7.3 C
Νέα Στύρα
21 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πρόταση για τις βουλευτικές αποζημιώσεις

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 


Ο Αλέξης Τσίπρας, με προσωπική επιστολή που θα έχει παραλήπτη κάθε βουλευτή του κόμματός του, θέλει να εξαϋλώσει τις όποιες επιφυλάξεις ελλοχεύουν σε αρκετούς βουλευτές του για μια σειρά ζητημάτων, όπως η διάθεση επιστημονικών συνεργατών τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, εξίσου σημαντικό, είναι η διάθεση μέρους της βουλευτικής αποζημίωσής τους στο κομματικό ταμείο. Αυτό σημαίνει πως θα κληθούν να αποδώσουν στο κόμμα -πέραν του 20% που έως τώρα παρακρατείται αυτόματα- ένα επιπλέον 20%. Βέβαια, αυτό μεταφράζεται σε -40% στη βουλευτική αποζημίωση και αυτό θα δημιουργήσει πρακτικά θέματα στους βουλευτές της Περιφέρειας. Από τη στιγμή που διατηρούν και εκεί γραφείο, πιθανώς να λειτουργούν τα βουλευτικά γραφεία εντός Νομαρχιακών Επιτροπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, το πρώτο μέρος της συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη, διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες και αφού πολλά αντίστοιχα ζητήματα δεν λύθηκαν, αποφασίστηκε να διακόψουν και να συνεδριάσουν εκ νέου το μεσημέρι της Τετάρτης. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παρουσιάσει το νέο σχέδιο, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για τον μετασχηματισμό του κόμματός του.

Για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο – να δίνουν οι βουλευτές μέρος της βουλευτικής αποζημίωσής τους; Ο λόγος είναι απλός: ως αξιωματική αντιπολίτευση, πλέον, διαθέτει λιγότερα χρήματα μέσω κρατικής επιχορήγησης και στην Κουμουνδούρου δεν επιθυμούν να έχουν το επίπεδο χρέους που παρουσιάζουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα.

Αναφορικά με τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να συγκροτηθεί μια επιτροπή από πρόσωπα τα οποία έχουν κυβερνητική εμπειρία, το οποίο σημαίνει πως θα μπορούν να συνδράμουν στο έργο των επιτροπών κοινοβουλευτικού ελέγχου. Απλώς, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει επακριβώς αυτούς τους νέους όρους σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργεί, πια, αυτό το κόμμα.

Επίσης, στην Κουμουνδούρου, θα ασχοληθούν και με το μεγάλο κομμάτι το οποίο λέγεται «κομματικά μέσα», από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία υπερέχει στην επιρροή που διαθέτει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αυτό σημαίνει πως, σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση της Τετάρτης στην Πολιτική Γραμματεία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως βγάλει ειδήσεις.

Με πληροφορίες από ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

«Γαλάζιο» μνημόνιο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Πυρ ομαδόν κατά Παπαδημητρίου για ESM

kostas.karatzas

Γιάννης Δραγασάκης: Το μεγαλύτερο μας λάθος ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης

kostas.karatzas

Γεννηματά: Η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού-μεταναστευτικού από τον Ερντογάν

kostas.karatzas

Βουλευτικές εκλογές 2019: Η αδελφή του Κατσίφα επικεφαλής του επικρατείας της Ενωσης Κεντρώων

kostas.karatzas

ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί οι σύντροφοι του Σύριζα όταν μιλούν για «αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και του εργατικού δικαίου»

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι

kostas.karatzas

Μείωση φορολογίας αύξηση επενδύσεων το σχέδιο Μητσοτάκη: Ο Τσίπρας μακροβιότερος μνημονιακός λέει

kostas.karatzas

Μαξίμου: Κακόβουλη φημολογία ότι χρεώνονται τα sms από το 112

kostas.karatzas

Κουντουρά: Η Ελλάδα αναπτύσσεται τουριστικά με διπλάσιο ρυθμό αύξησης από τον παγκόσμιο μέσο όρο

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ