23.9 C
Nea Stira
Ιούλιος 21, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΚΥΠΡΟΣ

Δημήτρης Συλλούρης: Έχουμε απέναντι μας μια Τουρκία αδιάλλακτη- Δύσκολο το έργο μας

H Τουρκία δεν αποβλέπει σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, αλλά αντιθέτως προτεραιότητά της είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η υλοποίηση των γεωστρατηγικών της στόχων επί της Κύπρου και επί της ευρύτερης περιοχής και την ίδια ώρα επιδεινώνει την όλη κατάσταση με προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και με την αρνητική της διάθεση για συμμόρφωση με κανονισμούς, συμβάσεις και τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο κ. Συλλούρης σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή οπλιτών του 398 Τ.Π, ανέφερε ότι εμείς, βάσει αυτών των δεδομένων και έχοντας απέναντί μας μια Τουρκία αδιάλλακτη, έτοιμη να επωφεληθεί και να καταχραστεί όσα περισσότερα μπορεί, οφείλουμε να συσπειρωθούμε  και να προσηλωθούμε σε έναν κοινό στόχο, για επανάκτηση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων μας, διεκδικώντας την επαναφορά της τάξης στο νησί.

«Δύσκολο το έργο μας. Αυτό όμως, δεν μας επιτρέπει σε καμιά περίπτωση να ολιγωρήσουμε και να λιποτακτήσουμε από το σκοπό μας. Ανέκαθεν, ως Έθνος, καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο ισχυρούς από εμάς εχθρούς, ωστόσο η δειλία και ο άνανδρος συμβιβασμός δεν χαρακτήριζε ποτέ την εθνική μας υπόσταση. Την ίδια αποφασιστικότητα και θάρρος, που επέδειξαν συμπατριώτες μας πριν από εμάς σε άλλες χρονικές στιγμές, οφείλουμε να επιδείξουμε και εμείς αυτή τη δεδομένη στιγμή, που καλούμαστε να προστατεύσουμε τα δίκαιά μας, τα οποία παράνομα μας έχουν αφαιρέσει», ανέφερε.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε ακόμη και στην ανάγκη για εξυγίανση των πολιτειακών και κοινωνικών δομών του κράτους μας και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και των μηχανισμών μας, σημειώνοντας ότι η δημιουργία ενός πρότυπου κράτους, απαλλαγμένου από φαινόμενα κακονομίας και διαφθοράς, σύγχρονου, αμερόληπτου και εύρυθμου -πέραν του ότι είναι αναγκαία προσφορά στην κοινωνία μας- δύναται ταυτόχρονα να συνδράμει τις προσπάθειές μας για επίλυση του Κυπριακού και επίτευξη μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης.

Πηγή πληροφοριών: tothemaonline.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατεχόμενα : Καθησυχάζουν για τον «Αττίλα», παραμένει η ανησυχία στα Στροβίλια

kostas.karatzas

Κατεχόμενα-Έκρηξη στο Πενταδάκτυλο: Πύραυλος ή συντριβή αεροπλάνου

kostas.karatzas

Μάθημα αξιοπρέπειας: Κυριάκος Λουκά και Παύλος Κοντίδης ιδανικά Πρότυπα για τους νέους

kostas.karatzas

ExxonMobil: Δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο το κοίτασμα της Κύπρου

kostas.karatzas

Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ και Κύπρου; Πιο κοντά στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων

kostas.karatzas

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Αναστασιάδης -Συνάντηση με Τσίπρα

kostas.karatzas

Ν. Αναστασιάδης: Εξίσου καλοί πατριώτες ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Κοτζιάς

kostas.karatzas

Πύργοι 22 ορόφων θα κτιστούν στη Λεμεσό

kostas.karatzas

Απάντηση στην Τουρκία με στρατιωτική συμφωνία Γαλλίας – Κύπρου

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ