8.7 C
Νέα Στύρα
18 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανύπαρκτο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

Την ανυπαρξία σχεδίου για την μεταναστευτική πολιτική χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση διαπιστώνοντας πως το Μαξίμου εξαντλείται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Στην Κουμουνδούρου συντηρούν ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα στο προσφυγικό για να καταδείξουν την προχειρότητα της ΝΔ που κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για το θέμα και την ανετοιμότητά της στην εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου. Πατάνε βεβαίως και στην πρώτη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη  τον προηγούμενο Ιούλιο που διαπίστωσε ότι στην Μόρια η κατάσταση ήταν αρκούντως ικανοποιητική.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για ένα σύνθετο και ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα «το οποίο δεν μπορεί να τυγχάνει διαχείρισης με ακροδεξιά και λαϊκιστικά χαρακτηριστικά».

Στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί από το προσφυγικό, το οποίο η κυβέρνηση βαφτίζει πλέον μεταναστευτικό λόγω της αδράνειας που επέδειξε τους δύο πρώτους μήνες της διακυβέρνησης. «Υπουργοί, λειτουργώντας ως κακέκτυπα του Όρμπαν και του Σαλβίνι, μίλησαν για «λαθρομετανάστες» δίνοντας ουσιαστικά γραμμή στον κ. Μητσοτάκη σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με την επισήμανση πως στην κυβέρνηση αγνοούν το Διεθνές Δίκαιο το οποίο ρητά προβλέπει την εξατομικευμένη εξέταση κάθε αιτήσεως ασύλου.

Επιπλέον ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για το προσφυγικό διερωτήθηκε πώς μπορεί να ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό χωρίς να έχει εξεταστεί η αίτηση ασύλου για να διαπιστωθεί εάν κάποιος είναι πρόσφυγας ή μετανάστης. Πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο συνιστά ευθεία βολή στην Σύμβαση της Γενεύης και σε ό,τι αφορά την διαδικασία ασύλου υπογράμμισε ότι κάθε περίπτωση πρέπει να κρίνεται ξεχωριστά και χωρίς εκπτώσεις στο Διεθνές Δίκαιο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών, στην στέγαση σε αξιοπρεπείς δομές ενδοχώρας και στην ανάπτυξη των πολιτικών ένταξης που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Σημειώνουν πως την ίδια ώρα που η απόφαση της Συνόδου της Μάλτας, ανοίγει διέξοδο για μετεγκαταστάσεις αιτούντων ασύλου μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και στην αποσυμφόρηση άλλων χωρών, η κυβέρνηση της ΝΔ γεμίζει ασφυκτικά τα κέντρα κράτησης και στήνει πρόχειρες ανοιχτές δομές χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες και χωρίς ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Με πληροφορίες από ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση κορυφής για το νέο κόμμα

kostas.karatzas

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα σεξιστικά σχόλια κατά της Κ. Νοτοπούλου

kostas.karatzas

Αυτοεξευτελισμός της ΝΔ είναι να συνεχίζει να κάνει τον Μακεδονομάχο, απαντούν κύκλοι του Μαξίμου

kostas.karatzas

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πρόταση για τις βουλευτικές αποζημιώσεις

kostas.karatzas

Οι επενδυτές «βλέπουν» ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ και αλλαγή του ρίσκου για την Ελλάδα

kostas.karatzas

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στις Ετήσιες Εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστέλλας ο «Αγγελής Γοβιός»

kostas.karatzas

Κ. Μαρκόπουλος: Είμαι και παραμένω Νέα Δημοκρατία, αλλά απελευθερώνω τον κόσμο μου

kostas.karatzas

2 βουλευτές στην Εύβοια εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ

kostas.karatzas

Σεισμικές δονήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από την «πασοκοποίηση»

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ