος βουλευτής νομού Εύβοιας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μερικές σκέψεις λόγω της υποψηφιότητας μου στις  επερχόμενες εκλογές με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στην Εύβοια :

Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, τις πιο θλιβερές εκλογές των τελευταίων ετών. Θλιβερές γιατί, όποιος και να εκλεγεί, το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο.  Μνημονιακές υποχρεώσεις, επιτήρηση μέχρι το 2060, ματωμένα πλεονάσματα, οικολογική καταστροφή και παράδοση της ελληνικής φύσης στα αρπακτικά των πολυεθνικών των πετρελαίων, των εξορύξεων και των ΒΑΠΕ, κίνδυνος πολεμικών εμπλοκών λόγω της  σύγκρουσης  συμφερόντων των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας. Άνοδος της ακροδεξιάς του ρατσισμού, του εθνικισμού και του σεξισμού.

Η αιτία για αυτή την άχρωμη και άοσμη προεκλογική περίοδο είναι συγκεκριμένη. Η γενικευμένη αίσθηση ότι οι βασικοί πολιτικοί μονομάχοι έχουν περισσότερα σημεία σύγκλισης παρά απόκλισης, η πλατιά πεποίθηση ότι οι βασικοί κανόνες του παιχνιδιού είναι καθορισμένοι από τα διευθυντήρια των Βρυξελλών χωρίς δυνατότητα αλλαγής, αλλά και η δυσφήμηση κάθε έννοιας Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίοςκατά το σύντομο καλοκαίρι του ’15 επέβαλε έναν μακρύ μνημονιακό χειμώνα. Έτσι, τα παραπάνω, διαμορφώνουν ένα ευρύτερο κλίμα στο οποίο κυριαρχεί η αίσθηση ότι όλα έχουν κριθεί. Τα μικρότερα και δοκιμασμένα κατά τα μνημονιακά χρόνια κόμματα, ακολουθούν σαν σκυλάκια για να πάρουν και αυτά κάτι από την πίτα της εξουσίας, πρόθυμα να συμπληρώσουν ο,τι  χρειαστεί και αν χρειαστεί για να μπορέσει να σχηματιστεί  κυβέρνηση.

Ο λαός βρίσκεται στη μέγγενη των δύο κομμάτων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (ο νέος δικομματισμός που επιβάλλεται προκειμένου να επιβληθεί η νέα κατάσταση ως μόνιμη), μπαίνοντας στη λογική της στήριξης του μικρότερου κακού ή στη λογική της χαμένης ψήφου. Η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών έχει δείξει ότι το μικρότερο κακό θα φέρει σίγουρα μεγαλύτερο και ότι χαμένη ψήφος είναι αυτή που θα πάει σε όλους αυτούς που με τη στάση και τις υπογραφές τους μας έφεραν ως εδώ.

Συμμετέχω σ’ αυτές τις εκλογές μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους μας από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για να σπάσει αυτή θλίψη που προανέφερα, για την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος από τα κάτω, χωρίς πολιτικές αυθεντίες,«πατερούληδες» και «σωτήρες». Για μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, γιατί η μόνη σωτηρία μπορεί να προέλθει από τους αγώνες στα χέρια του λαού. Γιατί η δυναμική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πια γνωστή και αναγνωρίσιμη στους λαϊκούς αγώνες, όχι μόνο στους δρόμους των εργατικών διεκδικήσεων αλλά και στα τοπικά κινήματα από τα βουνά μέχρι τις θάλασσες όλης της χώρας.

Όπως λέει και η προεκλογική μας διακήρυξη:

Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους! Ο δρόμος της διαχείρισης αυτού του συστήματος είναι κλειστός όπως έδειξε η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Για να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, πρέπει να συγκρουστούμε με τον ευρωμνημονιακό μονόδρομο. Να παλέψουμε για την διαγραφή του χρέους, για ρήξη αποδέσμευση από την ΕΕ! Τίποτα καλό δεν θα γίνει μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο.
  • Δουλειές δεν φέρνουν οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, αλλά οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων συνταξιοδότησης. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους!
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας. Αύξηση των φόρων για το κεφάλαιο με μείωση των φόρων για τους εργάτες και τους φτωχούς.
  • Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Εθνικοποιήσεις των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των ιδιωτικών κλινικών με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
  • Πάλη ενάντια στο ρατσισμό και την «Ευρώπη Φρούριο» – σύνορα ανοιχτά για πρόσφυγες νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
  • Την ειρήνη δεν την εξασφαλίζει η σύμπλευση με τον Τράμπ, τον ΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό και την ΕΕ, αλλά η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, η κοινή πάλη των λαών ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς και τον ιμπεριαλισμό.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Για απεργίες που θα κόψουν με το μαχαίρι την όρεξη των καπιταλιστών για κλιμάκωση των αντεργατικών επιθέσεων. Για αγώνες οργανωμένους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, «εκτός των ορίων» και του ελέγχου της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να βάλουμε «μπροστά» τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σημαίνει ενίσχυση της Αριστεράς που μπαίνει μπροστά στους αγώνες. Της αριστεράς της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της κρίσης, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού.

Ενάντια στον εξευτελισμό και την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ. Μακριά από την σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και τη μπόχα της διαπλοκής. Για μια Αριστερά που δεν θα μείνει «στην μέση του δρόμου», αλλά δίνει τις ταξικές απαντήσεις που χρειάζονται οι αγώνες μας για να νικήσουν.Με την Αριστερά της ανατροπής…

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε τους αγώνες μας, ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Εύβοια αποτελείται από τους :

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Χρήστου

ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΣΠΥΡΟΣ) του Αναστασίου

ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαράλαμπου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ