18.9 C
Nea Stira
Νοέμβριος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: «Περιφέρετε τον Κυμπουρόπουλο ως γλάστρα δεξιά και αριστερά»

Πηγή πληροφοριών: liberal.gr-Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης

ΤΟ ΑΚΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ. ΈΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΣ, ΕΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ

Φάνηκε το βράδυ της σκηνοθετημένης σύσκεψης για το παρανάλωμα στο Μάτι. Είχε την ψυχραιμία να προσποιείται άγνοια, ενώ θα έπρεπε να νιώθει συντριβή, και να την εκπέμψει την ώρα της σύσκεψης προς τους δοκιμαζόμενους του Ματιού και την παγωμένη κοινωνία.

Αλλά και στην αποφράδα εκείνη βραδιά, μπορεί κανείς να βρει το δικαιολογητικό στοιχείο του δυσάρεστου ξαφνιάσματος, του θανατερού σοκ, της κυβερνητικής απειρίας, του βάρους της ευθύνης που σε λυγίζει.

Ωστόσο καμία δικαιολόγηση δεν υπάρχει για την απάνθρωπη επίθεση, όχι στον Μητσοτάκη, αλλά στα άτομα με αναπηρία: Είπε ο κ. Τσίπρας: «Σε ότι αφορά το θέμα συνανθρώπων μας με αναπηρία και συμπαθή υποψήφιό σας Κυμπουρόπουλου που σέβομαι και τιμώ. Εσείς δεν τον σέβεστε κύριε Μητσοτάκη γιατί τον περιφέρετε ως γλάστρα δεξιά και αριστερά. Τον χρησιμοποιείτε προεκλογικά».

Ήταν επίδειξη ολοσχερούς άγνοιας της κοινωνικής ευαισθησίας που εκδηλώθηκε στη χώρα, αλλά και μέγιστη ύβρις στους αναπήρους.

Έχει την εντύπωση ο Πρωθυπουργός ότι η πάγκοινη αποδοκιμασία που ξεσηκώθηκε κατά της αήθειας του Πολάκη προς τον Κυμπουρόπουλο, οφείλεται σε κάποιον σαρωτικό επικοινωνιακό δυναμισμό της ΝΔ; Μα αν είναι έτσι, αν έχει την παρεμβατική δύναμη η ΝΔ να ξεσηκώσει τέτοια καταδίκη, θα πρέπει αύριο, με το τέλος της ψηφοφορίας, να παραδώσει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στον Μητσοτάκη.

Δεν κατανοεί ο Πρωθυπουργός ότι δεν οφείλεται στη ΝΔ το γεγονός ότι η συμπεριφορά Πολάκη όξυνε και συνήχησε με τις χορδές ευαισθησίας ενός ολόκληρου λαού, ακόμη και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ; – εκτός φυσικά των «γκρούπις» του Πολάκη.

Το να κατηγορήσει τον Μητσοτάκη ότι περιφέρει τον Κυμπουρόπουλο «ως γλάστρα», δεν προσβάλλει τον Μητσοτάκη. Προσβάλλει τον Κυμπουρόπουλο, έναν άνθρωπο που πάλεψε ηρωικά απέναντι στην φύση του και νίκησε. Λίγοι έχουμε τη δύναμη της θέλησής του.

Στο πρόσωπό του προσβάλλει όλους τους ανάπηρους που παλεύουν να διεκδικήσουν στον ήλιο μοίρα, όντας υπήκοοι ενός κακοποιού κράτους, και μια ισότιμη θέση σε μια κοινωνία που έχει μάθει να τους το αρνείται (αυτό δεν αντιφάσκει με τον συναισθηματισμό της κοινωνίας προς τους αναπήρους. Τους συμπονεί αλλά τους αρνείται την ισοτιμία).

Κάπως δηλαδή όπως ο κ. Τσίπρας. «Εκτιμάει και τιμά» τον Κυμπουρόπουλο, αλλά ο Μητσοτάκης τον περιφέρει ως γλάστρα! Δηλαδή ο Κυμπουρόπουλος, επιστήμων ων, δεν έχει αξιοπρέπεια και ιδία βούληση. Αφήνεται παθητικός και εύπλαστος στα χέρια του Μητσοτάκη να τον «περιφέρει δεξιά και αριστερά». Δεν είναι ένας ισότιμος υποψήφιος που δέχτηκε αήθη επίθεση, αλλά κάτι το αξιοπερίεργο που προσφέρεται προς επίδειξη (περάστε κόσμε).

Δυστυχώς η εκδοχή του Πρωθυπουργού είναι πιο ρατσιστική και από εκείνη του Πολάκη.

ΥΓ: Και δεν σκέφτεται καν ότι τίποτε δεν θα είχε γίνει αν ο Πολάκης, με τον οποίο ο ίδιος περιφερόταν στην Κρήτη, είχε την στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση, ανθρωπισμό και ευγένεια, να μην επιτεθεί στον υποψήφιο της ΝΔ!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κουρουμπλής μετά από πρόταση Τσίπρα

kostas.karatzas

Μακρόν σε Τσίπρα: Αν θέλεις σου στέλνω φρεγάτες για περιπολίες στη Μεσόγειο

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Τους πολιτικούς αντιπάλους μου δεν τους στέλνω στα δικαστήρια

kostas.karatzas

«Σφυρίζει αδιάφορα» για Πετσίτη και Παππά ο Τσίπρας

kostas.karatzas

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου – Τι αναφέρει στην επιστολή της

kostas.karatzas

Η επόμενη ημέρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Οι διαδικασίες που προβλέπονται

kostas.karatzas

Έκκληση γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού στον Τσίπρα: «Προστατέψτε μας…»

kostas.karatzas

Σκληρή απάντηση του Τατσόπουλου στον Τσίπρα

kostas.karatzas

Υποκρισία Τσίπρα : Ο φίλος Καμμένος έγινε πλέον «αναγκαίο κακό»

kostas.karatzas

Το Ισραήλ συγχαίρει Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

kostas.karatzas

Aλέξης Τσίπρας: Η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο από τα μνημόνια

kostas.karatzas

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, δεν θα αμφισβητήσει τις Πρέσπες

kostas.karatzas

Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας: Δοκίμασε μπύρα και ενημερώθηκε για την φαρμακευτική κάνναβη

kostas.karatzas

Εθνικές εκλογές: Ο Τσίπρας αποκάλυψε την ημερομηνία διεξαγωγής τους

kostas.karatzas

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ και Μητσοτάκη έναντι ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα, «όχι» από το 73% στη Συμφωνία των Πρεσπών

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ