31.5 C
Nea Stira
Αύγουστος 24, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Άσκηση της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στην Σκύρο

Η άσκηση του ΤΣΠ Σκύρου (ΔΕΗ) για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης από το πλοίο που ανεφοδιάζει τις εγκαταστάσεις της έγινε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου μετά την άφιξη του Δεξαμενόπλοιου “Νάουσα”.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου συμμετείχε σε όλες τις φάσεις της άσκησης με το με πλωτό του μέσο “Μαρίνα ΙΙΙ”.
Το σενάριο της άσκησης “ήθελε” περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του εργοστασίου παραγωγής της ΔΕΗ κατά την σύνδεση η αποσύνδεση του πλοίου με τον υποθαλάσσιο αγωγό τροφοδοσίας του Τ.Σ.Π Σκύρου.
Η άσκηση εκτελέστηκε παράλληλα με την διαδικασία ανεφοδιασμού του σταθμού από το πλοίο η οποία εκτελούνταν κανονικά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Τα πλωτά φράγματα του ΤΣΠ Σκύρου τα οποία ήταν τοποθετημένα σε τροχήλατα τρέιλερ, μεταφέρθηκαν στην παραλία με το υπηρεσιακό όχημα, όπως και το πλωτό μέσο “Πέρσα” της υπηρεσίας, το οποίο καθελκύστηκε προκειμένου να εκτελέσει τις απαιτούμενες ενέργειες και ρυμουλκήσεις. Ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος συμμετείχε στην άσκηση πραγματοποιώντας ρυμουλκήσεις των φραγμάτων και ενδιάμεσες συνδέσεις του ενώ σε αυτό επέβαινε ο Διευθυντής του Σταθμού κος Κωνσταντίνος Φεργάδης ο οποίο συντόνιζε τις ενέργειες σε συνεργασία με το Σύμβουλο προστασίας περιβάλλοντος κο Μιχάλη Αγγελόπουλο της Συμβούλου περιβάλλοντος εταιρείας “ΜΕΤΟΠΗ” που είχε στην ευθύνη του την οργάνωση της άσκησης.
Στην άσκηση συμμετείχε το Λ.Τ Σκύρου με τον πρόεδρο της ΛΕΣ Κυριάκο Αντωνόπουλο και πλωτό μέσο του Λιμένα Λιναριάς.
Στην άσκηση έλαβε μέρος το προσωπικό στου Σταθμού παραγωγής Σκύρου το οποίο συμμετείχε σε όλες τις φάσεις, προετοιμασίας, μεταφοράς, καθέλκυσης, τοποθέτησης και ανέλκυσης των φραγμάτων. Η άσκηση εκτελέστηκε σε χρονικό διάστημα 2,30 ωρών ενώ το πλοίο εγκλωβίστηκε από το φράγμα σε περίπου 40 λεπτά. Θα πρέπει να σημειωθεί η επιμονή του Δ/ντή του ΤΣΠ κου Φεργάδη για την διενέργεια της άσκησης παρουσία του Δ/Ξ πλοίου, η εξαιρετική οργάνωση του σταθμού, των υλικών και η συμμετοχική, με ενθουσιασμό, διάθεση του προσωπικού του σταθμού.
Η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή και και πρόσθεσε εμπειρία σε όλους που είχαν συμμετοχές σε προηγούμενες ασκήσεις. Το Λ.Τ Σκύρου και ο ΤΣΠ Σκύρου αποφάσισαν να διενεργούν κοινές ασκήσεις στο μέλλον και το Λ.Τ Σκύρου να προμηθευτεί ειδικούς συνδέσμους ώστε να καταστεί δυνατή η σύνδεση των πλωτών φραγμάτων των δύο Υπηρεσιών με στόχο τον διπλασιασμό της επιχειρησιακής δυνατότητας τους με στόχο την αντιμετώπιση πλέον απαιτητικών περιστατικών και την εμπέδωση της αίσθησης ασφάλειας στο νησί.
Μετά το πέρας της άσκησης η αίσθηση ικανοποίησης κυριάρχησε σε όλους τους εμπλεκόμενους. Το υλικό και τα μέσα του ΤΣΠ Σκύρου είναι σε άριστη κατάσταση και το προσωπικό του διαθέτει διάθεση εξειδίκευση και εμπειρία, στοιχεία που εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα σε περίπτωση ατυχήματος το οποίο όλοι απευχόμαστε.

 

14/11/2018 8:32
eviaportal.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζάκυνθος: Αναμένεται μετασεισμός έως 5,8 Ρίχτερ -Σε επιφυλακή το νησί

kostas.karatzas

Aυτοκτόνησε έλληνας τραγουδιστής: Η ανεργία και το άγχος είναι σκληρές πραγματικότητες

kostas.karatzas

Αποστόλου: «Αναγκαία και η αλλαγή της δασοπυρόσβεσης»

kostas.karatzas

Θύελλα για τις καταλήψεις στα σχολεία

kostas.karatzas

Η Κατερίνα Δαλάκα πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Survivor

kostas.karatzas

Πνιγμός ηλικιωμένης στη Χαλκίδα: Ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα

kostas.karatzas

«Έκαψε» τα μηχανάκια ο Άκης – Τι νούμερα έκανε το Kitchen Lab

kostas.karatzas

Τραγωδία στη Σύρο: Νεκρός εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ από ηλεκτροπληξία

kostas.karatzas

Σε 48 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε δάσκαλος για αποπλάνηση μαθητριών του

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ