12.2 C
Nea Stira
Δεκέμβριος 8, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Προέχει η ασφάλεια του πολίτη

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας με τη Ν.Δ. μιλάει για την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας και την επανασύσταση ομάδων όπως η ΔΕΛΤΑ για αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – Τι λέει για την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της φορολογίας.

«Κεντρικό πρόβλημα της Αθήνας είναι η έλλειψη ασφάλειας και η εγκληματικότητα που οφείλεται στην έλλειψη αστυνόμευσης, στη δημιουργία περιοχών ανομίας και στην υπερσυγκέντρωση παράνομων μεταναστών». Αυτό επισημαίνει ο Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση της Αστυνομίας, ενώ  ξεκαθαρίζει ότι «με τη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ξέρει ο αστυνομικός ότι θα έχει τη στήριξη της Πολιτείας».


-Πολιτεύεστε στην Α’ Περιφέρεια Αθήνας. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα καίρια προβλήματά της;
 

Η Αθήνα έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και όλη η χώρα εξαιτίας μιας κυβέρνησης που στηρίχθηκε στην υπεφορολόγηση και επέτεινε την οικονομική κρίση. Ωστόσο κεντρικό πρόβλημα της Αθήνας είναι η έλλειψη ασφάλειας και η εγκληματικότητα που στηρίζεται στην έλλειψη αστυνόμευσης, στη δημιουργία περιοχών ανομίας και στην υπερσυγκέντρωση παράνομων μεταναστών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την πλήρη απουσία ελέγχου των ροών, με αποτέλεσμα να ενταθούν τα προβλήματα. Ανθρωποι που ζουν στα Σεπόλια, στον Κολωνό, στον Βοτανικό και στον Αγιο Παντελεήμονα βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια.
 
-Λόγω της περιπέτειας υγείας που είχατε, είστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας και κυρίως στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων. Πώς κρίνετε τη σημερινή κατάσταση;

 
Δυστυχώς, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 6%, στην Ελλάδα το ποσοστό των νοσοκομειακών λοιμώξεων είναι άνω του 10%, που μεταφράζεται σε σχεδόν 2.000 θανάτους ετησίως και επιπλέον κόστος άνω των 2 δισ. ευρώ στο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα υπήρχε, αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πλήρη αναλγησία και κατάφερε να χάσει ακόμη και δωρεά 5 εκατ. ευρώ από το Ιδρυμα Νιάρχος για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων επειδή δεν έκανε τις μελέτες. Το προσωπικό μου παράδειγμα είναι και προσωπικό στοίχημα. Είχα την τύχη να ζήσω και θέλω να βοηθήσω τους ασθενείς να μη βρεθούν στη θέση όπου ήμουν.

-Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προτάσσει το θέμα των ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας. Πόσο εφικτή είναι η προσέλκυση επενδύσεων μετά από τέσσερα χρόνια που είχαν ουσιαστικά παγώσει;
 
Και μόνο το γεγονός ότι με τη νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές υπήρξε άνοδος του Χρηματιστηρίου και πτώση του επιτοκίου δανεισμού καταδεικνύει ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να επενδύσει, όμως, με μια κυβέρνηση που θα έχει σταθερό πλαίσιο με χαμηλότερη φορολογία και φιλοεπενδυτικό περιβάλλον. Αυτό εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την ενίσχυση των επενδύσεων θα δώσουμε κίνητρα να μείνουν οι νέοι στη χώρα, να γυρίσουν αυτοί που έφυγαν και να ζήσουν οι νέες γενιές καλύτερα από τις προηγούμενες.

 
-Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι «αφαιρούμε βάρη από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για να δώσουμε δύναμη στην οικονομία και τη μεσαία τάξη». Πόσο εφικτή είναι η μείωση των φόρων;
 
Λιγότεροι φόροι συνεπάγεται αμέσως μεγάλωμα της πίτας με την επενδυτική δραστηριότητα. Οταν η κυβέρνηση Σαμαρά μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, το οικονομικό αποτέλεσμα είχε θετικό πρόσημο. Αντιστοίχως υπάρχουν δημόσιες σπατάλες που μπορούν να περικοπούν, χωρίς φυσικά να επηρεαστούν οι μισθοί και οι θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα. Αντιθέτως, με τη μείωση της σπατάλης θα διατίθενται καλύτερα οι πόροι εκεί που τους έχει ανάγκη ο πολίτης. 

-Ο υποβαθμισμένος ρόλος της Αστυνομίας έχει οδηγήσει σε συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας. Ποιο είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την ενίσχυση της Αστυνομίας, που αποτελεί για εσάς πολιτική αδιαπραγμάτευτη;
 

Η ενίσχυση της Αστυνομίας προϋποθέτει ενίσχυση του δυναμικού της, ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, επανασύσταση ομάδων όπως η ΔΕΛΤΑ που κινούνταν ευέλικτα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και αντιμετώπιζε το έγκλημα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τον Ελληνα αστυνομικό λόγω προκατάληψης απέναντι στην Αστυνομία. Σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που έριχναν τις μολότοφ και όχι οι αστυνομικοί που τους έπιαναν. Υπάρχουν πολλές πειθαρχικές διώξεις σε βάρος αστυνομικών λόγω εμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας. Το γνωρίζω διότι και ως δικηγόρος τούς υπερασπίζομαι και βλέπω τη στοχοποίηση. Με τη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ξέρει ο αστυνομικός ότι εάν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αλλά τη στήριξη της Πολιτείας.
 
 
-Υπάρχουν ανοιχτά εθνικά θέματα όπως οι προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας. Πώς θα τα διαχειριστείτε;
 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία με τη Συνθήκη των Πρεσπών. Δυστυχώς, λόγω της ενδοτικότητάς του έχουν αποθρασυνθεί η Αλβανία με συνεχή καταπίεση της μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και η Τουρκία με αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Στη μεν Αλβανία θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ευρωπαϊκή πορεία με παραβίαση των δικαιωμάτων των ομογενών και της ιδιοκτησίας τους δεν μπορεί να υπάρξει, στη δε Τουρκία θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ όσον αφορά την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.
 

-Για την υπόθεση Novartis η Ν.Δ. κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία. Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για όλα όσα έχουν γίνει.

Μετά τη γνωστοποίηση της επιστολής παραίτησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή έχει καταστεί σαφές ότι στην υπόθεση Novartis έχουν γίνει ανεξήγητοι νομικοί και δικονομικοί χειρισμοί που ναρκοθετούν την ουσία της υπόθεσης και κυρίως ότι υπήρξε ενορχήστρωση με την κατεύθυνση της κυβέρνησης. Μη γελιόμαστε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ελέγξει τόσο τη Δικαιοσύνη με στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων όσο και τα ΜΜΕ με τον σοβιετικού τύπου νόμο Παππά. Ηθελαν να δημιουργήσουν καθεστώς τύπου Μαδούρο μέσα στην Ε.Ε. Ολα αυτά πρέπει να διερευνηθούν. Οι μηνύσεις έχουν υποβληθεί και όσοι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την υπόθεση για πολιτικό όφελος στήνοντας τη σκευωρία θα λογοδοτήσουν, όπως οι νόμοι και το Σύνταγμά μας ορίζει. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε ρεβανσισμό ή κυνήγι μαγισσών, αλλά θα αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και τους λειτουργούς της να την αποδώσουν όπου χρειαστεί. Χρέος μας είναι να προασπίσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Για “στραβά μάτια” από Μητσοτάκη στην υπόθεση παιδεραστίας Γεωργιάδη, ομιλεί το Μαξίμου

kostas.karatzas

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Καλός

kostas.karatzas

Η ΔΗΜ ΤΟ Καρύστου της ΝΔ για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Μαρμαρίου

kostas.karatzas

Μ. Σπυράκη: «Αν φύγει ο Καμμένος ο Τσίπρας πρέπει να βρει νέα πλειοψηφία στη Βουλή»

kostas.karatzas

Μητσοτάκης στη Γ.Σ του ΟΗΕ: Δεν αντέχουμε μόνοι μας τη διαχείριση του Προσφυγικού

kostas.karatzas

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά για το άσυλο

kostas.karatzas

Ολγα Κεφαλογιάννη: Ο Τσίπρας αντιπροσωπεύει όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης

kostas.karatzas

Κ. Μαρκόπουλος: Είμαι και παραμένω Νέα Δημοκρατία, αλλά απελευθερώνω τον κόσμο μου

kostas.karatzas

Ερχεται πόλεμος των trolls – Ο κομματικός «στρατός» του διαδικτύου σε νέες περιπέτειες

kostas.karatzas

Εθνικές εκλογές 2019: Η επικοινωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ περνά στις γυναίκες

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Ο Καμμένος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει να λέει ό,τι θέλει

kostas.karatzas

Κουμουτσάκος στα ΝΕΑ : Ωρα ευρωπαϊκής απάντησης στην Τουρκία

kostas.karatzas

Οι δύο κρίσιμοι μήνες της ΝΔ για ευρωεκλογές, αλλά και εθνικές εκλογές

kostas.karatzas

Γερμανίδα υπουργός Αμυνας σε Μητσοτάκη: Είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Οι εκλογές έκλεισαν τον κύκλο της κρίσης και της οπισθοδρόμησης

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ