8.1 C
Νέα Στύρα
19 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έπαψα να χρησιμοποιώ τον όρο «λαθρομετανάστης»

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

Mετά τον Μάκη Βορίδη που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Alpha και είπε ότι «οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια», άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο λόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στον Real FM 97,8, τόνισε ότι «οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες. Το Αφγανιστάν δεν θεωρείται χώρα εμπόλεμη, κατά συνέπεια δεν είναι πρόσφυγες. Αρμόδιες είναι οι ελληνικές επιτροπές με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο. Ας μην τους ονοματίζουμε μόνοι μας όλους πρόσφυγες. Πρόσφυγες για εμάς θεωρούνται μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία και αυτοί είναι το 7%. Το 93% είναι μη πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες, έρχονται για οικονομικούς λόγους».

«Οι αρμόδιες επιτροπές, οι επί ΣΥΡΙΖΑ επιτροπές, τους προερχομένους από το Αφγανιστάν τους θεωρούν μετανάστες, όχι πρόσφυγες. Τι θέλετε, να αλλάξουμε την πολιτική όλης της Ευρώπης; Μπορεί εξατομικευμένα καθένας να πει ότι έχει ειδικό λόγο» είπε ακόμη.

Δεν έπαψα να χρησιμοποιώ τον όρο λαθρομετανάστης

Ακόμη πρόσθεσε πως «δεν έπαψα να χρησιμοποιώ τον όρο λαθρομετανάστης Ο όρος λαθρομετανάστης δεν είναι μειωτικός, εκτός αν είναι μειωτικός ο όρος λαθραναγνώστης, ο όρος λαθρέμπορος, ο όρος λαθροθήρας κ.λp. Έχω σπουδάσει την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα βάλω την κάθε εισαγγελέα να μου κρίνει τα ελληνικά μου. Στην ελληνική γλώσσα ο όρος λάθρα σημαίνει κρυφά, παράνομα».

«Η εποχή της ψευτοπολιτικής ορθότητας εμένα δεν με εκφράζει. Μιλάμε ελληνικά, δεν είναι μειωτικός ο όρος, ο όρος είναι νομικός, δηλώνει ότι ο άνθρωπος αυτός, ο μετανάστης, μπήκε παράνομα. Αυτό δηλώνει αυτή η λέξη στην ελληνική γλώσσα, ούτε δηλώνει ότι είναι κακός ούτε κακός. Λέει ότι είναι παράνομος. Η λέξη παράνομος μετανάστης και λαθρομετανάστης είναι το ίδιο, με τη διαφορά ότι το ένα είναι δύο λέξεις και το άλλο σύνθετη λέξη. Αυτό λέει η ελληνική γλώσσα, όλα τα άλλα είναι αριστερίστικες μην πω τώρα τι» συμπλήρωσε.

«Δεν έχω σκοπό να μειώσω κανέναν άνθρωπο, είναι όμως απολύτως σαφές ότι όποιος αποφασίζει να μπει στην Ελλάδα παράνομα χωρίς να το δικαιούται θα φεύγει. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος» συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Όσοι κρίνονται τελεσίδικα ότι είναι λαθρομετανάστες, παράνομοι μετανάστες θα απελαύνονται προς την Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μαζικές και χιλιάδες απελάσεις σε λίγους μήνες. Τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 1.837 απελάσεις» ανέφερε ακόμη.

Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυγδαλέζα αποτελεί μνημείο θράσους

«Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τέσσερις βαθμούς επιτροπών. Μπορούσες να κάνεις τρεις φορές ένσταση και μετά δικαστική προσφυγή. Υπολογίσαμε χθες τον χρόνο που αν κάποιος άνθρωπος ξεκινούσε τη διαδικασία, πότε θα κρινόταν τελεσίδικα αν είναι πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης. Και αυτό ήταν μετά από 10 χρόνια. Μετά από 10 χρόνια έχει πιάσει δουλειά, έχει κάνει παιδιά, έχει δικαίωμα να μείνει στην Ελλάδα και να φέρει την οικογένειά του, άρα απελάσεις μηδέν. Αυτός είναι και ο λόγος που μας κατηγορεί η Τουρκία, ότι δεν εφαρμόζουμε τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας γιατί δεν προχωρούμε σε απελάσεις» συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «δεν θα παραβιάσουμε κανέναν νόμο και καμία ευρωπαϊκή συνθήκη».

Mε πληροφορίες από ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

600.000 ευρώ για τη βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων από τον ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη

kostas.karatzas

Μεταναστευτικό: Ο κυβερνητικός σχεδιασμός – Πού δημιουργούνται κλειστά κέντρα

kostas.karatzas

Πατριαρχείο Μόσχας: Σήμερα η Ιερά Σύνοδος για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το «ουκρανικό»

kostas.karatzas

Γεροβασίλη: «Όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα – Σας παρακολουθούμε όλους»

kostas.karatzas

Τραγωδία στις Οινούσσες : Τούρκοι αντιφρονούντες στο ναυάγιο με τους 7 νεκρούς

kostas.karatzas

Χρυσοχοΐδης: Όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο, δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά στην Ελλάδα

kostas.karatzas

Απαλλάσσονται από την πληρωμή με κάρτα άνεργοι και πρόσφυγες

kostas.karatzas

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρύστου για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Καρύστου για το 2020

kostas.karatzas

Παραδίδεται το πρώτο τμήμα της νέας Παραλιακής – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ποσειδώνος

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ