11 C
Νέα Στύρα
Απρίλιος 8, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

0 Φώφη Γεννηματά: «Εγγύηση πολιτικής σταθερότητας το ΚΙΝΑΛ»

Με πληροφορίες από ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Με το σύνθηµα «η πιο χρήσιµη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ» θα επιχειρήσει η Χαριλάου Τρικούπη να προσελκύσει εφεξής προοδευτικούς πολίτες που ενδιαφέρονται να έχουν εκ των προτέρων σαφή εικόνα για τη µετεκλογική στάση των κοµµάτων.

Η ίδια η Φώφη Γεννηµατά σπεύδει να απαντήσει στο σχετικό ερώτηµα, εξηγώντας ότι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ συνδέεται µε την επιλογή στήριξης των µεγάλων και αναγκαίων τοµών από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Η λογική που υιοθετεί η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εδράζεται στο συµπέρασµα ότι κανένα κόµµα µόνο του δεν µπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση µε ασφάλεια. Μάλιστα, η κυρία Γεννηµατά, επιµένοντας ότι το κόµµα της δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως κυβερνητικό συµπλήρωµα σε περίπτωση µη αυτοδυναµίας, υποστηρίζει ότι το ΚΙΝΑΛ αποτελεί την εγγύηση για τη διαµόρφωση κλίµατος πολιτικής σταθερότητας και της βάσης για προοδευτικού χαρακτήρα µεταρρυθµίσεις.

Κοινωνική δικαιοσύνη

«Η χώρα χρειάζεται µία κυβέρνηση µε τη µεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και ένα προοδευτικό πρόγραµµα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά, µιλώντας χθες στον Real FM για το «Σχέδιο Ελλάδα». Σύµφωνα µε την κυρία Γεννηµατά, µια παρόµοιας πολιτικής ισχύος κυβέρνηση θα µπορούσε να υπάρξει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν: µία µε την κυβέρνηση Παπαδήµου και µία το καλοκαίρι του 2015, όταν ΠΑΣΟΚ και Ν∆ στήριξαν το τρίτο πρόγραµµα για να παραµείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

«Οµως ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ γύρισαν τη πλάτη στην εθνική συνεννόηση και οδήγησαν σε εκλογές» λέει µε νόηµα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που συνεχίζει πρόγραµµα στοχευµένων παρεµβάσεων ανά την Ελλάδα εν όψει των κρίσιµων εθνικών εκλογών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ηγεσία και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θα περιοδεύσουν στην Πελοπόννησο και συγκεκριµένα σε πόλεις της Αρκαδίας και της Κορίνθου, ενώ αύριο το πρωί θα παραστούν στο Καλέντζι, όπου θα τελεστεί µνηµόσυνο για τα 23 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Με «αφορµή» τις περιοδείες, στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να καταφέρει να πείσει τους πολίτες για την προγραµµατική επάρκεια του «Σχεδίου Ελλάδα», δίνοντας έµφαση στο πεδίο της οικονοµίας.

Η επικαιροποίηση του «Σχεδίου Ελλάδα» προκειµένου να παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα γίνεται από τον πρώην υπουργό Οικονοµικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να συνδέσει προτάσεις και δεσµεύσεις για την προώθηση της ανάπτυξης µε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες, το Κίνηµα Αλλαγής θεωρεί το «Σχέδιο Ελλάδα» ως ισχυρό αντίβαρο απέναντι στο συντηρητικό πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ναι µεν επενδύει στο πεδίο της ανάπτυξης, όχι όµως, όπως λέει η Χαριλάου Τρικούπη, στις ασφαλιστικές δικλ ίδες υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζαχαριάδης: Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύεται από την καθημερινότητα του πολίτη

katalitikos

Μπαρόζο σε Καραμανλή: «Αν είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα της ΝΔ το 2009, θα είχε αποφευχθεί το μνημόνιο»

admin-6

Στην 52η Συνέλευση του ΟΣΕΠ στην Καβάλα ο Σίμος Κεδίκογλου

katalitikos

Πανούτσος: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με την ΝΔ

katalitikos

Αλέξης Τσίπρας : Το «όπλο» του ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνεται και χάνει έδαφος

admin-14

Νέες «βόμβες» από Κοτζιά: Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή μου στον Τσίπρα

adesmeftos typos

Γεροβασίλη: «Όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα – Σας παρακολουθούμε όλους»

admin-7

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μαδούρο και ζητά ειρηνική λύση στην Βενεζουέλα

katalitikos

Novartis: Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου

proto thema

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ