12.9 C
Νέα Στύρα
Μάιος 29, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μαυραγάνης: Μεσαιωνική οπισθοδρόμηση η υποβάθμιση του βιασμού της γυναικείας… ψυχής με την τροποποίηση του ΠΚ

Για την δημιουργία του άρθρου αντλήθηκαν πληροφορίες από το dikastiko.gr

Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων μας, ότι κάθε κοινωνία κρίνεται για τη στάθμη του Πολιτισμού της με βάση το επίπεδο προστασίας κρίσιμων Ελευθεριών των συνανθρώπων μας και ειδικότερα εκείνων, που υπό ορισμένες συνθήκες μπορούν να είναι περισσότερο ΕΥΑΛΩΤΟΙ σε ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ αυτών.

Τέτοια ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι η ΓΕΝΝΕΤΗΣΙΑ. Η ερωτική διάθεση και πράξη του κάθε ανθρώπου, που ενίοτε είναι συνυφασμένη με το μεγαλειώδες συναίσθημα της ΑΓΑΠΗΣ, πρέπει να εκδηλώνεται πάντοτε σε καθεστώς Ελεύθερης Βούλησης.

Έχω την αίσθηση, ότι για κάθε Θηλυκή Ψυχή η σκέψη και μόνο, ότι θα μπορούσε ως γυναίκα να υποστεί τον ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ  ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ και ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ του ΒΙΑΣΜΟΥ, αποτελεί αποτρόπαιο μαρτύριο, που ΟΛΟΙ εμείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να συμμεριζόμαστε και να φροντίζουμε να ΜΗΝ συμβεί ΠΟΤΕ σε κανένα συνάνθρωπό μας, σε καμία γυναίκα.

Όλοι εμείς, πλην βεβαίως κάποιων ιθυνόντων του Υπουργείου Δικαιοσύνης !
Και εξηγούμαι αμέσως.

Το αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού, που σε επίπεδο καταγγελιών έχει δυστυχώς αυξητικές τάσεις, πραγματώνεται με ΙΣΧΥΡΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ, που μπορεί όμως να επιτευχθεί – όχι μόνο  με σωματική βία, ή απειλή κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας – αλλά και με άλλες μορφές βίας, που συναντάμε δυστυχώς συχνά στη σύγχρονη κοινωνία, όπως η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ, που στρέφεται ΚΑΤΑ της Τιμής, της Υπόληψης, της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας (Αποφάσεις Αρείου Πάγου 561/07 και 638/1999).

Υφίσταται πράγματι πληθώρα περιπτώσεων άσκησης Ψυχολογικής Βίας και εξαναγκασμού μέσω απειλής δημοσιοποίησης ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ, ή μέσω ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ σε συνουσία ο συνάνθρωπός μας, η γυναίκα τις περισσότερες φορές, μέσω της ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ της ΤΙΜΗΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ της, της ΑΞΙΑΣ της ως ΑΝΘΡΩΠΟΥ !

Αυτήν την ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ έννοια της προστασίας της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ, που βασίζεται στο θεμελιώδες άρθρο 2 του Συντάγματός μας, κάποιοι στο Υπουργείου Δικαιοσύνης φαίνεται να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ.

Και τούτο, γιατί προτείνεται από το Υπουργείο η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του εγκλήματος του ΒΙΑΣΜΟΥ, όταν αυτός τελείται διαμέσου ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, που στρέφεται απολύτως ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ σε βάρος της Ανθρώπινης Τιμής και Αξιοπρέπειας.

Προφανώς για κάποιους σημαίνει ίσως «πρόοδος» να λησμονείς το Σύνταγμά σου, σημαίνει ίσως «πρόοδος» να λησμονείς, ότι πέρυσι όλα τα κόμματα της Βουλής Υπερψηφίσαμε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΘΕ μορφής ΒΙΑΣ κατά των ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Σύμβαση Κωνσταντινουπόλεως).

Αλλά το χειρότερο όλων είναι, ότι για κάποιους σημαίνει ίσως «πρόοδος» να ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ για την Αξιοπρέπεια, την Αξία των Γυναικών, την Αξία των Συνανθρώπων σου.

Ας μου συγχωρέσετε το συναισθηματικό φορτίο, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ !

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Ελίζας Βόζεμπεργκ-Γιάννη Μανώλη στο Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας

kostas.karatzas

Ο Καμμένος βγάζει «δίσκο» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού

kostas.karatzas

Ο Σπύρος Πνευματικός επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας

proto thema

Στην πολιτική και ο Στέφανος Χίος: Θέλει να κάνει «Μακελειό» τη Βουλή

kostas.karatzas

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο στις 3 Μαΐου

newsroom

Τι δείχνουν τα γκάλοπ και τι περιμένουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

newsroom

Βουλευτικές εκλογές 2019: Η αδελφή του Κατσίφα επικεφαλής του επικρατείας της Ενωσης Κεντρώων

kostas.karatzas

Προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι – Πήραν Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο από Καμμένο

katalitikos

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Τζοβάννας Γκόγκου στα Ψαχνά

newsroom

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ