12 C
Nea Stira
Δεκέμβριος 10, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημα ο Σπύρος Λιβαθινός υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Μαραθώνα, ανακοίνωσε και επίσημα ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Λιβαθινός, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο κ. Λιβαθινός ανέφερε πως ο λόγος που θα διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο δεν είναι άλλος από την αγάπη του για την περιοχή, στην οποία ο ίδιος και η οικογένεια του κατοικούν για περισσότερα από 40 χρόνια.Τόνισε πως χωρίς «συμμαχίες» δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, και πως τον ίδιο αλλά και τον κόσμο, δεν τον ενδιαφέρουν οι κόντρες αλλά να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, μετά από τα πέντε χρόνια της Δημαρχίας Ψινάκη.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Μαραθώνας, μετά από τα πέντε χρόνια της διοίκησης Ψινάκη, θα πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Όσο αφορά τρόπο που θα κινηθεί στην προεκλογική εκστρατεία, μίλησε για  εκστρατεία προγράμματος που θα έχει σκοπό να γίνουν προσπάθειες ώστε να συσπειρωθούν γύρω από τον συνδυασμό άνθρωποι απ΄ όλες τις παρατάξεις και όχι μόνο, που να θέλουν προσφέρουν στον τόπο, ενώ απέκλεισε την συνεργασία με συγκεκριμένους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως είναι για αυτόν «κόκκινη γραμμή», χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Ο κ. Λιβαθινός απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, λέγοντας πως όλοι ξέρουν πως η πόρτα του όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα ανοικτή και πως έχει αποδείξει πως ξέρει να συνεργάζεται, αφού κατά την διάρκεια της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος κατάφερε να φέρει θέματα στο ΔΣ μαζί με συναδέλφους του της Αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε ερώτηση του irafina.gr, σχετικά με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μίλησε για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά, λέγοντας πως θα πρέπει να γίνουν πολλά για την επόμενη μέρα, για το ΧΥΤΑ του Γραμματικού όπου δήλωσε πως είναι από την αρχή εναντίον της λειτουργίας του και πως ο συνδυασμός του έχει προτάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει και τέλος για το θέμα του νερού, αναφέροντας όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος μέχρι σήμερα, χωρίς όμως να έχει πάρει απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Τέλος όσο αφορά τη δυσκολότερη στιγμή για τον ίδιο σε αυτά τα πέντε χρόνια, είπε πως ήταν η στιγμή που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έκλεισε λέγοντας πως όσα έχει κάνει στην θητεία του μέχρι σήμερα, τα έκανε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και επειδή ο ίδιος τα πίστευε.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή του Σπύρου Λιβαθινού προς τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα

Φίλες και φίλοι,

H πενταετία που ολοκληρώνεται δειλά – δειλά, αποτέλεσε σε προσωπικό επίπεδο ένα από τα πιο σκληρά μαθήματα που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου. Ένα ιδιότυπο – και άκρως επώδυνο – πανεπιστήμιο εισαγωγής στον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όρεξη, όραμα και ανιδιοτελή πρόθεση να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και που μέσα σε ελάχιστους μήνες πρόδωσε κάθε μας προσδοκία, κάθε μας φιλοδοξία.

Η πρώτη μου εμπειρία στα κοινά ήταν δύσκολη, μα διδακτική. Συναισθηματικά απάνθρωπη πολλές φορές, μα ταυτόχρονα εκπαιδευτική. Ζώντας εδώ και πέντε χρόνια καθημερινά στο πλευρό των δημοτών, εισπράττοντας τα συναισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης, αλλά κυρίως ακούγοντας την κραυγή αγωνίας για το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών τους, αισθάνθηκα ότι είχα μπροστά μου δύο δρόμους να επιλέξω.

Ο πρώτος ήταν της άτακτης υποχώρησης. Της ανάληψης μιας τυπικής, διπλωματικής ευθύνης για την όποια συμμετοχή μου στο «φιάσκο Ψινάκη» (όσο κι αν διήρκησε αυτή) και της… επιστροφής στο σπίτι μου.

Ο δεύτερος ήταν αυτός της μάχης! Της δημιουργίας! Της συμμετοχής! Της προσπάθειας! Του διαρκούς αγώνα για να πάρουμε στα δικά μας χέρια το μέλλον των παιδιών μας! Για να χτίσουμε έναν Δήμο που θα μας σέβεται και θα τον σεβόμαστε.

Που θα υπολογίζει τον δημότη και που θα δίνει λύσεις στην καθημερινότητά του μέσα και από την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά.

Που θα οραματίζεται και θα σχεδιάζει το μέλλον του Δήμου, ακολουθώντας ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης.

Στη ζωή μου δεν έμαθα ποτέ να κρύβομαι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου στον αθλητισμό, διδάχτηκα τι θα πει «παλεύω», «αγωνίζομαι», «βελτιώνομαι», «πετυχαίνω». Πάνω απ’ όλα όμως, έμαθα τι θα πει «συνεργάζομαι»!

Μέσα στα γήπεδα έμαθα ότι η δύναμη της ΟΜΑΔΑΣ είναι πάντα ισχυρότερη από τη δύναμη του ατόμου.

Δυστυχώς, στην τοπική αυτοδιοίκηση (όπως τουλάχιστον την έζησα αυτά τα πέντε χρόνια στο Δήμο Μαραθώνα) διαπίστωσα ότι το «εγώ», υπερισχύει του «εμείς». Είδα ανθρώπους να ποδοπατούν ακόμη και την ίδια τους την αξιοπρέπεια, στο βωμό του όποιου προσωπικού τους συμφέροντος. Ταυτόχρονα, όμως, είδα και νέους ανθρώπους να αντιστέκονται, να μάχονται για το καλό των πολλών και όχι για τον εαυτό τους. Είδα, όμως, και πολλούς νέους να απογοητεύονται! Και η απογοήτευση δεν ταιριάζει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο! Ούτε στην ιστορία του, ούτε στις προοπτικές του…

Όπως το έπραττα, πάντα λοιπόν, ως αθλητής έτσι και ως ενεργός πολίτης επέλεξα να αγωνιστώ, να ηγηθώ, να συνεργαστώ και να παλέψω!

Τους τελευταίους μήνες ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που εκτιμώ για να διαπιστώσω κατά πόσο θα μπορούσα να βρω συνοδοιπόρους σε ένα δύσκολο εγχείρημα. Σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πόλης μας, που θα στηρίζεται στη δύναμη της ομάδας, που θα υψώσει ανάχωμα απέναντι σε παθογένειες του παρελθόντος και που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη όλων σας, των συνδημοτών μας, βασιζόμενη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις προτάσεις και τις ιδέες της. Με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και με ανοιχτούς ορίζοντες να αγκαλιάσει κάθε τεκμηριωμένα εποικοδομητική φωνή, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Η δική τους ανταπόκριση, ήταν αυτή που με οδηγεί σήμερα να στέκομαι μπροστά σας και να σας κοιτώ νοερά όλους μαζί – και τον καθένα ξεχωριστά – στα μάτια. Η δική τους θέληση αποτέλεσε το ελιξίριο της προσωπικής μου διάθεσης να αγωνιστώ για έναν Δήμο Μαραθώνα που θα μας κάνει όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς, αξιοπρεπείς και αληθινά περήφανοι.

Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, σας ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και μαζί με τους συνοδοιπόρους μου σας προσκαλώ να γίνεται μέλος μιας ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που θα υπογράψει την αναγέννηση του τόπου μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό! Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ σας προσκαλεί να μοιραστείτε το όραμά της για έναν Δήμο Μαραθώνα αντάξιο της ιστορίας του και των προσδοκιών μας, αντάξιο των παιδιών μας!

Με εκτίμηση
Σπύρος Λιβαθινός

Πηγή πληροφοριών: irafina.gr

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Θεσσαλονίκη: Ο Μπουτάρης στηρίζει Γιώργο Ορφανό για δήμαρχο

kostas.karatzas

Ν. Ηλιόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την Αθήνα μόνος του

kostas.karatzas

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές στην Νότια Εύβοια

kostas.karatzas

Δύσκολα τα πράγματα για τον Ψινάκη στον Μαραθώνα- Ανεξαρτητοποιήθηκε και δημοτική σύμβουλος

kostas.karatzas

Ξεκίνησε το «σταύρωμα» η Λίνα Καράπα στη Χαλκίδα

kostas.karatzas

Αυτοδιοικητικές Εκλογές : Αυτοί είναι οι σελέμπριτι που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών

kostas.karatzas

Τελική ευθεία για εκλογές σε δήμους – περιφέρειες: «Μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε γαλάζιο χάρτη

kostas.karatzas

Ο Ψινάκης έγινε «γκράφιτι» σε κάδο απορριμμάτων επί της Λεωφόρου Μαραθώνος

kostas.karatzas

Ζάχος Χατζηνικολής: Είμαι αποφασισμένος για έναν ήρεμο και τίμιο προεκλογικό αγώνα

kostas.karatzas

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τους 100 νεκρούς στο Μάτι

kostas.karatzas

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα

kostas.karatzas

Υποψήφια δήμαρχος στην Κηφισιά η σύζυγος του Νίκου Βούτση

kostas.karatzas

Ο Νίκος Βουρλιώτης υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές

kostas.karatzas

Εκλογές 2019: Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

kostas.karatzas

Δήμος Πειραιά: «Σάρωσε» σε ψήφους ο Βαγγέλης Μαρινάκης

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ