8.1 C
Νέα Στύρα
21 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε μία κατάσταση ισορροπίας στην έκρυθμη Ανατολική Μεσόγειο

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος επιβαίνων της φρεγάτας ΨΑΡΑ, παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού.

Ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε «πλήρη ενεργοποίηση των συστημάτων κατά την πολύ καλή εξέλιξη της άσκησης επιφανείας και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού στη διαχείριση και χρησιμοποίηση αυτών». Παράλληλα, εξήρε την εξαιρετική απόδοση και προσπάθεια του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού για βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των πλοίων σε μία περίοδο κατά την οποία «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αρκετά έκρυθμη, με ένα σωρό θέματα να είναι στον αέρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικεντρώθηκε στη «συνεχή προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να κρατήσουμε μία κατάσταση ισορροπίας», λέγοντας: «Ο σκοπός μας είναι η ειρήνη και η ασφάλεια. Αυτό μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να το επιτύχουμε με σοβαρή προσπάθεια, με πολύ καλό σχεδιασμό και με την εξέλιξη των σχέσεών μας με τους συμμάχους μας στην ευρύτερη περιοχή σε θέματα συνεκπαίδευσης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων».

Εξάλλου, ο κ. Αποστολάκης συνεχάρη τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των συμμετεχουσών μονάδων για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά τους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία γενικότερα στην ποιοτική υπεροχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνει τον καλύτερό του εαυτό, προσφέροντας ύψιστο εθνικό έργο. «Χάρη στην αδιάκοπη προσπάθειά του και υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, κατορθώνει καθημερινά να φέρει σε πέρας την υψηλή αποστολή του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε.

Επανέλαβε, δε, ότι στο «ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον γεωπολιτικό μας χώρο, αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και εγγυητή της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεισφέρουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, μέσω της άσκησης ενεργού αμυντικής διπλωματίας. Έχοντας αναλάβει ρόλο κλειδί στην προώθηση διεθνών αμυντικών συνεργασιών, λειτουργούν ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής»

Τέλος, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «βασική επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτελεί η συνεχής μέριμνα για το προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο, με ρυθμίσεις που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Για την δημιουργία αυτού του άρθρου αντλήθηκαν πληροφορίες από enikos.gr

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Αυστηρό μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογο του για τις παραβιάσεις

kostas.karatzas

Έντεκα εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο σε δύο ημέρες

kostas.karatzas

Αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των Επιτελείων ο Καμμένος

kostas.karatzas

Ψήφος αποδήμων: Και τώρα ελιγμοί στην αναθεώρηση και δεύτερος γύρος διαλόγου

kostas.karatzas

E.Αποστολάκης σε Τουρκία: «Δεν θα δεχθούμε αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας – Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες»

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Ο Καμμένος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει να λέει ό,τι θέλει

kostas.karatzas

Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει μπροστά νέα ομάδα κρούσης

kostas.karatzas

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμονή των κινήσεων της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis

kostas.karatzas

«Πόλεμος» ξέσπασε στη Χρυσή Αυγή

kostas.karatzas