ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δείτε ποιος αγοράζει το νοσοκομείο Υγεία έναντι 204,4 εκατ. ευρώ

Την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης των μετοχών του Υγεία στη HellenicHealthCare, η οποία ελέγχεται από την CVC Capital Partners, ανακοίνωσε η MIG.

Η CVC κατέθεσε την Πέμπτη νέα, βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά του νοσοκομείου, η οποία ανήλθε σε 0,95 ευρώ/μετοχή, με το συνολικό τίμημα της συναλλαγής να διαμορφώνεται σε 204,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η MIG διατηρούσε το 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του Υγεία. Η πρόταση της CVC, η οποία ήταν δεσμευτική και χωρίς προϋποθέσεις, αποτιμούσε το 100% των μετοχών στο ποσό των 290,4 εκατ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της MIG συνεδρίασε εκτάκτως και αξιολόγησε το βελτιωμένο τίμημα, αποφασίζοντας να κάνει αποδεκτή την πρόταση της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι μη δεσμευτική πρόταση για το Υγεία είχε καταθέσει και η Γ. Αποστολόπουλος Holdings S.A., η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Ιατρικού Αθηνών. Η συγκεκριμένη πρόταση επίσης ανερχόταν σε 0,95 ευρώ/μετοχή.

Ωστόσο, βασιζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από την HIG Capital International, οι όροι της οποίας δεν είχαν γνωστοποιηθεί.

Επίσης, η εταιρεία ζήτησε προθεσμία 6-8 εβδομάδων για τον έλεγχο του Υγεία και αποκλειστικότητα δύο μηνών, ώστε να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Πηγή πληροφοριών: makeleio.gr

Related posts

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει φορέσει μια θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Σημαντικές συσκέψεις πραγματοποίησε η Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλημπατέ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Οι Eλληνες μετανάστες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 100.000 την τελευταία οκταετία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Αποστόλου: «Αναγκαία και η αλλαγή της δασοπυρόσβεσης»

adesmeftos typos

«Πόρτα» Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα: «Δεν τον θέλουμε στην Ρωσία»

Real news

Σίμος Κεδίκογλου: Το ψευτοπλεόνασμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι για πληρώνουν τους δικούς τους

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

NEASTYRANEWES.GR