20.5 C
Nea Stira
Οκτώβριος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιμέτωπο με τις 860 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στην αντίσταση των 860 μονάδων κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των αντίρροπων δυνάμεων που επικρατούν για ακόμη μία ημέρα, αλλά και τις κινήσεις ενόψει της λήξης του εξαμήνου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,57% στις 864,00 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.203,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,96% στις 781,09 μονάδες.

Ένα από τα καλύτερα εξάμηνα των τελευταίων ετών βαίνει προς το τέλος του σήμερα, με την αγορά να αναθεωρεί τις θέσεις της προκαλώντας έντονη νευρικότητα. Άλλωστε την εικόνα αυτή έχει από την έναρξη του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουνίου, καθώς τα χαρτοφυλάκια επιδίδονται σε trading τίτλων, χωρίς να “διαρρηγνύουν” τα επίπεδα που κατακτήθηκαν μετά από το +40% του γενικού δείκτη το πρώτο μισό του έτους.

Οι αποδόσεις από τις αρχές του έτους είναι εντυπωσιακές για την πλειονότητα των τίτλων, αλλά το +250% της Πειραιώς και το +113% της Εθνικής επισκιάζουν κάθε άλλη κίνηση. Ισχυρή είναι και η επίδοση της Βιοχαλκο, η οποία φτάνει το 73%, ενώ άνω του 50% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, Eurobank, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ. Η επίδοση του τραπεζικού δείκτη από 1η Ιανουαρίου ξεπερνά το 76%, ενώ του FTSE 25 το 36%.

Εκτός όμως από τις αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων, με βάση τα παραπάνω, η αγορά έχει να περιμένει και το Euroworking Group της Δευτέρας, που θα προετοιμάσει την σύνοδο της 8ης Ιουλίου και, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, θα υπάρξουν συζητήσεις και απολογισμός της επόμενης ημέρας ο οποίος… αλλάζει.

Αυτή θα είναι η τελευταία επαφή της παρούσας κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και η τελευταία για το καλοκαίρι, αφού το επόμενο “ραντεβού” σε επίπεδο EWG έχει οριστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου. Επομένως, είναι και η τελευταία ευκαιρία για την αγορά να διαγνώσει τις προθέσεις των δανειστών, πριν το νέο διαπραγματευτικό επιτελείο καταθέσει τις θέσεις του τόσο στο πεδίο των δημοσιονομικών μέτρων, όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα συνεχίζει το ράλι της, καταγράφοντας σήμερα κέρδη 2,47%, με τη ΔΕΗ να ακολουθεί με το +1,97% της. Βέβαια, η μετοχή της ΔΕΗ έχει ήδη καταγράψει έντονες διακυμάνσεις, αφού άρχισε τις συναλλαγές στο +2,58%, για να βρεθεί λίγο αργότερα στο -1,21% και τώρα στο +1,97%. Άνω του 1% είναι και η άνοδος σε Alpha Bank, Φουρλής, ΟΤΕ, Σαράντης και Motor Oil.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Εθνική, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Jumbo, Cenergy, Aegean, Βιοχαλκο και ΑΔΜΗΕ, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή είναι χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες καταγράφουν οι Μυτιληαίος, ΟΠΑΠ και Coca Cola, με τον Ελλάκτωρα να είναι στο -1,14%.

Πηγή capital.gr

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Οι επενδυτές «βλέπουν» ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ και αλλαγή του ρίσκου για την Ελλάδα

kostas.karatzas

Δέκα δισ. ευρώ έχασε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2018

kostas.karatzas

Νέα «βουτιά» για το Χρηματιστήριο: Ξανά στο «κόκκινο»-Πτώση 2,57%

kostas.karatzas

Θετικό πρόσημο στους βασικούς δείκτες, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

kostas.karatzas

ΔΕΗ: Αγωνία για την επόμενη ημέρα μετά την κατάρρευση και της μετοχής

kostas.karatzas

Χ.Α.: Έκλεισε με πτώση 1% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017

kostas.karatzas

Πώς ήλθε η κατάρρευση της MLS στο Χρηματιστήριο

kostas.karatzas

Χρηματιστήριο: Τον Γενικό Δείκτη προς τα πάνω τράβηξε η ΔΕΗ

kostas.karatzas

ΔΕΗ: Κατέρρευσε 17,32% η μετοχή της στο Χρηματιστήριο

kostas.karatzas

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο νέο ιστορικό χαμηλό του 1,31% σύμφωνα με το Reuters

kostas.karatzas

Λόγω του Τραμπ υποχώρησαν δραματικά οι αγορές στη Νέα Υόρκη: Μεγάλη πτώση στη Γουόλ Στριτ

kostas.karatzas

Αντιστροφή κλίματος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης: Κλείσιμο με σημαντική άνοδο

kostas.karatzas

Νέα “μαύρη” Δευτέρα στο Χρηματιστήριο – Έκλεισε με πτώση 2,61%

kostas.karatzas

Το Χρηματιστήριο κάνει πάρτι στην προοπτική νίκης της ΝΔ-Ιστορικό υψηλό από το 2015

kostas.karatzas

Πανικός στη Γουόλ Στριτ για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ -Κίνας: Μεγάλη πτώση

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ