15.5 C
Νέα Στύρα
Μάιος 30, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΚΥΠΡΟΣ

Σημαντική εκπροσώπηση στην ΔΣΟ εξασφάλισαν Κύπριοι βουλευτές

Σημαντική εκπροσώπηση στο επίπεδο της Διεθνούς Γραμματείας και των Μονίμων Επιτροπών εξασφάλισαν τα μέλη της αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τις εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη των νέων αξιωματούχων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Οι εκλογές έγιναν στο πλαίσιο των εργασιών της 25ης Επετειακής, Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), την οποία φιλοξένησε η Βουλή των Ελλήνων και ολοκληρώθηκαν χθες.

Ο  Άγγελος Βότσης επανεξελέγη μέλος της Διεθνούς Γραμματείας. Ο Κώστας Κωνσταντίνου εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμού. Η Ευανθία Σάββα επανεξελέγη Εισηγήτρια της Επιτροπής Διεθνούς Πολιτικής και εξελέγη Μέλος της Επιτροπής για την παρακολούθηση της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου της ΔΣΟ για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ορθοδόξων Χριστιανών. Ο Ηλίας Μυριάνθους επανεξελέγη Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και εξελέγη Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο.

Πρόεδρος της Γ.Σ. εξελέγη ο Ρώσος βουλευτής Sergey Gavrilov.

Οι Κύπριοι βουλευτές ανακοίνωσαν, επίσης, την πρόθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων να φιλοξενήσει την εαρινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της ΔΣΟ, κατά το επόμενο έτος.

Σε παρέμβασή του σε συζήτηση με θέμα «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και χριστιανικές αξίες: 25 χρόνια ΔΣΟ», ο κ. Βότσης εξέτασε τον βαθμό επιρροής του σύγχρονου Ορθόδοξου Χριστιανού στην κοινωνία και τη σχέση του με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο Κύπριος βουλευτής υπογράμμισε ότι ο Χριστιανισμός μπορεί να προσεγγίσει την παγκόσμια κρίση και να προτάξει λύσεις για την υπέρβασή της, μέσα από την Εκκλησία. Σημείωσε δε ότι ο ρόλος της ΔΣΟ, ως διακοινοβουλευτικής πολιτικής οργάνωσης, που βασίζεται στις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες, συνίσταται στην ανάληψη πολιτικής δράσης, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η ΔΣΟ θα επιτύχει τον σκοπό της, εάν επιτύχει να εισακούγεται ο λόγος και οι θέσεις της, τόσο από τους πολίτες όσο και από τους πολιτικούς, τόνισε ο κ. Βότσης.

Ο κ. Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στα σύγχρονα ζητήματα που απειλούν τα θεμέλια της σύγχρονης κοινωνίας, όπως η τρομοκρατία και το μεταναστευτικό, στηλίτευσε την ατολμία της διεθνούς κοινότητας να αναλάβει κοινή δράση προς αντιμετώπισή τους. Επισημαίνοντας ότι η παγκόσμια κρίση αξιών απειλεί τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα των λαών ανά τους αιώνες, καθώς και την ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας, ο Κύπριος βουλευτής υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο της ΔΣΟ στον στόχο της ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας, προκειμένου να αναλάβει αποτελεσματική δράση, αξιοποιώντας την Ορθοδοξία ως θεματοφύλακα αρχών και αξιών στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τα μέλη της ΔΣΟ για τη διαχρονική στήριξή τους στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και για την σαφή καταδίκη, μέσω τοποθετήσεων και ψηφισμάτων της Συνέλευσης, της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και της καταστροφής της πολιτιστικής και ορθόδοξης κληρονομιάς στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο κ. Μυριάνθους σημείωσε ότι, υπό το φως των σύγχρονων, παγκόσμιων προκλήσεων και των κοσμογονικών αλλαγών που συντελούνται, επιβάλλεται η εκπόνηση μεσοπρόθεσμου σχεδίου δράσης της ΔΣΟ, βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων της. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο Κύπριος βουλευτής, είναι σημαντικό όπως, πέραν των διακηρύξεών της, η ΔΣΟ προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων στη Συνέλευση Κοινοβουλίων και των Κοινοβουλίων ανά τον κόσμο, προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων στα παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η διακοινοβουλευτική διπλωματία, στη βάση της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 25ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, η κυπριακή αντιπροσωπεία παρουσίασε επετειακό γραμματόσημο για τα 25χρονα της ΔΣΟ, το οποίο θα κυκλοφορήσουν προσεχώς τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, μετά από εισήγηση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην Κοινή Διακήρυξη που υιοθετήθηκε για την 25η επέτειο της ΔΣΟ, στηλιτεύεται η συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος της Κύπρου και της Παλαιστίνης, καθώς και οι αιματηρές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Εξάλλου, οι συμμετέχοντες στη Γ.Σ. της ΔΣΟ, περιλαμβανομένων των Κυπρίων βουλευτών, έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό επ’ ευκαιρία των 25χρονων της Συνέλευσης.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, οι συμμετέχοντες θα παραστούν σε σειρά εκδηλώσεων για την 25η επέτειο της ΔΣΟ.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάντηση στην Τουρκία με στρατιωτική συμφωνία Γαλλίας – Κύπρου

newsroom

Η ασφάλεια στο επίκεντρο της τριμερούς των Υπουργών Άμυνας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ

kostas.karatzas

Διαβούλευση για δημόσιες μεταφορές στη Κύπρο απο Υπ.Μεταφορών

kostas.karatzas

Στην Κύπρο μεταβαίνει εσπευσμένα Ε.Αποστολάκης – Συγκαλείται Εθνικό Συμβούλιο στην Λευκωσία

newsroom

Επισημοποιήθηκαν από την Exxon Mobil τα κοιτάσματα-μαμούθ στο κοίτασμα “Γλαύκο”

admin-4

200.000 ευρώ στέλνει η Εκκλησία της Κύπρου στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

kostas.karatzas

Τσαβούσογλου: Ο «Πορθητής» ξεκίνησε γεώτρηση δυτικά της Πάφου

proto thema

Προκαλεί η Τουρκία την Ε.Ε.: Μην ανακατεύεστε με την κυπριακή ΑΟΖ

proto thema

Χ.Ακάρ: «Η εισβολή του 1974 στην Κύπρο ήταν ένα έπος – Τίποτε δεν θα γίνει χωρίς εμάς»

reporter

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ