32 C
Nea Stira
Αύγουστος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Άνθιμος και Σεραφείμ δεν είναι μητροπολίτες, είναι πολιτικές περσόνες

Με ραδιοφωνική της παρέμβαση η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφέρει πως μπορεί να βρεθεί μία νομική διατύπωση στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή ούτως ώστε οι ιερείς να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και έτσι να λυθεί το θέμα.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Μπορούμε να καθησυχάσουμε τους ιερείς λέγοντάς τους ότι δεν θα χάσουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Αν είναι αυτό το πρόβλημα και μόνο, εμείς μπορούμε με μια νομοθετική ρύθμιση να καθησυχάσουμε όσους φοβούνται και έχουν αγωνία για το μέλλον τους. Εάν το πρόβλημα είναι μόνο το μισθολογικό θέμα, από τη στιγμή που το κράτος έτσι κι αλλιώς θα καταβάλει τους μισθούς τους, μπορεί να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση για να μην αισθάνονται ανασφάλεια.
Το πιο απλό να πούμε ότι θεωρούμε πως έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Μπορείς να βρεις μία διατύπωση που να καθησυχάζει τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς, που είναι γνήσιοι και φοβούνται ότι χάνοντας την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου θα χάσουν την ισοβιότητα, θα μπουν σε περιπέτειες ενδεχομένως οικονομικές και λοιπά. Αυτά μία κυβέρνηση σαν τη δική μας τα λαμβάνει πάντα υπόψη και μπορεί να βρεθεί μία διατύπωση για να καθησυχαστεί ο κλήρος. Όλα μπορούν να λυθούν εφόσον υπάρχει κατανόηση και όχι δόλια προαίρεση. Δεν θέλω οι κληρικοί να πέσουν θύματα ανθρώπων όπως ο Σεραφείμ και ο Άνθιμος».
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της κ. Χριστοδουλοπούλου για τις παρεμβάσεις που έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος
«Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι μητροπολίτες είναι στην πρωτοπορία σε τέτοιες υποθέσεις, εκφράζουν πάντα ακραία συντηρητικές απόψεις, πολιτικοποιούν πάντα τον λόγο της εκκλησίας και όσο μιλούν αυτοί, εγώ δεν θεωρώ ότι είναι μείζον το θέμα για την εκκλησία.
Ο Σεραφείμ και ο Άνθιμος δεν είναι μητροπολίτες, είναι πολιτικές περσόνες, παρεμβαίνουν επί παντός επιστητού, κοινωνικών πολιτικών και εθνικών ζητημάτων. Γιατί δεν τους αρέσει να διαχωριστούν και να πάνε να λένε ό,τι τους κατέβει; Υποτίθεται ότι το κράτος αυτή τη στιγμή ασκεί μια διακριτική εποπτεία και παραταύτα λένε ότι θέλουν, επιλέγουν κοινωνικά θέματα για να αναπτύξουν τον κοινωνικό συντηρητισμό και τον ρατσισμό, επιλέγουν να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση».
Σχετικά με την χθεσινή απόφαση της ιεραρχίας η κ. Χριστοδουλοπούλου εκτίμησε ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν υπαναχώρησε αλλά ίσως δεν εκτίμησε τις αντιδράσεις της άλλης πλευράς.
«Ένας άνθρωπος όπως ο αρχιεπίσκοπος που ηγείται ενός συλλογικού οργάνου οφείλει να λαμβάνει υπόψη του τους συσχετισμούς αυτό γίνεται παντού. Δεν υπάρχει κάποιος που μόνος του ενάντια σε ένα κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό να προχωράει σε ρυθμίσεις. Ενδεχομένως να υποτίμησε το πως θα το αξιοποιήσει η άλλη πλευρά».

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστας Καραμανλής: Προσκλητήριο συστράτευσης με τη «φανέλα της Ελλάδας»

kostas.karatzas

Χρυσοχοΐδης από Λέσβο: Αποκόμισα θετική εντύπωση για τη διαχείριση του προσφυγικού

kostas.karatzas

Αχτσιόγλου: Πάγιο αίτημα του ΣΕΒ η κατάργηση των διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων

kostas.karatzas

Επίθεση Κατρούγκαλου κατά Κοτζιά επειδή συνεχίζει τα περί εμπλοκής του Σόρος

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει μονομερή αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών

kostas.karatzas

Απόλυτη υποκρισία: Στο Μάτι έφταιγαν οι νεκροί γιατί είχαν κτίσει – Τώρα η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα αυθαίρετα

kostas.karatzas

Πανηγύρια Τσίπρα για τις παροχές-Υψηλοί τόνοι για…μποναμάδες

kostas.karatzas

Η Στυλίδα ψήφισε Σπανό και όχι Γκλέτσο τελικά;

kostas.karatzas

Ανάρτηση Μητσοτάκη στο Twitter για το «επίσημο φερέφωνο της κυβέρνησης»

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ