Φεβρουάριος 23, 2019
NEASTYRANEWS.GR


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το πρώτο επτάμηνο του 2015

“Δυστυχώς για την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση, όχι 100 μέρες” σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στην ομιλία Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ως το μακροβιότερο και συνεπέστερο μνημονιακό πρωθυπουργό. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για παιχνίδι επιδομάτων

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ news247.gr

Τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα στη Βουλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία, γιατί μετρά το χρόνο διακυβέρνησης από την ολοκλήρωση του προγράμματος, σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση «Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης. “Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς” σχολίασε και πρόσθεσε: “Πράγματι, ο χρόνος μετράει αλλιώς. Μόνο που μετράει πλέον αντίστροφα.”

Χαρακτήρισε τον κ.Τσίπρα ως τον μακροβιότερο και συνεπέστερο μνημονιακό πρωθυπουργό και σημείωσε: “Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Όχι 100 μέρες.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν, “όπως δεν ξεχνούν το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία”.

Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι “πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία. Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Και επέβαλε 10 δισ. πρόσθετα αχρείαστα μέτρα. Και μετά δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών” και πρόσθεσε: “Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών.”

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε πως η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα. Γνωρίζει ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη. Οτι κυνήγησε την επιχειρηματικότητα. Οτι έβαλε ταξικό πρόσημο στις πολιτικές της. Γνωρίζει ότι σήμερα υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Γνωρίζει ότι η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Ότι οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο. Ότι οι μισθοί μειώνονται. Ότι οι νέοι μας συνεχίζουν να αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται την οικονομική πολιτική ως παιχνίδι επιδομάτων. “Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα” είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα “δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μιας πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.”

Η Ελλάδα θέλει δουλειές και ευκαιρίες, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας τον κ.Τσίπρα πως θέλει να καταδικάσει την κοινωνία στη φτωχοποίηση και την εξάρτηση από επιδόματα. ΄

Δήλωσε βέβαιος ότι οι Έλληνες ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτε πια να περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι: “Το κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με υγιή και βιώσιμο τρόπο. Να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία στην αγορά.”

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα και άλλα μέτρα, παρότι θεωρεί πως δεν επαρκούν. “Δεν φτάνουν τα επιδόματα – εμείς τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μου που τα έχουν ανάγκη. Αλλά δεν μπορεί να γίνει δουλειά στη χώρα με αποσπασματικές κινήσεις” δήλωσε ειδικότερα.

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική αναγέννηση και μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί. “Μπορούμε. Με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις. Με επιθετικές αποκρατικοποιήσεις. Με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Με λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να σταθούν ξανά όρθιοι” τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι στο σχέδιο της ΝΔ υπάρχει θέση για όλους και θα γίνει πράξη “με τη στήριξη των πολιτών, με συμμάχους όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και με αιχμή την υγιή επιχειρηματικότητα.”

Δεσμεύτηκε για μείωση των εισφορών και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν και εκείνοι στην επιτυχία των επιχειρήσεων τους, αλλά και να προσφέρουν μέρισμα ευημερίας στους εργαζόμενους τους.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία, σημειώνοντας ότι η επαγγελματική εκπαίδευση κατέχει κεντρική θέση και προσθέτοντας: “Μονο που για να εφαρμοστεί χρειάζονται ανοιχτά σχολεία και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια”.

Ο κ.Μητσοτάκης κλείνοντας τόνισε ότι είναι καιρός η υγιής επιχειρηματικότητα να βρεθεί στην κορυφή της αξιακής πυραμίδας της Ελλάδας και καλεσε τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και να συμπορευθούν με τη ΝΔ για ένα σχέδιο για μία καλύτερη Ελλάδα.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ NEASTYRANEWS.GR ΣΤA SOCIAL MEDIA
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ
ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ GROUP ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER ΕΔΩ


*ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ*
Το NEASTYRANEWS.GR μεταδίδει καθημερινά ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Δημοσιεύουμε κάθε επώνυμο σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το NEASTYRANEWS.GR ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση.
Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εάν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν
είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

Related posts

Κατσίκης: «Θα ρίξουμε την κυβέρνηση πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή»

katalitikos

Γιατί η ΝΔ δεν μπλοκάρει με παραίτηση της Κ.Ο. της την εκχώρηση της Μακεδονίας;

Real news

Πέταξε ΒΟΜΒΑ ο Κοτζιάς: Θα επιστρέψουμε περιουσίες σε Αλβανούς

kostas.karatzas

Ο Γαβρόγλου «τελειώνει» τις Πανελλαδικές: Εισαγωγή στα πανεπιστήμια με το απολυτήριο

kostas.karatzas

Σαμαράς για έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας

kostas.karatzas

Κατερίνα Παπακώστα: Η νέα υφυπουργός Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ από .. την Νέα Δημοκρατία !!!

Real news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ