12.1 C
Νέα Στύρα
Φεβρουάριος 26, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Δεν θα μακροημερεύσει η κυβέρνηση των part time προθύμων

Δεν πρόκειται να μακροημερεύσει η κυβέρνηση μειοψηφίας – part time προθύμων» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου» και πρόσθεσε: «στις κάλπες οι πολίτες θα πάρουν τον λόγο και θα εκφραστεί η κοινωνία που η κυβέρνηση αγνοεί, λοιδορεί και διχάζει».

Ερωτώμενος αν μπορεί κάτι να αλλάξει σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει: «H κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση και εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών» και συμπλήρωσε ότι «θα μείνουμε σταθεροί στο εθνικό καθήκον και δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν η συμφωνία αυτή να δεσμεύει την Ελλάδα ώστε να κλείνει άνευ όρων κάθε κεφάλαιο αξιολόγησης της γειτονικής χώρας στην ενταξιακή της πορεία».

Αναφερόμενος στις ανακατατάξεις στο εσωτερικό και το πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό με τα μικρά και πολύ μικρά κόμματα, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογραμμίζει: «Όσα παρακολουθούμε είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου εκβιασμού προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ» και προσθέτει «η Ελλάδα εδώ και 15 μέρες κυβερνάται για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση από μια κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Οδηγηθήκαμε στην τραγελαφική κατάσταση να ζητά το κυβερνών κόμμα ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να βρεθούν και κάποιοι part time πρόθυμοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να της δώσουν χείρα βοηθείας».

Στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι η ΝΔ θα βγει ενισχυμένη από τις εκλογές σε δήμους και περιφέρειες ο κ. Αυγενάκης δηλώνει: «Ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενισχυμένη. Οι πολίτες θα πάρουν τον λόγο και θα εκφραστούν, απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιδεικτικά αδιαφορεί, τους αγνοεί, τους διχάζει και τους λοιδορεί». Επισημαίνει μάλιστα ότι «στόχος μας και οι 13 Περιφέρειες να είναι γαλάζιες. Οι 13 Περιφέρειες να έχουν περιφερειάρχες που θα συνεργαστούν αρμονικά και αποτελεσματικά με τον επόμενο πρωθυπουργό της Χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις της ΝΔ για το νέο οργανωτικό σχήμα ο κ. Αυγενάκης αναφέρει ότι «Η ριζική ανανέωση – που σπάει στεγανά και προκαταλήψεις – γίνεται πράξη στη ΝΔ. Μια φρέσκια, ισχυρή και με προσόντα ομάδα είναι έτοιμη να δώσει τις εκλογικές μάχες από την πρώτη γραμμή». Χαρακτηριστικά αναφέρει: «το 73% των στελεχών που ανακοινώθηκαν δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση. Επιπλέον, δε, το 20% εξ αυτών δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της ΝΔ. Το 95% έχουν πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Τέλος, ερωτώμενος εάν η ΝΔ θα καταφέρει την αυτοδυναμία ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ ενθαρρυντικές. Η διαφορά είναι πλέον μεγάλη και έχει παγιωθεί. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό που υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας είναι -εδώ και τώρα- πολιτική αλλαγή και στη συνέχεια μια ευρεία κοινωνική και κοινοβουλευτική συμμαχία.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμμένος: Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά για μία ίλη τεθωρακισμένων

kostas.karatzas

Νίκος Παππάς: Στη ΝΔ θα πάθουν κρίση πανικού από τις εξαγγελίες Τσίπρα

newsroom

Χαμός γίνεται στη ΝΔ με τον Τσατσόπουλο

katalitikos

ΝΔ: Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του ανάγκασε τον Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές

newsroom

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα

adesmeftos typos

«Ναι» από τον Σπύρο Λυκούδη στη Συμφωνία των Πρεσπών

katalitikos

Γιατί ο Κυριάκος θα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το πρώτο επτάμηνο του 2015

katalitikos

Ο ένοχος Μπαρόζο, τα μυστήρια των Δελφών, και η αλήθεια για την κυβέρνηση Καραμανλή

admin-9

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ