16.1 C
Νέα Στύρα
Μάιος 31, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου σε Κάρυστο και Μαρμάρι

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ περιόδευσε σε χώρους δουλειάς και κάλεσε του εργαζόμενους να κάνουν το βήμα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ παρά τους όποιους προβληματισμούς.

«Η αντιλαϊκή πολιτική από τις 8 Ιούλη είναι δεδομένη με όποια κυβέρνηση», τόνισε ο Γ. Μαρίνος, «αυτό που κρίνεται για τους εργαζόμενους είναι αν θα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ ώστε να βάλει εμπόδια και να παλέψει μαζί με το λαό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του».

Στο εργοτάξιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καρύστου

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε στη συζήτηση με τους εργάτες του Δήμου πως το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους στη μάχη που δίνουν καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που βρίσκονται σε ομηρία. Επανειλημμένα έχει θέσει αυτά τα ζητήματα στη βουλή, ενώ στην πρόσφατη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος έθεσε την κατάργηση του άρθρου που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πρόταση που όλα τα άλλα κόμματα απέρριψαν. Τέλος, τόνισε πως «αυτό που θα συμβάλει ώστε να απελευθερωθεί η πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους είναι ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών».

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρύστου

«Το ΚΚΕ, με ιδιαίτερη ανησυχία, παλεύει για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης καθώς καλύπτει μια μεγάλη περιοχή με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, που έχει πληγεί επανειλημμένα από πυρκαγιές» υπογράμμισε ο Γ. Μαρίνος. «Οι τραγικές ελλείψεις, οι εργασιακές σχέσεις, οι συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών που υπονομεύουν το έργο τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του λαού πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις 7 Ιούλη».

Στο Νοσοκομείο Καρύστου

Ο Γ. Μαρίνος θύμισε πως «Το ΚΚΕ συνδέεται με αγνωστικούς δεσμούς με το λαό της Καρύστου και μέσα από τον αγώνα ώστε το Νοσοκομείο να μη μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας». Τόνισε πως «τώρα χρειάζεται ο αγώνας για την Υγεία του λαού να στραφεί ενάντια στην υποχρηματοδότηση αλλά και στη διεκδίκηση μόνιμων θέσεων εργασίας για το προσωπικό του Νοσοκομείου Καρύστου καθώς τόσο το “σχέδιο” του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ υπονομεύουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας. Ήδη οι εργαζόμενοι ξοδεύουν τεράστια ποσά για ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις, για φάρμακα».

Σε ιχθυοτροφεία του Μαρμαρίου

Ο Γ, Μαρίνος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους σε ιχθυοκαλλιέργειες του Μαρμαρίου ανέφερε πως «το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αποτροπή απολύσεων και χειροτέρευσης των όρων εργασίας σε μεγάλους ομίλους του κλάδου που βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης, όπως ο ΝΗΡΕΑΣ και η ΣΕΛΟΝΤΑ». Τονίζοντας πως «με ισχυρό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη, ειδικά στους χώρους δουλειάς, την επόμενη μέρα θα είναι πιο ισχυρός ο αγώνας για σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάληψη καθηκόντων Χειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

adesmeftos typos

Το “σχέδιο δράσης” του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη: Μετα-Μνημόνιο, Σκόπια, Τουρκία…

kostas.karatzas

KKE για επεισόδια στη Ρόδο: Χυδαία επίθεση από στελέχη της ΝΔ στη ΓΣΕΕ

reporter

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον “περίπατο” των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

newsroom

Υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών θα είναι η Σοφία Λουκέρη

newsroom

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, τονίζει η Φώφη Γεννηματά

Real news

Συνέντευξη Σπύρου Λιβαθινού στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”

newsroom

Ζωντανά στη Ματίνα Ρέτσα και το Ράδιο Κόσμος FM 100 το neastyranews.gr σήμερα 19/4/19 (Ηχητικό)

newsroom

Ευχαριστήρια επιστολή του Βαγγέλη Σπύρου

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ