14.2 C
Nea Stira
Μάρτιος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR


ΝΕΑ ΤΑΞΗ

Η παγκοσμιοποίηση και η «νέα τάξη πραγμάτων»: Η ελίτ του 1% κυβερνά το 99% του κόσμου όλου
Του Δρ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ

Είναι γεγονός ότι καθημερινά ασκείται έντονη κριτική με απαρίθμηση των απειλών που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση. Στον δυτικό κόσμο οι πολίτες είναι τρομαγμένοι από τις μεγάλες και αστραπιαίες μεταβολές.

Αφενός γιατί δεν κατανοούν τις παγκόσμιες διεργασίες στην οικονομία και αφετέρου επειδή διαπιστώνουν ότι μέχρι στιγμής η παγκοσμιοποίηση δεν λειτούργησε προς όφελός τους. Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τα στοιχεία σχετικής μελέτης της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η παγκοσμιοποίηση είναι καλή για την ευρωπαϊκή, ενδεχομένως και για την παγκόσμια οικονομία, αλλά αυτό δεν έχει νόημα για τους πολίτες της όταν τα οφέλη δεν κατανέμονται με δίκαιο και ισότιμο τρόπο.

  • Τί σημαίνει όμως στην πραγματικότητα παγκοσμιοποίηση και «Νέα Παγκόσμια Τάξη»; Παγκοσμιοποίηση σημαίνει πολυεθνικές εταιρίες και χρηματοπιστωτικό μονοπώλιο και ανάδυση παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών που ευαγγελίζονται μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και αύξηση κερδών για τις επιχειρήσεις. Παγκοσμιοποίηση σημαίνει εδραίωση της οικονομικής ορθοδοξίας του νεοφιλελευθερισμού και την επέκταση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων σε περιοχές και χώρες που δεν γειτνιάζουν με τα πολιτικά ισχυρά κράτη.

H τεράστια αύξηση στην κίνηση ανθρώπων αγαθών και κεφαλαίου, η όλο και εντονότερη σύνδεση των οικονομιών των διαφόρων χωρών και η ανάδυση τεράστιων πολυεθνικών επιχειρήσεων των οποίων ο κύκλος εργασιών ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις το ΑΕΠ κρατών, συμβάλλουν στην όλο και εντονότερη περιθωριοποίηση των εθνών – κρατών, τα οποία δυσκολεύονται να διαχειριστούν την νέα κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν τον άνθρωπο σε καταστάσεις απολύτως εξαρτώμενες από τις οποίες δύσκολα μπορεί να ξεφύγει. Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας ευνοεί πάντα τη σκοτεινή πλευρά των συναλλαγών και την κίνηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν τα πάντα χωρίς οι ίδιοι να αξιολογούνται ποτέ). Με αποτέλεσμα να καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία, να γεμίζουν με χρέη τους λαούς εξαγοράζοντας τους πολιτικούς του σε όλες τις χώρες, να δημιουργούν νέους πολέμους ή να συντηρούν τους πολέμους για να σπέρνουν χάος και να πωλούν τα όπλα τους. Μόνο έτσι μπορούν να τους κλέβουν το βιός τους.

  • Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αναδεικνύουν τις τρομερές προσπάθειες να μας υποδουλώσουν.  Ένα 99% του πληθυσμού της Γης, κυβερνάται από την «ελίτ» που είναι μικρότερη του 1%! Η παγκοσμιοποίηση είναι μια μηχανή που δεν θα σταματήσει από μόνη της εκτός και αν καταστραφεί από την επίγνωση της ανθρωπότητας…

Μέσα σε όλα αυτά συνυπάρχει πάντοτε η παγκοσμιοποίηση της πληροφόρησης που κατευθύνει τα πάντα, αφού συνήθως εξελίσσεται σε μαύρη προπαγάνδα με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας, των φυσικών πόρων της και την οδήγηση της στην μόνιμη δουλεία.

Η παγκοσμιοποίηση ωστόσο δεν αφορά μόνο την οικονομία. Παγκοσμιοποίηση σημαίνει και την ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας  μέσω της εξαγωγής κουλτούρας. Στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι η κατευθυνόμενη καλλιέργεια  του πνεύματος, της παιδείας αλλά και της συνολικής πνευματικής παράδοσης και η δημιουργία μιας κοινής παγκόσμιας κουλτούρας!

  • Στην εποχή της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης» όπου με τρόπο ασύμμετρο και συνωμοτικό κατεδαφίζεται συθέμελα κάθε έννοια εθνικού κράτους προς όφελος μιας αμφιλεγόμενης παγκόσμιας πολυπολιτισμικότητας, μοιάζει με ουτοπία, σχεδόν απαγορεύεται, να κάνουμε αναφορά στις έννοιες της πατρίδας, να μιλάμε για ιδανικά, να πιστεύουμε στον θεό και (όπως μας υπαγορεύει το γλωσσάριο των προθύμων) να μιλάμε για κατοχή!!

Όποιος επιμένει να ασπάζεται τις Αξίες του Χριστιανισμού και τα ιδανικά της πατρίδας θεωρείται περιθωριακός!

Η ισοπέδωση των εθνικών χαρακτηριστικών, μοιραία οδηγεί σε ενίσχυση των ακραίων κύκλων που περιχαρακώνονται γύρω από την λεγόμενη εθνική καθαρότητα. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να βάζουμε στην ίδια μοίρα τους σκοτεινούς κύκλους που απεργάζονται την εθνική και θρησκευτική αποδόμηση με εκείνους που αρνούνται συνεργασία με οτιδήποτε διαφορετικό.

Οι φιλοξενούμενοι λαοί πρέπει και δικαιούνται της ανθρώπινης αλληλεγγύης, χωρίς αυτό θα λειτουργεί σε βάρος των φιλοξενούντων. Κάθε άνθρωπος που φθάνει κατατρεγμένος σε μια ξένη γη, δικαιούται περίθαλψης και μιας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Με την προϋπόθεση ότι κι αυτός θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της χώρας που τον φιλοξενεί. Δεν θα αλλάξουμε εμείς για να γίνουμε αρεστοί στους ξένους! Δεν θα χαλάσουμε τις εκκλησιές μας για να κτίσουμε μιναρέδες!

  • Η ελληνική φιλοξενία ήταν από τα χρόνια του Ομήρου και είναι και σήμερα μοναδική και ξεχωριστή. Το ιστορικό μας παρελθόν και το ορθόδοξο χριστιανικό φρόνημα μας έχουν επιβάλει την φιλοξενία και την ανθρωπιά ως στάση ζωής προς οιονδήποτε δυστυχισμένο και κατατρεγμένο άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και πολιτισμού.

Η περίθαλψη και φροντίδα ενός ξένου, ήταν πάντα και παραμένει και σήμερα Θεσμός για τους Έλληνες. Σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη (σε Ελλάδα και Κύπρο), όπου η εθνική μας συνοχή σείεται συθέμελα.

Υστερόγραφο: Ολόκληρη κυβέρνηση αρνείται να λάβει χριστιανικό όρκο! Στο κράτος που το ελευθέρωσε ο Κολοκοτρώνης (κι άλλοι πολλοί Οπλαρχηγοί και απλοί αγωνιστές), ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά: «Δύο φορές βαφτίστηκα! Μια φορά με λάδι για να γίνω Χριστιανός και μια φορά με αίμα για να λευτερώσω την Ελλάδα»!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Αναπλ. καθηγητής στο Παν. Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

Πηγή: hellasjournal.com
ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ NEASTYRANEWS.GR ΣΤA SOCIAL MEDIA
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ
ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ GROUP ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER ΕΔΩ


*ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ*
Το NEASTYRANEWS.GR μεταδίδει καθημερινά ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Δημοσιεύουμε κάθε επώνυμο σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το NEASTYRANEWS.GR ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση.
Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εάν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν
είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

Related posts

Ο αφανισμός του Χριστιανισμού είναι ο «στόχος» των παγκοσμιοποιητών

katalitikos