24.6 C
Nea Stira
Οκτώβριος 19, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας για εκλογές: Υπάρχουν τρεις κάλπες μα μία επιλογή, το ΚΚΕ

Άρθρο με πληροφορίες από thetoc.gr

ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ” ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΛΑΤΙΑΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”

Ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα hellasjournal.com, ερωτηθείς για το διακύβευμα των πολλαπλών εκλογικών μαχών, απάντησε “καλούμε τον κόσμο να πάει σε όλες τις κάλπες με ενιαίο κριτήριο. ‘Αλλωστε η ΕΕ είναι αυτή που σχεδιάζει, η κυβέρνηση υλοποιεί και η τοπική διοίκηση εξειδικεύει την αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε όλοι. ‘Αρα, υπάρχουν τρεις κάλπες και μια επιλογή: Να απορριφθεί αυτή η πολιτική με την ενίσχυση του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Είπε ότι στόχος του κόμματος είναι ” να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες το κλίμα πλατιάς συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που υπάρχει, να στείλει ο λαός μας αγωνιστικό, αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης”, υπογραμμίζοντας, επίσης, “καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, που ανησυχεί από την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τα βάζει με το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό, να το αναδείξει στην τρίτη θέση γκρεμίζοντας από εκεί τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή”.

Επισήμανε ως ένα επιπλέον λόγο ενίσχυσης του ΚΚΕ το οτι “είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια και για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κόντρα στις δυνάμεις του εφησυχασμού, του ευρωατλαντισμού, της υποταγής των λαϊκών συμφερόντων σε αλλότρια συμφέροντα”.

Ως προς το “πόσο αριστερή κυβέρνηση είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική πολιτική και όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών” είπε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεπέστατος στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο που τον επέλεξε, έφερε σε πέρας όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του”.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο ΚΚΕ με διάφορες αφορμές και έχει επιχειρήσει να εντάξει στα ψηφοδέλτια του για τις ευρωεκλογές πρώην μέλη του ΚΚΕ, ή με αναφορές στο Κόμμα” είπε οτι “στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον τόνο δίνουν εκπρόσωποι της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, απομεινάρια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ο λαός τους έστειλε στα “αζήτητα” μέχρι και μεγιστάνες του πλούτου”.

“Είναι επίσης λογικό, πάντως, να αγχώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βλέπει δεκάδες πρώην στελέχη ή οπαδούς του σε όλη τη χώρα, αγνούς αγωνιστές που πίστεψαν στο εμπόριο ελπίδων και είδαν τους αντιμνημονιακούς να γίνονται μνημονιακοί, σήμερα να δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ εκτιμώντας τη συνεπή στάση που κράτησε, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Τέτοιοι υπάρχουν και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όσο και στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια” πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε “ανατολίτικο παζάρι” τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και Ελλάδας με την αστική τάξη της Τουρκίας να “παζαρεύει με τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και να αξιοποιεί την αντιπαράθεση αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία για να μπορέσει να αποσπάσει από τους δυτικούς “συμμάχους” της έναν ισχυρότερο ρόλο, ενώ μεταξύ άλλων εποφθαλμιά το φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου”.

“Οι “δυτικοί σύμμαχοι” είναι αποφασισμένοι, είτε χρειαστεί το μαστίγιο”, είτε χρειαστεί το “καρότο”, να κρατήσουν στη “συμμαχία” τους την Τουρκία” προσθέτει.

Επισημαίνει, στη συνέχεια, ότι “η αστική τάξη της Ελλάδας βρίσκεται σε μια αμφίδρομη σχέση ανταγωνισμού και συνεργασίας με την αστική τάξη της Τουρκίας. Εκτιμά πως αν παίξει σωστά το ρόλο του “μεντεσέ” στην “πόρτα” προώθησης των αμερικανο-νατοϊκών συμφερόντων στην περιοχή, που επίσημα έχουν αναθέσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι ΗΠΑ, τότε θα βγει ωφελημένη από το όλο “ανατολίτικο παζάρι”.

Ανέφερε ότι αυτοί οι υπολογισμοί στο πλαίσιο των σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ανά πάσα στιγμή μπορούν να γκρεμιστούν με αποτέλεσμα μεγάλες τραγωδίες και τον λαό να πληρώνει σε κάθε περίπτωση το “μάρμαρο”.

Μιλώντας αναλυτικά για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σημειώνει ότι “σε αυτές τις συνθήκες ιδιαίτερο ρόλο παίζει ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου” και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι “δεν είναι καθόλου τυχαία, ούτε “φιλολογική” η συζήτηση περί ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ”.

“Στο περιβάλλον αυτό προωθείται η λύση των «δύο συνιστώντων κρατών» για το κυπριακό που αποτελεί διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση, την οποία απέρριψε ο κυπριακός λαός με το δημοψήφισμα του 2004, για το σχέδιο Ανάν” υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τους “μεγάλους και προφανείς κινδύνους” για την Ελλάδα και την Κύπρο και κατήγγειλε την “κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ” για “ωραιοποίηση της κατάστασης” και “προσπάθεια εφησυχασμού του λαού πως θα βγεί κερδισμένος αν μείνει “πιστός” στις συμμαχίες που έχει επιλέξει η αστική τάξη, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ”.

Τονίζει οτι “αν υπάρξουν κερδισμένοι από την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αυτοί δεν θα είναι σε καμία περίπτωση οι λαών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, αλλά θα είναι μόνο οι μονοπωλιακοί όμιλοι” και ότι “το ΝΑΤΟ κι η ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου”.

Ερωτηθείς πως κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και το Κυπριακό, και αν η ενέργεια μπορεί να αποδειχθεί όπλο ή μειονέκτημα για Αθήνα και Λευκωσία, είπε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην 4ετή θητεία της πότε αντιμετώπισε αυτές τις προκλήσεις με την “πεπατημένη” που βρήκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα, εφησυχάζοντας το λαό, πως οι “ισχυροί σύμμαχοι” τάχατες θα μας υπερασπιστούν και πότε με “λεονταρισμούς”, όπως η ανεκδιήγητη κοινή επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου ‘Αμυνας με βουλευτές, ακόμη και της φασιστικής “ΧΑ” στο Καστελόριζο”.

Όπως εξηγεί, η επιθετικότητα “αποτελεί ένα “κομμάτι”, της μεγαλύτερης “εικόνας” μιας κοινωνίας και οικονομίας, που διέπεται από τους νόμους των μονοπωλίων, που στο διάβα της προώθησης των συμφερόντων τους καταστρέφουν κράτη, αλλάζουν σύνορα, φτιάχνουν κράτη – προτεκτοράτα κοκ. Αν δεν σπάσει ο “φαύλος κύκλος” αυτής της κατάστασης, οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, των άλλων χωρών της περιοχής δεν θα ξεμπερδέψουν από τον “βραχνά” της πολεμικής απειλής”.

Ως προς το ζήτημα της ενέργειας αναφέρει ότι “αντί για ευλογία, δυστυχώς, δρα ενισχυτικά σ’ αυτούς τους κινδύνους γιατί η ενέργεια γίνεται “μήλον της έριδος” για τα κέρδη ενεργειακών κολοσσών”.

Προσθέτει ότι “η πραγματική λύση προς όφελος του λαού της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, είναι μια Κύπρος Ενιαία, Ανεξάρτητη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, μια Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με τον Κυπριακό λαό αφέντη στον τόπο του”.

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ως “πρότυπο σε μεγάλο βαθμό και για τη λύση του Κυπριακού”, επισήμανε καταρχήν ότι η Συμφωνία αυτή “που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμφωνία αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής, που εντάσσεται στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για την ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αξιοποιείται ως εργαλείο ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα με αρνητικές συνέπειες για τους λαούς. Μια συμφωνία, που δυστυχώς, εκτός των παραπάνω αφήνει άθικτο το “σπέρμα” του αλυτρωτισμού, με τα απαράδεκτα κι ανιστόρητα περί “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικού λαού”.

Προσθέτει ότι το “μοντέλο” αυτό για την Κύπρο “σημαίνει αναζήτηση συμβιβασμού χωρίς αρχές για το κυπριακό πρόβλημα και παραπέρα ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, παρουσιάζοντας το ΝΑΤΟ και ευρωατλαντικές δομές ως (νέες) εγγυήτριες δυνάμεις”.

“Το μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Αιγαίο σημαίνει αναγνώριση «ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο» και «διμερών διαφορών πέραν της υφαλοκρηπίδας» με εφαρμογή και εμπλουτισμό των συμφωνιών Σημίτη – Ντεμιρέλ (1997 Μαδρίτη – 1999 Ελσίνκι) χρησιμοποιώντας ως όχημα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν δρομολογηθεί με τις συναντήσεις Τσίπρα – Ερντογάν, και των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών” τονίζει.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι “με τις δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη έχουν θέσει πολύ σοβαρά ζητήματα με τη μέθοδο των “τροχιοδεικτικών βολών”, που υπηρετούν το στόχο. Τη διαμόρφωση του εδάφους για έναν συμβιβασμό με κέντρο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τμημάτων της Ανατ. Μεσογείου σύμφωνα με τα αμερικανοΝΑΤΟικά πρότυπα, όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών”.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη Βενεζουέλα είπε οτι το ΚΚΕ “από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και την επιβολή ως προέδρου του Guaido ή άλλου αχυράνθρωπου των ιμπεριαλιστών” απόπειρα η οποία “είναι μέρος της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα”.

Πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “όχι μόνο δεν καταδίκασε την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και του βενεζουελάνικου λαού, αλλά υιοθέτησε κι όλους τους στόχους της λεγόμενης “αντιπολίτευσης”, συντασσόμενη ανοιχτά με τις θέσεις της ΕΕ που παραπέμπουν ξεκάθαρα σ’ ένα “ήπιο πραξικόπημα” στη Βενεζουέλα”.

“Τόσο οι θέσεις τις ΝΔ, όσο και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος του βενεζουελάνικου λαού, αλλά και κάθε άλλου λαού, να αποφασίσει χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τις πολιτικές και τις κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του” καταλήγει στη συνέντευξή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τσίπρας: Μακάρι η μεταμόρφωση της Ν.Δ. να συνιστά δείγμα στροφής στον πολιτικό πολιτισμό

kostas.karatzas

Βούτσης: Αισθάνομαι δικαιωμένος για το Μακεδονικό

kostas.karatzas

Μητσοτάκης : Ολοι στην κάλπη – Ηττα της Δημοκρατίας η αποχή

kostas.karatzas

Παραμένει εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Χρηστίδης

kostas.karatzas

Ολυμπιακός: Παραμένει στο νοσοκομείο ο Σισέ

kostas.karatzas

Βούτσης προς ΝΔ: Ούτε με γκλίτσες ούτε με τσομπάνηδες έχω σχέση

kostas.karatzas

Ανανεωμένα κατά 72% τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας-Όλα τα ονόματα

kostas.karatzas

Εθνικές εκλογές: Ο Τσίπρας αποκάλυψε την ημερομηνία διεξαγωγής τους

kostas.karatzas

Ψήφο στα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης ζήτησε ο Κουτσούμπας από την Ιταλία

kostas.karatzas

Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει μπροστά νέα ομάδα κρούσης

kostas.karatzas

Με εντολή Μαξίμου η τροπολογία για τις πολλαπλές εκλογές τον Μάιο

kostas.karatzas

Ο 12λογος του Τσίπρα – Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τη μεσαία τάξη

kostas.karatzas

Γερμανίδα υπουργός Αμυνας σε Μητσοτάκη: Είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος

kostas.karatzas

Ο Θοδωρής Μπούσουλας από την Κάρυστο υποψήφιος με την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

kostas.karatzas

Εθνικές Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας ποντάρει στην ανατροπή – Τα τρία σενάρια

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ