26 C
Nea Stira
Ιούνιος 19, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε μία κατάσταση ισορροπίας στην έκρυθμη Ανατολική Μεσόγειο

Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος επιβαίνων της φρεγάτας ΨΑΡΑ, παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού.

Ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε «πλήρη ενεργοποίηση των συστημάτων κατά την πολύ καλή εξέλιξη της άσκησης επιφανείας και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού στη διαχείριση και χρησιμοποίηση αυτών». Παράλληλα, εξήρε την εξαιρετική απόδοση και προσπάθεια του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού για βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των πλοίων σε μία περίοδο κατά την οποία «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αρκετά έκρυθμη, με ένα σωρό θέματα να είναι στον αέρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικεντρώθηκε στη «συνεχή προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να κρατήσουμε μία κατάσταση ισορροπίας», λέγοντας: «Ο σκοπός μας είναι η ειρήνη και η ασφάλεια. Αυτό μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να το επιτύχουμε με σοβαρή προσπάθεια, με πολύ καλό σχεδιασμό και με την εξέλιξη των σχέσεών μας με τους συμμάχους μας στην ευρύτερη περιοχή σε θέματα συνεκπαίδευσης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων».

Εξάλλου, ο κ. Αποστολάκης συνεχάρη τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των συμμετεχουσών μονάδων για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά τους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία γενικότερα στην ποιοτική υπεροχή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνει τον καλύτερό του εαυτό, προσφέροντας ύψιστο εθνικό έργο. «Χάρη στην αδιάκοπη προσπάθειά του και υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, κατορθώνει καθημερινά να φέρει σε πέρας την υψηλή αποστολή του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε.

Επανέλαβε, δε, ότι στο «ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον γεωπολιτικό μας χώρο, αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και εγγυητή της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεισφέρουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, μέσω της άσκησης ενεργού αμυντικής διπλωματίας. Έχοντας αναλάβει ρόλο κλειδί στην προώθηση διεθνών αμυντικών συνεργασιών, λειτουργούν ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής»

Τέλος, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «βασική επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτελεί η συνεχής μέριμνα για το προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο, με ρυθμίσεις που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Για την δημιουργία αυτού του άρθρου αντλήθηκαν πληροφορίες από enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ.Σημίτης: «Ευπρόσδεκτη η έρευνα στους λογαριασμούς μου, δεν έχω τίποτα να κρύψω»

reporter

Μπακογιάννη: Ένα μεγάλο κομμάτι των Σκοπιανών πιστεύει στον «μακεδονικό εθνικισμό»

Real news

Ο Τσίπρας προχωράει με νόμο μέχρι τον Γενάρη: Εξω από το μισθολόγιο του δημοσίου οι ιερείς

katalitikos

Εκ νέου υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin-9

Η ΔΗΜ ΤΟ Καρύστου της ΝΔ για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Μαρμαρίου

kostas.karatzas

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

kostas.karatzas

Συνάντηση Μπουτάρη-ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές

katalitikos

Κώστας Μαρκόπουλος: «2019..Ποιοί θέλω να χαμογελούν!!»

adesmeftos typos

Τσίπρας: «Ιστορικό βήμα για τις δύο χώρες η Συμφωνία των Πρεσπών»

Real news