13.5 C
Νέα Στύρα
Απρίλιος 9, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Κύμη και Μαρμάρι μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Επίσκεψη στην Εύβοια, που περιλάμβανε συγκεντρώσεις και περιοδείες σε Κύμη και Μαρμάρι για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις, πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις συγκεντρώσεις μίλησαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Κώστας Κέκης στην Κύμη και ο Δημήτρης Παρασκευάς στο Μαρμάρι. Η περιοδεία περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στο Νοσοκομείο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Λιμεναρχείο της Κύμης όπου αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και οι μεγάλες ελλείψεις που ρίχνουν ακόμα περισσότερα βάρη στο λαό της περιοχής.

Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση

Αποσπάσματα από τις ομιλίες του Γιώργου Μαρίνου σε Κύμη και Μαρμάρι

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κοιτάζει κατάματα το λαό της περιοχής γιατί ήταν και είναι κοντά του σε κάθε πρόβλημα, γιατί υπηρέτησε και υπηρετεί τα συμφέροντα του, ζει τις αγωνίες των ανθρώπων του μόχθου, είναι αποφασιστικός αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής και των μεγάλων συμφερόντων που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.

Χαιρετίζουμε τους φίλους και τις φίλες που συστρατεύονται με το ΚΚΕ στις μάχες των περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, των ευρωεκλογών, μαζί θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών όποτε και να γίνουν.

Είναι πολύ σημαντικό που νέες δυνάμεις πανελλαδικά, στην Εύβοια, στην περιοχή μας ξεπερνούν επιφυλάξεις, διαχωρίζουν τη θέση τους από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από τα άλλα κόμματα και δηλώνουν παρόν στον κοινό μας αγώνα, δείχνοντας το δρόμο σε άλλους εργαζόμενους να κάνουν αυτό το βήμα, διατηρώντας διαφορετικές απόψεις στο ένα ή άλλο ζήτημα.  

Τους καλωσορίζουμε και τους λέμε ότι μέσα στην πάλη θα επιβεβαιώνεται αυτή η αναγκαία επιλογή και θα δυναμώνει η εμπιστοσύνη, θα προχωράμε μπροστά και θα υπηρετούμε πιο μαχητικά τα λαϊκά συμφέροντα για να συγκεντρωθούν περισσότερες δυνάμεις και να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, να πολλαπλασιαστεί η δύναμη του λαού.         

Πρέπει να σκεφτούμε καλά, ότι την ώρα που οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι με το κεφάλαιο και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και τα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, ξεσκίζοντας κάθε λαϊκό δικαίωμα, το ΚΚΕ αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους, για τα δικά τους συμφέροντα. 

Παλεύει  για το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για δωρεάν , αναβαθμισμένη υγεία, πρόνοια και  παιδεία, για την μόρφωση των παιδιών, μάχεται για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, για το περιβάλλον, για τη δημιουργία υποδομών που θα ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες.

Παλεύει κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, όλων των ναρκωτικών, για πραγματική πρόληψη και στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων ενάντια στις θέσεις της ΕΕ και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν στη βουλή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία “χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών”.

Το ΚΚΕ είναι μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους  της περιοχής, με τους επαγγελματίες, τη νεολαία μας.

Όταν όλες οι κυβερνήσεις, οι βουλευτές τους και οι άνθρωποι τους στην περιφέρεια και το Δήμο, κορόιδευαν χρόνια και κοροϊδεύουν το λαό, το ΚΚΕ ήταν και είναι εδώ για τα Νοσοκομεία της Κύμης και της Καρύστου, για το οδικό δίκτυο, τα σχολεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, για κάθε πρόβλημα του λαού.

Ήταν εδώ, δίπλα στους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής, μιας σημαντικής αμυντικής βιομηχανίας που την έκλεισε η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός κι αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί επειδή ένα μέρος των εργαζομένων βρήκε ένα μεροκάματο.  

Αποκάλυψε έγκαιρα ότι η μετατροπή της Νότιας Εύβοιας σε ενεργειακό κόμβο δεν αφορά τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών αλλά τα συμφέροντα ισχυρών οικονομικών ομίλων που καταπατούν το φυσικό πλούτο και βγάζουν κέρδη, όπως αποδεικνύει η πείρα που συγκεντρώθηκε από την αλλαγή χρήσης γης και τις ανεμογεννήτριες.

Κι εδώ το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι μπροστά, στον αγώνα κατά των συνεπειών που προκαλεί η άναρχη ανάπτυξη μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν επεκταθεί τραγικά στην περιοχή σε βάρος του περιβάλλοντος, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων, των εργαζομένων στις εργολαβίες, που βγάζουν το μεροκάματο σε σκληρές, επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς. Αυτές τις μέρες για ακόμα μια φορά το κόμμα μας κάνει  παρέμβαση στη βουλή για να μην προχωρήσουν τα νέα Αιολικά Πάρκα που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων στο Μαρμάρι. 

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση δε διστάζουν μπροστά στα μεγάλο κεφάλαιο και το απέδειξαν αυτό και εδώ στο Μαρμάρι με τη γνωστή υπόθεση των Πεταλιών. Το  ΚΚΕ υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ψαράδων να ψαρεύουν στην περιοχή, το δικαίωμα των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής να μπορούν να επισκέπτονται τις παραλίες των Πεταλιών.

Αυτοί είναι οι κομμουνιστές. Επίμονοι και αποφασιστικοί γιατί βάζουμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες, τις δικές σας ανάγκες.

Οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες δεν χρωστάνε σε κανέναν και πρέπει να δώσουν περήφανη απάντηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν και πάλι να τους χτυπήσουν την πόρτα και να τους αρπάξουν την ψήφο.

Τα  λαϊκά προβλήματα είναι κριτήριο καθοριστικής σημασίας που έχει βάλλει και στη σκέψη και των πιο διστακτικών, την ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο λαϊκό κίνημα, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, στις εθνικές εκλογές για να γίνει πράξη αυτό που λέγεται, όλο και περισσότερο, ότι “ευτυχώς είστε κι εσείς”.

Όχι στην παγίδα του νέου διπολισμού

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τη ζημιά που έκανε ο εγκλωβισμός στο δικομματικό παιχνίδι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η αναζήτηση του «μικρότερου κακού» που γίνεται συνεχώς πιο μεγάλο και πρέπει να θυμηθεί ότι μέσα από τις γνωστές αντιδεξιές κορώνες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα βρήκε με τη ΝΔ και συγκρότησε την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου για να εφαρμόσει τα μνημόνια κι αυτό είναι κριτήριο για τους εργαζόμενους που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.

Η παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ στήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση  με δόλωμα την ψευτοαριστερή συνθηματολογία και τις υποσχέσεις που πετάχθηκαν στα σκουπίδια. Το κόμμα αυτό πολύ σύντομα αποδείχθηκε δύναμη του συστήματος, εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, διέψευσε τις ελπίδες λαϊκών ανθρώπων, εκμεταλλεύτηκε την ψήφο τους και επιτέθηκε στα δικαιώματα τους κι αυτό είναι κριτήριο για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, έχει στηθεί η νέα παγίδα του διπολισμού και γι αυτό γανώνουν νύχτα – μέρα το κεφάλι του λαού για τις αστείες μονομαχίες Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο και το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ και τώρα αφού τα σπάσανε, χρησιμοποιεί μια άλλη απάτη για να παραπλανήσει το λαό, μιλάει για «κεντροαριστερή», δήθεν προοδευτική συμμαχία, αντιδεξιά συμμαχία.

Τι κάνει στην πράξη;

Προσπαθεί να ξεπλύνει τις αμαρτίες πρώην στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ μαζεύει διάφορους γυρολόγους που έχουν βασανίσει το λαό μας και μεταμφιέζονται για να στηρίξουν τον Τσίπρα, την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική του. Ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ της φθοράς και της απαξίωσης έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ, βολεύεται σε κυβερνητικές καρέκλες, όπως έγινε με τον τελευταίο ανασχηματισμό. Πλασάρονται ως προοδευτικοί πολυχρησιμοποιημένα στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, όπως οι κ.κ. Παπακώστα, Τέρενς Κουίκ, Κουντουρά, Ραγκούσης, Μπίστης, Μωραΐτης, Δανέλης και άλλοι.

Αποτελεί βλαστήμια για τους εργαζόμενους, για τους ανθρώπους που αισθάνονται αριστεροί, η λαθροχειρία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάζεται ως προοδευτική, αντιδεξιά, αριστερή δύναμη.  Η αλήθεια είναι ότι τον θέλουν ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα και την ΕΕ γιατί κάνει τη δουλειά τους. Τον στηρίζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τον παρασημοφορεί ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ που τον χαρακτηρίζει “στρατηγικό μεντεσέ”, τον προβάλει το  Αμερικάνικο υπουργείο εξωτερικών ως πολύτιμο σύμμαχο στην υπηρεσία των εγκληματικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Προοδευτική πολιτική έχει το ΚΚΕ που πιστεύει στο εργατικό δίκιο, συγκρούεται με το εκμεταλλευτικό σύστημα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για  την ανατροπή αυτής της σαπίλας, για την εργατική εξουσία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το κόμμα που 100 χρόνια σταθερά, με μεγάλες θυσίες,  είναι στο πλευρό του λαού. Πραγματική πρόοδος  είναι η μετακίνηση λαϊκών δυνάμεων και η στράτευση τους με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογικές μάχες.   

Το αστικό πολιτικό σύστημα βρωμάει. Τα χάλια του τα βλέπετε στη βουλή. Μέσα στην κρίση απέκτησε δύναμη η φασιστική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής” και ενίσχυσε την εγκληματική της δράση, προσπαθώντας να κάνει συνένοχους αυτούς που παρασύρονται και πέφτουν στα δίχτυα της, υπηρετεί μανιασμένα το σύστημα και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, είναι φανατική δύναμη στο πλευρό των εφοπλιστικών κερδών, δουλεμπορικό κύκλωμα, εχθρός των λαϊκών αγώνων και συμφερόντων. 

Μπήκε στη βουλή το «Ποτάμι», η «Ένωση Κεντρώων», το ακροδεξιό κόμμα ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ έγινε ΚΙΝΑΛ και ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ, παίζει ρόλο μπαλαντέρ ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ζούμε όργιο παζαριών, μεταγραφές, συναλλαγές, βρώμικα παιχνίδια.

Οι άνθρωποι  της δουλειάς, οι νέοι και οι νέες, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή τη βρωμιά. Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα πολύ περισσότερο που βγάζει μάτι ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία και οι μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα πατάνε στο έδαφος της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Οι λαϊκές δυνάμεις και τα παιδιά τους έχουν το δικό τους κόμμα. Έχουν το ΚΚΕ κι αυτό πρέπει να αγκαλιάσουν, να το στηρίξουν στις ευρωεκλογές , τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές , στις βουλευτικές.

Λέμε  σε όλους και σε όλες μην ψάχνεται τη διαφορά σε αυτά τα κόμματα, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαναγκάστηκε  να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική. Έχει διαλέξει στρατόπεδο και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πλουτοκρατίας.           

Με τη δική τους πείρα οι λαϊκές οικογένειες μπορούν να δούνε πόσο κάλπικο είναι το σύνθημα περί “δίκαιης ανάπτυξης” που κρύβει οτι η καπιταλιστική ανάπτυξη με θεό τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου είναι πάντα άδικη γιατί αρπάζει  από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους.

Η ναυτιλία θέριεψε, οι Έλληνες εφοπλιστές κρατάνε τα σκήπτρα της πρώτης παγκόσμιας δύναμης, αλλά οι ναυτεργάτες μειώνονται δραματικά, μένουν άνεργοι , στενάζουν από τα προβλήματα, οι συντάξεις μειώθηκαν κοντά 50%. Προβάλλουν τον Τουρισμό, ταΐζουν τους μεγάλους, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στενάζουν σε άθλιες εργασιακές συνθήκες και χαμηλούς μισθούς, οι μικροί επαγγελματίες χαρατσώνονται από την φορολογία, δουλεύουν νύχτα μέρα για να τα βγάλουν πέρα. 

Η κυβερνητική πολιτική προκαλεί κάθε εργαζόμενο, προκαλεί κάθε αριστερό κάθε προοδευτικό άνθρωπο, ξεπλένει τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τους  παρουσιάζει ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας ενώ ευθύνονται για αμέτρητους πολέμους και επεμβάσεις, για πραξικοπήματα, στήριξαν τη Χούντα και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για το λαό μας και τους άλλους λαούς. Τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας που αμφισβητεί τα σύνορα στο Αιγαίο.

Πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι αγανακτούν από την αντιλαϊκή πολιτική και λένε:  “να φύγουν αυτοί, να τους ξεφορτωθούμε και να έρθουν οι άλλοι”.

Προσοχή! Τώρα υπάρχει μεγάλη πείρα, δεν επιτρέπονται τα ίδια λάθη. Έχουν δοκιμαστεί όλα τα κόμματα στη διακυβέρνηση του τόπου και είναι συνένοχα. Η συνέχιση του φαύλου κύκλου του διπολισμού και των μπαλαντέρ του, θα χειροτερεύει την ζωή του λαού. 

Η λύση είναι ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Γιατί είναι η μοναδική δύναμη αντίστασης και προοπτικής!

Γιατί αυτή είναι η πραγματική, αποτελεσματική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του, επιλογή που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αποδυνάμωση και απομόνωση των φασιστών της “Χρυσής Αυγής”, στο γκρέμισμα της από την 3η θέση.

Γιατί έτσι μπορεί να γίνει δυνατός ο λαός, να  μπούνε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικηθούν μέτρα που θα ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες, να δυναμώσει η πάλη για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι αυτά που τους άρπαξαν  την περίοδο της κρίσης.

Το ΚΚΕ είναι συνεπής και σταθερή πολιτική δύναμη, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση,  η φωνή του λαού που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη δυσαρέσκεια του, τις αγωνίες του, είναι δύναμη κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων.

Ο λαός πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Δικαιούται μια καλύτερη ζωή και καλείτε να τη διεκδικήσει, παραμερίζοντας και απομονώνοντας τους παλιούς και νεόκοπους καιροσκόπους που θυμούνται τη συγγένεια και τη φιλία παραμονές εκλογών και έχουν την αναίδεια να χτυπούν πόρτες και να ζητούν ψήφο, να εκβιάζουν με όλα τα μέσα.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική και εκφράζει τις λαϊκές ανάγκες. Γι αυτό δίνει βάρος στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για  αγωνιστικό προσανατολισμό, με γερές βάσεις στους τόπους δουλειάς, σε κάθε περιοχή. Γι αυτό επιμένει στην κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με την αγροτιά και τους μικρούς επαγγελματίες, ώστε να συνενωθούν οι πολλοί κατά των εκμεταλλευτών τους, κατά της πλουτοκρατίας και να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές αλλαγές.

Να σκεφτεί ο καθένας, η κάθε μια, τι υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα;

Να έχουν την εξουσία οι λίγοι,  το μεγάλο κεφάλαιο και να κυβερνούν τα κόμματα του για τα δικά του συμφέροντα ή να έχει η εργατική τάξη, ο λαός, οι πολλοί  την εξουσία, την διακυβέρνηση του τόπο με το ΚΚΕ ισχυρό, με πρωταγωνιστικό ρόλο;

Να έχει τα οικονομικά εργαλεία, τα εργοστάσια, την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, τις  μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, όλες τις πηγές του πλούτου μια χούφτα εκμεταλλευτών ή να κοινωνικοποιηθούν, να γίνουν περιουσία του λαού και να στηριχτεί η ανάπτυξη του τόπου στον κεντρικό  σχεδιασμό της οικονομίας, με κριτήριο της λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος;

Να διατηρηθεί η σημερινή άθλια κατάσταση ή να ανοίξει ο δρόμος για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην  δουλειά για όλους, να έχουν οι λαϊκές οικογένειες αναβαθμισμένες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, δωρεάν Παιδεία και πραγματική μόρφωση για τα παιδιά τους, να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία οργανωμένα, να ζωντανέψει η ύπαιθρος και να εξασφαλιστεί η διατροφή του λαού μας;

Να είναι η χώρα μας μαντρωμένη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να παίρνει μέρος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά του λαού μας και των άλλων λαών ή να αποδεσμευτεί από ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς διαψεύδοντας τους απολογητές του συστήματος που καλλιεργούν σκόπιμα το φόβο της απομόνωσης;

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ κτίζεται κάθε μέρα μέσα στους αγώνες. Αυτή η πρόταση έχει τεθεί στο λαό και θα βοηθήσει πολύ να τη συζητάμε, να συζητάμε τις διαφορετικές απόψεις βαδίζοντας όμως μαζί στο δρόμο του αγώνα, δίνοντας μαζί τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να εκλεγούν πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, νέες δυνάμεις στην υπηρεσία των εργαζομένων.

Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ

Αποσπάσματα από τις ομιλίες των υποψήφιων δημάρχων σε Κύμη και Μαρμάρι

Στην Κύμη

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Κώστας Κέκης, υποψήφιος δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, να μην εξαπατηθεί ο λαός από τους άλλους υποψήφιους που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι αλλά είναι δοκιμασμένοι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να μην αποπροσανατολιστεί από τον καβγά για το αν ο πρώην Δήμαρχος πήρε ή δεν πήρε χρήματα του Δήμου. Βεβαίως και η έρευνα πρέπει να γίνει και οι ευθύνες όπου υπάρχουν θα πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο. Κανείς όμως δε βγάζει τσιμουδιά, για το γεγονός ότι καθημερινά ο Δήμος, ενταγμένος στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ξεζουμίζει μαζί με το κράτος, το λαό. Το ζήτημα είναι ότι κανείς, από τους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο μας, όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν, δε βγάζουν τσιμουδιά για το σκάνδαλο των σκανδάλων, που είναι η εξυπηρέτηση, της κερδοφορίας των ομίλων.

Μπροστά στα λαϊκά προβλήματα δεν υπάρχει ανεξάρτητος συνδυασμός!

Ή παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσει σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής ή αποδέχεται αυτή την κατάσταση μοιρολατρικά και διαχειρίζεται ότι περισσεύει από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, διαχειρίζεται τη φτώχια, ρίχνοντας νερό στο μήλο της εκμετάλλευσης.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως είναι γνωστό στηρίζεται από το ΚΚΕ και αυτό αποτελεί εγγύηση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τους νέους, τους συνταξιούχους της περιοχής μας.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή. Πρωτοστατήσαμε, μέσα από τους φορείς που συμμετέχουμε, για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στην περιοχή.

Σας απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης ανεξάρτητα με το αν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης σε όσους θέλουν οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές Αρχές να είναι στο πλευρό του λαού, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, σε όσους δε θέλουν και δε βολεύονται στις ελεημοσύνες, στα ψίχουλα που προσφέρουν οι συμβιβασμένες δημοτικές αρχές, σ’ αυτούς που δε συμβιβάζονται, με όσους δείχνουν ανοχή, στο φασισμό και τον εθνικισμό, στη ναζιστική ΧΑ.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα συμπόρευσης στους νέους και τις νέες, που αντιμετωπίζουν την ανεργία, την ημιαπασχόλιση, τη δουλειά χωρίς ωράρια. Στους νέους και τις νέες που δίνουν ακόμη τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης στο σχολείο ή τη σχολή τους.

Δε μπορούμε να  συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση με αυτό το μέλλον!

Με κάθε τρόπο στις εκλογικές μάχες να στηρίξετε τη μόνη αισιόδοξη και ελπιδοφόρα επιλογή τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Στο Μαρμάρι

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Δημήτρης Παρασκευάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρθηκε στο ρόλο του δήμου στην εξειδίκευση και προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων, στην αύξηση της φορολογίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στην ανάληψη αρμοδιοτήτων που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην ευθύνη του κράτους, με το φόρτωμα του κόστους στο λαό. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην στήριξη του δήμου στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων όπως εκφράζεται στη Νότια Εύβοια με την άναρχη και υπέρμετρη ανάπτυξη των αιολικών πάρκων.

Η στάση κάθε συνδυασμού για τα λαϊκά προβλήματα κριτήριο μπροστά στις εκλογικές μάχες

Η σημερινή όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προώθησης αυτών των έργων με κάθε κόστος για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, τις επιπτώσεις σε μια σειρά επαγγέλματα όπως η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία.

Η δημοτική αρχή έχει αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πολιτικές διαφορές τους, για την προώθηση αυτών των επενδύσεων στην περιοχή γιατί συμφωνούν στο βασικό: Ότι η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό, είναι εμπόρευμα, από το οποίο βγάζουν δισεκατομμύρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος είναι η αιτία που μια ήπια μορφή ενέργειας, όπως η αιολική, δημιουργεί μια σειρά προβλήματα και κινδύνους ακόμη και στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον. Αυτή είναι η αιτία που εν έτη 2019 και ενώ γίνονται τόσες επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, ακριβοπληρώνουμε το ρεύμα. Που μια σειρά νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς θέρμανση ή προσπαθούν να ζεσταθούν με μεσοβέζικούς τρόπους που κάποιες φορές οδηγούν ακόμη σε τραγικά περιστατικά.

Η ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος είναι που “στήνει” αιολικά πάρκα πάνω από το Μαρμάρι όπως αυτό που κατασκευάζει τώρα η ΔΕΗ και αυτό που προγραμματίζει να φτιάξει άλλη ιδιωτική εταιρία και δικαιολογημένα έχει δημιουργήσει οργή και αναστάτωση στο Μαρμάρι.

Πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου η στάση και ο ρόλος όλων στο θέμα αυτό. Να γίνει κριτήριο η στάση του ΚΚΕ που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει απόφαση, που έφερε το θέμα στη βουλή θέτοντας προ των ευθυνών της την κυβέρνηση.

Να γίνει κριτήριο για τη στάση της δημοτικής αρχής που είναι άφαντη και αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση του κόσμου, να υπερψηφίσει το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στην εγκατάσταση αυτών των αιολικών πάρκων. Να γίνει κριτήριο για τη στάση της περιφερειακής αρχής του κ. Μπακογιάννη, μέρος της οποίας είναι και ο κ. Χατζηνικολής, καθώς η περιφέρεια είναι που έχει εγκρίνει τις άδειες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αυτά τα αιολικά πάρκα όπως και για κάθε αιολικό πάρκο.

Τώρα χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας για να αποτραπεί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων πάνω από το Μαρμάρι και άλλους οικισμούς που θα αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για τους κατοίκους τους.

Όσοι δικαιολογημένα αγανακτούν σήμερα από την άναρχη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων, την εμπορευματοποίηση της ενέργειας, τα κομμένα ρεύματα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση, στους αγώνες και στις εκλογικές μάχες.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή δυσαρέσκεια  καθώς μόνο το ΚΚΕ δεν αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικό ένοχο, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική των κυβερνήσεων που την υπηρετεί.

Άλλη μια πλευρά είναι η διαχείριση του νερού και η αποχέτευση που αποτελούν χρόνιο πρόβλημα για όλο το Δήμο. Τόσο η ποιότητα του όσο και η επάρκεια του νερού, είναι ζητούμενο και για το Μαρμάρι.

Όμως τι είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο, ενώ υπάρχει η τεχνική γνώση για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων; Είναι το γεγονός πως η υπηρεσία ύδρευσης αποχέτευσης είναι ανταποδοτική, χρηματοδοτείται από τους λογαριασμούς που πληρώνουμε για την κατανάλωσή μας και όχι από κρατικά κονδύλια. Δηλαδή και το νερό μετατρέπεται σε εμπόρευμα!

Επιτρέψτε μου να θυμίσω πως η ολοκλήρωση του βιολογικού του Μαρμαρίου, έστω και μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, σε θέση που ενδεχομένως δημιουργήσει προβλήματα, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να επιβάλει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Οι λίγο παλαιότεροι σίγουρα θυμούνται πως έπρεπε 150 Μαρμαριώτες να διαδηλώσουν στη Χαλκίδα για να εγκριθεί αυτό το ζωτικής σημασίας έργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννης Μανώλης: Μιλάμε καθαρά για το μέλλον_Video No 2

admin-3

Κατσίκης: «Θα ρίξουμε την κυβέρνηση πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή»

katalitikos

Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 «ναι»

newsroom

Πολιτικός σεισμός με επίκεντρο τις Πρέσπες – Σε νευρική κρίση ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι

kostas.karatzas

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Τζοβάννας Γκόγκου στα Ψαχνά

newsroom

Π. Καμμένος: «Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδόρησαν»

Real news

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρέπει να απαλλαγούμε από τον Καρνάβαλο που μας κυβερνά

TAGS

Μ. Σπυράκη: «Αν φύγει ο Καμμένος ο Τσίπρας πρέπει να βρει νέα πλειοψηφία στη Βουλή»

Real news

Υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η Κ. Μπατζελή

katalitikos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ