17.6 C
Nea Stira
Μάιος 25, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Ανεξάρτητη, υπερκομματική υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με σύνθημα τη ριζική απεξάρτηση από τους στενούς κομματικούς σχηματισμούς και τη σύνθεση δυνάμεων.

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προανήγγειλε ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιμόπουλο:

«Η υποψηφιότητα μου είναι ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική και εκφράζει την ανάγκη για ριζική απεξάρτηση της Αυτοδιοίκησης από τους στενούς κομματικούς μηχανισμούς. Άλλωστε είναι επιταγή των καιρών, δεν υπάρχει σοβαρό, δυτικό, ανεπτυγμένο κράτος που να μην έχει ισχυρή και ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει συγκεκριμένη κομματική στήριξη πίσω από την υποψηφιότητά του. Και συμπλήρωσε: «Τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν χρώματα. Γι’ αυτό, απευθυνόμαστε στους πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων που ασπάζονται τις δημοκρατικές αξίες και νοιάζονται για το καλό του τόπου τους. Ήδη, πολλοί συντάσσονται μαζί μας γιατί στην αυτοδιοίκηση δεν μας χωρίζουν οι κομματικές ταυτότητες, αλλά αντιθέτως μας ενώνει το όραμα για το αύριο του κοινού μας τόπου. Από κει και πέρα, φυσικά, δεν αποκλείω τη στήριξη κάποιου κόμματος. Όσοι πολιτικοί φορείς του δημοκρατικού τόξου μοιράζονται το όραμα μας, σαφώς και είναι καλοδεχούμενοι στη δική μας υποψηφιότητα».

Σε ερώτηση για το πως κρίνει το έργο του Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Σκύρου σημείωσε: «Ποτέ δεν μ’ άρεσε η παλαιοκομματική νοοτροπία εκείνων των πολιτικών που συνήθιζαν να μηδενίζουν το έργο των προηγούμενων. Αντιθέτως, εγώ συνηθίζω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να μην μηδενίζω την προσφορά κανενός. Άλλωστε, τόσο η νυν περιφερειακή αρχή υπό τον Κώστα Μπακογιάννη όσο και η προηγούμενη υπό τον Κλέαρχο Περγαντά, έκαναν αρκετά θετικά βήματα σε αρκετά ζητήματα. Πάνω στα θετικά εμείς θα χτίσουμε και θα πάμε ένα βήμα παραπέρα. Σε άλλα θέματα, που έμειναν πίσω, θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε πάντα βάσει του σχεδίου που θα παρουσιάσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.»

Αναφορικά με το τι έπαιξε ρόλο πως έλαβε την απόφαση να είναι υποψήφιος, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε: «Είμαι αυτοδιοικητικός, την αγαπώ την Αυτοδιοίκηση και έχω μάθει να βρίσκομαι δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματα του τόπου. Οι δημότες μου και οι συμπολίτες μου στη Σκύρο μου έκαναν την τιμή πριν από τέσσερα χρόνια να με εκλέξουν δήμαρχο στο νησί, δίνοντάς μου την ευκαιρία να δω από μέσα τι σημαίνει ακριβώς τοπική αυτοδιοίκηση. Πλέον, νιώθω έτοιμος για το βήμα παραπάνω, έχω όρεξη και διάθεση για προσφορά και προπαντός για σκληρή δουλειά, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που είναι πιθανό ότι θα αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και μας εκλέγουν όχι για να γκρινιάζουμε, αλλά για να δουλεύουμε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους». Σε ερώτηση για τις επαφές που έχει ήδη πραγματοποιήσει στην περιφέρεια, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισήμανε ότι πριν πάρει την απόφαση για την υποψηφιότητα μίλησε με ανθρώπους απ’ όλη την Στερεά Ελλάδα και είδε από κοντά τόσο τις ανάγκες όσο και τις δυνατότητες του κάθε τόπου. «Γύρισα αρκετά μέρη της Περιφέρειας, κάποια δεν τα γνώριζα και ήθελα να τα γνωρίσω. Είδα ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ανεξάντλητες προοπτικές. Αν δουλέψουμε σοβαρά και σωστά, αν πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι στους ίδιους τους εαυτούς τους και στις δυνάμεις της Περιφέρειας αυτής, θα μπορούμε να μετατρέψουμε τις αναξιοποίητες δυνατότητες σε πυλώνες ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με το σχέδιο Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε και την πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας ως μια «βάση, που θα πρέπει όμως να υποστηριχθεί από μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα συνδέεται με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιφέρειας». Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Σκύρου, «η Στερεά Ελλάδα πρέπει να εμβαθύνει στους τομείς που ήδη υπάρχει μια σημαντική δραστηριότητα, όπως ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία. Αντιστοίχως, εκεί πρέπει να κατευθύνουμε και τα πτυχία που θα παίρνουν οι νέοι στη Στερεά, ώστε με όχημα την καινοτομία να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Και το πιο σημαντικό: Να βρίσκουν εδώ δουλειές οι νέοι μας, να μην αναγκάζονται να φεύγουν από την περιοχή μας, που αιμορραγεί καθημερινά από το κύμα φυγής της νέας γενιάς».

Τέλος, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επανέφερε και την πρότασή του για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της βιομηχανικής Ζώνης Οινοφύτων – Σχηματαρίου- Θήβας, με σκοπό η ζώνη αυτή να αποτελέσει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Σε συνδυασμό με την απαραίτητη απορρύπανση του Ασωπού και τη δημιουργία υποδομών στην περιοχή, η βιομηχανική ζώνη θα μπορέσει να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις logistics, λόγω της εγγύτητας στην Αττική, της εθνικής οδού και του σιδηροδρομικού δικτύου», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο -Συλλήψεις για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

katalitikos

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου-Απόταξη και αργία με απόλυση για τους οκτώ αστυνομικούς

katalitikos

Να σταματήσει το σούβλισμα του αρνιού: Συγκέντρωση vegan στην πλατεία Συντάγματος

newsroom

Ιωάννινα: Βρέθηκε βόμβα από την τουρκοκρατία

adesmeftos typos

Σαρίδης: Κακό νομοσχέδιο ο «Κλεισθένης» – Θα φέρει ακυβερνησία

kostas.karatzas

Περισσότερες από 350 κλήσεις στην Αττική λόγω των δυνατών ανέμων

adesmeftos typos

Δημοσκόπηση στα Σκόπια: Οριακό το προβάδισμα του «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών

katalitikos

Αποστόλου: «Αναγκαία και η αλλαγή της δασοπυρόσβεσης»

adesmeftos typos

Ρόδος: Νέο μπλακ-άουτ, χωρίς ρεύμα ολόκληρο το νησί

katalitikos

Εγκρίθηκε το αίτημα εξέτασης της σορού του Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή

adesmeftos typos

Mέλος της Βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών, o ερευνητής του CERN Παρασκευάς Σφήκας

newsroom

«Ψυχολογικές πιέσεις» από την Αγκυρα: Ανέβασαν φωτογραφίες αρχείου με Τούρκους στρατιώτες στα Ιμια

adesmeftos typos

Σαν σήμερα πέθανε ο μεγάλος ηγέτης και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου

kostas.karatzas

Θα κωπηλατήσει από τη Λιχάδα ως την Κάρυστο για καλό σκοπό

kostas.karatzas

21 Απριλίου 1967: Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών

newsroom

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ