20.5 C
Nea Stira
Οκτώβριος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: “Το παιδί μου γιατί το σκοτώσατε;”

Η πολιτική θέση του πρώην βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ότι τον ενδιαφέρουν τα Ελληνόπουλα και η πατρίδα προκάλεσε την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε κυρίως στις ομάδες ατόμων στη Νίκαια και στον Πειραιά, με “πολιτική ανωριμότητα”, που διέθεταν “στυλ μιλιταριστικό”.

«Για την κατηγορία δηλώνω αθώος. Δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου». Με αυτά τα λόγια, ο πρώην βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή μεσούσης της ανάκρισης, ξεκίνησε την απολογία του στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση. Ο έμπορος ζωοτροφών από τη Λάρισα δήλωσε πλήρη άγνοια για έκνομες ενέργειες στελεχών του κόμματός του, ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νικ. Μιχαλολιάκο και του ζητήθηκε να γίνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, και όχι μέλος.

Ο πρώην βουλευτής σημείωσε απολογούμενος ότι «υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους», προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους. Χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ ως το κομβικό σημείο που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση του. «Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβάν» είπε προσθέτοντας ότι στα «πηγαδάκια» όλοι ήταν σκεπτικοί.

Κατηγορούμενος: «Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.»

Πάρεδρος: «Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;»

Κατηγορούμενος: «Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στις εκλογές σε μία συνέντευξη.»

Αναφερόμενος στις πολιτικές του θέσεις, ο Χρ. Αλεξόπουλος δήλωσε πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που από το πρωί βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Κατηγορούμενος: «Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό,τι μπορώ από αυτά.»

Μάγδα Φύσσα: «Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε; »

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η ανεξαρτητοποίησή του ήρθε όταν από άρχισαν να δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα. «Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζακια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε σχετικά, ωστόσο έφερε, όπως είπε, ενστάσεις σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνιση με τα κολλητά μπλουζάκια και τα εμφανή τατουάζ. Τόνισε δε πως υπήρχε «πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα» δείχνοντας τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά, αφού «η υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε τέτοια θέματα».

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος επεσήμανε ότι το όνομά του «πέρασε» στο ψηφοδέλτιο χωρίς την συγκατάθεση της κεντρικής επιτροπής, ενώ τις γραμμές του κόμματος τις έμαθε από τις εφημερίδες της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος δέχθηκε απειλές μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, είπε:

– Για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής: «Το καταστατικό δεν το διαβασα. Του έριξα μια ματιά όταν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. Και στο ΛΑΟΣ το ίδιο έκανα. Πιστεύω ότι συντάσσονται από κάποιους με νομικές γνώσεις και πάνε με αυτά που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο για να εγκριθεί. Τι παραπάνω θα είχε να εισφέρω;» αναρωτήθηκε. Όσο για το καταστατικό που έχει κατατεθεί από το δημοσιογράφο Δημ. Ψαρρά ως το πραγματικό είπε: «Κάποιος το έφτιαξε, δεν ξέρω ποιος και δεν ξέρω γιατί. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου».

– Για τον οξύ πολιτικό λόγο: υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε κάνει λίγες ομιλίες, στις οποίες -όπως επεσήμανε- είχε παρεκτραπεί και ο ίδιος. «Έχω καταραστεί το Σαμαρά στην Κατερίνη το 2013. Υπήρχε ένα κλίμα αρνητικό απέναντί μας και από συναδέλφους της ΝΔ, αλλά έβλεπα και μία ομαδοποίηση κατηγορητηρίου εναντίον όλων μας» εξήγησε.

– Για τα τάγματα εφόδου: «Πρώτη φορά στην τηλεόραση άκουσα τον όρο. Δεν το είχα ακούσει στους χώρους της Χρυσής Αυγής» υποστήριξε.

Αντιπαράθεση Μάγδας Φύσσα και υπεράσπισης Αλεξόπουλου

Εν τω μεταξύ αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν την έναρξη της απολογίας του απολογούμενου βουλευτή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρ. Αλεξόπουλου , με τη Μάγδα Φύσσα να έρχεται σε αντιπαράθεση με τη συνήγορο του, Β. Πανταζή.

Η δικηγόρος προχώρησε σε δήλωση στο δικαστήριο, αναφέροντας πως ο Χρ. Αλεξοπουλος δέχθηκε επίθεση από μέλος του ακροατηρίου πριν ξεκινήσει το πρωί η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η κίνηση αυτή της συνηγόρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία από τις θέσεις του ακροατηρίου σηκώθηκε όρθια φωνάζοντας:

«Δεν ήταν από μέλος της αίθουσας, από τη μητέρα του Παύλου ήταν. Κάνε μου τη χάρη που τολμάς και μιλάς κιόλας. Άκου δέχθηκε επίθεση από ένα μπουκάλι…»

Πρόεδρος: Αν έγινε εκτός της αιθούσης το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο.

Συνήγορος: Είναι οι αστυνομικοί εδώ… Είμαστε μία αστική δημοκρατία, όλοι πρεπει να ακολουθούμε τους κανόνες…

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Γ. Γερμενή.

Mε πληροφορίες από news247.gr

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την πυρκαγιά στο Μάτι

kostas.karatzas

Kυριάκος Μητσοτάκης: Παρελθόν τα capital controls

kostas.karatzas

Κτηνοτροφική μονάδα στέλνει στον εισαγγελέα ο ΕΛΓΟ για ελληνοποιήσεις

kostas.karatzas

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου ψήφισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου Δημήτρης Παρασκευάς

kostas.karatzas

Eυχαριστήρια επιστολή του Ζάχου Χατζηνικολή

kostas.karatzas

Λευτέρης Ραβιόλος: Οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι οι μάχες κερδίζονται με αγώνες

kostas.karatzas

Στις φυλακές Γρεβενών οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο

kostas.karatzas

Κόλαφος το πόρισμα των εισαγγελέων για την τραγωδία στο Μάτι

kostas.karatzas

Ρήγας: Η ΝΔ έχει ενστερνιστεί τις αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής

kostas.karatzas

Δικηγόροι προς Σταϊκούρα: Υπάρχουν θέματα που απαιτούν άμεση λύση

kostas.karatzas

Τι είπε στην απολογία του το μοντέλο που συνελήφθη για ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

kostas.karatzas

Υπόθεση Γιακουμάκη: Καταδικάστηκαν οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους

kostas.karatzas

Προσφυγικό: Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

kostas.karatzas

Τραμπ: Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο

kostas.karatzas

Νίκος Μαυραγάνης: Μεσαιωνική οπισθοδρόμηση η υποβάθμιση του βιασμού της γυναικείας… ψυχής με την τροποποίηση του ΠΚ

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ