32 C
Nea Stira
Αύγουστος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Επιστολή του Κώστα Μπακογιάνη στη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού

Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το περιεχόμενο της πολυσυζητημένης επιστολής του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη προς την Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου καθώς και το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής της κ. Ευσταθίου στον κ. Μπακογιάννη.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη στη Δήμαρχο (αριθμός πρωτοκόλλου 145350/1568 – Λαμία 21/6/2018) αναφέρει:

Αγαπητή κυρία Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε, αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης.

Έχοντας διατελέσει Δήμαρχος, συστηματικά εργάζομαι σε αυτή την κατεύθυνση, περά και πάνω από κόμματα, ιδεολογίες, πολιτικές ατζέντες, αλλά και τους όποιους εγωισμούς. Είναι, θεωρώ, άλλωστε το λιγότερο που οφείλουμε στους πολίτες που υπηρετούμε.

Είμαι βέβαιος πως μοιράζεστε αυτή την πεποίθηση. Όπως και την πιστή στην ανάγκη για την ενημέρωση των πολιτών, άμεσα ή έμμεσα δια των αντιπροσώπων τους δημοτικών συμβούλων, με στόχο την τήρηση της αρχής της λογοδοσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θέλω να σας παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να παραστώ στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, όχι μονο για να ενημερώσω σχετικά με την πρόοδο των έργων και των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και για να συμμετάσχω σε έναν -αισιοδοξώ- γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για το μέλλον.

Με εκτίμηση

Κώστας Μπακογιάννης

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

 

Η απάντηση της κ. Ευσταθίου στην επιστολή του κ. Μπακογιάννη (αριθμός πρωτοκόλλου 6192 – Ιστιαία 25/6/2018) αναφέρει:

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη

Στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του τόπου που γεννήθηκα αλλά και μεγάλωσα ουδέποτε είχε θέση στο μυαλό μου η εξυπηρέτηση σκοπών διαφορετικών από αυτούς που επέτρεπαν στους συμπολίτες μου να έχουν ένα καλύτερο επίπεδο καθημερινότητας αλλά και μια προσδοκία για συμμετοχή στην πραγματική ανάπτυξη του τόπου.

Άλλωστε αυτό που με οδήγησε να θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος δεν ήταν θέμα κομματικής επιλογής αλλά πολύ περισσότερο ούτε προσωπικού σχεδιασμού για την υλοποίηση ενός «ονείρου ζωής».

Τα παραπάνω βέβαια φροντίζω καθημερινά να τα αποδεικνύω με το σεβασμό που τρέφω σε κάθε ένα συμπολίτη μου και στα προβλήματα του καθώς και με την προσήλωση μου αποκλειστικά σε θέματα του δήμου μου.

Κύριε Περιφερειάρχη σας ενημερώνω ότι προτίθεμαι εντος των επόμενων εβδομάδων να οργανώσω την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα λογοδοτήσει η διοίκηση του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού για τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιόδου, όπως βέβαια έπραξε και την προηγούμενη χρονιά με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σας παρακαλώ πολύ ενημερώστε με για τις διαθέσιμες ημερομηνίες σας ούτως ώστε να προσδιορίσουμε την χρονική στιγμή ειδικής συνεδρίασης στην οποία προτίθεστε να λογοδοτήσετε όπως αναφέρετε στην επιστολή σας για τα πεπραγμένα της διοίκησης σας στην ευρύτερη περιοχή της Β. Εύβοιας αλλά και συγκεκριμένα στην διοικητική περιφέρεια του δήμου μας.

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης είμαι πρόθυμη να σας βοηθήσω ώστε η ενημέρωση σας στους φορείς και εν γένει στους δημότες του δήμου μου να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα και θετικότερα αποτελέσματα.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού

Ευσταθίου Ελένη

Πηγή πληροφοριών: istiaianews.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στην Μεσσηνία: Υπέκυψε στο νοσοκομείο Πάτρας και ο τρίτος 15χρονος από το τροχαίο

kostas.karatzas

Προκλήσεις και τα Χριστούγεννα από τους Τούρκους – Υπερπτήσεις σε Καστελλόριζο, Στρογγύλη, και Ρω

kostas.karatzas

Μπογιά στο πρόσωπο έφαγε ο Έντι Ράμα μέσα στην αλβανική Βουλή

kostas.karatzas

Σε 48 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε δάσκαλος για αποπλάνηση μαθητριών του

kostas.karatzas

Ο Ιβάν Σαββίδης κλείνει το «Έθνος»

kostas.karatzas

Παρέμβαση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής στη ΔΕΗ για να μην “κόψει” το ρεύμα

kostas.karatzas

Δικαστική «μάχη» για τραγούδι του Παντελή Παντελίδη

kostas.karatzas

Ομορφαίνει και αλλάζει όψη το λιμάνι της Καρύστου

kostas.karatzas

Εκρηκτική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ