18.4 C
Nea Stira
Οκτώβριος 18, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν το Θεό τους

«Ο χειρισμός αυτού του πολύπλοκου και σύνθετου ζητήματος, σχέσεων Κράτους Εκκλησίας, από την κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει ένα πράγμα: ότι οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης σε τηλεοπτική συζήτηση στο Open TV με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σαραντάκο και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Και πρόσθεσε ότι «έχουμε μια επική υπαναχώρηση του κ. Τσίπρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μιλούσαν για χρόνια για συνταγματικό διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας, ενώ τώρα έχουμε μια διευθέτηση ζητημάτων μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας με νομοθετική παρέμβαση. Αυτό είναι ακριβώς η θέση της ΝΔ και για αυτό υπήρξε ένας θετικός τόνος, για το γεγονός δηλαδή ότι θέματα μεταξύ των δύο μερών διευθετούνται, όπως υποστηρίζαμε πάντα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από νομοθετικές και όχι συνταγματικές ρυθμίσεις». Όπως ανέφερε, «έχουμε προς το παρόν μία δήλωση βουλήσεως για συμφωνία.

Μάλιστα λένε ότι θα είναι ιστορική αλλά αυτό θα φανεί από το περιεχόμενο εφόσον επέλθει συμφωνία. Δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε πριν δούμε τους πραγματικούς όρους της συμφωνίας».

Υποκρισία, κουτοπονηριά, καιροσκοπισμός, προχειρότητα τα τέσσερα στοιχεία της πρότασης Τσίπρα

Όπως σημείωσε, «τέσσερα στοιχεία διαφαίνονται στον χειρισμό της υπόθεσης από την Κυβέρνηση Τσίπρα:

1ον: υποκρισία. Διότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας υπήρξε στην ατζέντα, ψηφίσθηκε πριν από 5 χρόνια από την κυβέρνηση Σαμαρά. Τότε ήταν στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η μισθοδοσία των κληρικών πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τον παραγόμενο πλούτο από την εκκλησιαστική περιουσία.

2ον: κουτοπονηριά. Είναι προφανές ότι με αυτή την κίνηση ο κ. Τσίπρας θέλει να κλείσει το μάτι στο δικό του αριστερό ακροατήριο. Παιδιά, λέει στους συντρόφους του, φεύγουν οι παπάδες… Γνωρίζουμε ότι στον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει και μέγαλη αγάπη και σεβασμός στους κληρικούς, το αντίθετο μάλιστα.

3ον: καιροσκοπισμός. Επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Τζανακόπουλου προσπαθεί να δείξει και να μεταδώσει στον κόσμο το μήνυμα ότι, παιδιά, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καθαρίζει και δέκα χιλιάδες θέσεις, προσλήψεις στο δημόσιο.

4ον: προχειρότητα. Πολλά ζητήματα αναφύονται: ασφαλιστικά, μισθοδοσίας, σχέσης του λειτουργού με τον εργοδότη του. Αλήθεια, τι σχέση εργασίας θα έχουν;

Πυροτέχνημα της κυβέρνησης τα περί συμφωνίας

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διορθωτική παρέμβαση. Δεν θέλω να πω ότι άδειασε τον κ. Τσίπρα, αλλά άλλαξε την εικόνα μετά την πρώτη ημέρα. Είπε μην βιάζεστε, οι κληρικοί θα αποφασίσουν, όχι εγώ με τον κ. Τσίπρα. Από όσα αντιλαμβάνομαι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, σε πολλά επίπεδα». Και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι μπορούμε να τοποθετηθούμε επί της ουσίας, διότι δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, έχουμε ένα πυροτέχνημα»… «Εμείς λέμε ότι κάποια θέματα φυσικά και χρειάζονται διευθέτηση μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας. Σας είπα ότι πρώτοι εμείς τα διορθώσαμε και κάναμε την εταιρεία για την εκκλησιαστική περιουσία, η οποία «πάγωσε» με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ιδεοληψιών εκείνης της εποχής. Θυμίζω ότι τότε η συμφωνία που είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά με την Εκκλησία ήταν μεταξύ κράτους και Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εδώ βλέπουμε ότι επεκτείνει τις αρμοδιότητες ο κ. Τσίπρας, άρα αυτό που τότε πολεμούσε με αγριότητα, όχι μονάχα το αποδέχεται τώρα αλλά το επεκτείνει. Αν δεν είναι αυτό καιροσκοπισμός και υποκρισία, τι είναι;»

8/11/2018 21:30
usay.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ