20.1 C
Nea Stira
Μάιος 23, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΚΥΠΡΟΣ

Εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ για την Κύπρο! Δεν είναι εκτός συζήτησης το θέμα λέει ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει θέσει εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να καλυφθούν οι εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη χθες σε δεξίωση, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του αθλητή Παύλου Κοντίδη σε World Sailor 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, αναφέρει το hellasjournal.com, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης, και ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού οι εγγυήσεις να καλυφθούν από το ΝΑΤΟ, είπε «πρώτα να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου και υπάρχουν οι τρόποι, είναι τα ΗΕ είναι η ΕΕ, είναι πολλοί οι τρόποι που μπορούν να διασφαλίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ερωτηθείς αν αυτό το θέμα (ΝΑΤΟ) είναι εκτός συζήτησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έθεσα τίποτα εκτός συζήτησης».

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει χωρίς περιστροφές πλέον ότι το Κυπριακό δεν λύνεται με το να δίνει η ε/κ πλευρά και να παίρνει μόνο η τ/κ. Χρειάστηκαν πεντέμισι χρόνια συνομιλιών για να το καταλάβει. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρωτύτερα.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη είπε πολλές φορές και το ξαναλέει ότι για να λυθεί το Κυπριακό, αφού πρώτα αναγνωριστεί η πραγματική του φύση, χρειάζεται καλή πίστη και καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκομένους και όχι κουτοπονηριές από την τ/κ πλευρά καθ` υπόδειξη της Άγκυρας.
Μπορεί η ε/κ πλευρά να είναι η αδύνατη πλευρά, αλλά δεν θα συνυπογράψει ποτέ την καταδίκη της και ας το έχουν καλά υπόψη τους η Άγκυρα και οι υποτακτικοί της.

Ο κ. Αναστασιάδης, ανάμεσα στα πολλά που είπε, υπέδειξε ότι όσοι ομιλούν για το Κυπριακό δεν πρέπει να ομιλούν από καθέδρας αλλά να εμπλέκονται ουσιαστικά, συνεισφέροντας στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Φαίνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης ξεχνά ότι συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο ύστερα από πολλά «παρακάλια» και αφού δεν έχει άλλη επιλογή και ότι τα έγγραφα των συνομιλιών τα διαθέτει με το σταγονόμετρο.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι, όταν οι συνομιλητές σου δεν είναι καλά και έγκυρα πληροφορημένοι, δεν μπορεί να είναι σοφοί στις συμβουλές τους. Και τούτο παρόλο που οι πολιτικές δυνάμεις δεν παρέλειψαν, όταν μπορούσαν, να δώσουν θέσεις και να εκφράσουν προτροπές σε πλείστες όσες περιπτώσεις.

Επομένως ο κ. Αναστασιάδης ας μέμφεται πρώτα τον εαυτό του, παρόλο που δυστυχώς το λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει ο κυπριακός ελληνισμός στο σύνολό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο διανοίγει νέες προοπτικές, δηλώνει Αμερικανός αναλυτής

kostas.karatzas

Δημήτρης Συλλούρης: Έχουμε απέναντι μας μια Τουρκία αδιάλλακτη- Δύσκολο το έργο μας

kostas.karatzas

Βόμβα ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

proto thema-1

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Αναστασιάδης -Συνάντηση με Τσίπρα

katalitikos

Πύργοι 22 ορόφων θα κτιστούν στη Λεμεσό

kostas.karatzas

Στην Κύπρο μεταβαίνει εσπευσμένα Ε.Αποστολάκης – Συγκαλείται Εθνικό Συμβούλιο στην Λευκωσία

newsroom

Αναστασιάδης: Δείχνουμε τη φιλαλληλία μας προς τον αδελφό ελληνικό λαό

kostas.karatzas

Σημαντική εκπροσώπηση στην ΔΣΟ εξασφάλισαν Κύπριοι βουλευτές

kostas.karatzas

Ελληνική dream team “νικάει” τη λευχαιμία με οφθαλμικές σταγόνες

kostas.karatzas

Χ.Ακάρ: «Η εισβολή του 1974 στην Κύπρο ήταν ένα έπος – Τίποτε δεν θα γίνει χωρίς εμάς»

reporter

Μένει στη Μεσόγειο η Exxon Mobil: Μετά την Κύπρο θα αξιοποιήσει τεμάχια του Ισραήλ

AUTHOR

Υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2022 και μείωση του χρέους, για την Κυπριακή οικονομία

newsroom

Με NAVTEX απαντά η Κύπρος στην περιοχή γεώτρησης της EXXON

kostas.karatzas

Κατεχόμενα : Καθησυχάζουν για τον «Αττίλα», παραμένει η ανησυχία στα Στροβίλια

reporter

Ξεσήκωσε την Κύπρο ο Βασίλης Δήμας

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ