32 C
Nea Stira
Αύγουστος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μειώνεται το κόστος κλήσεων από κινητά και σταθερά εντός της ΕΕ

Τη μείωση των λιανικών τιμών των κλήσεων μέσω κινητού και σταθερού τηλεφώνου, αλλά και του κόστους των γραπτών μηνυμάτων, εντός της ΕE, προβλέπει η νέα δέσμη μέτρων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που ενέκρινε χθες η Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με την απόφαση, από τις 19 Μαΐου 2019 μειώνεται το ανώτατο κόστος χρέωσης για κλήσεις μέσω κινητού και σταθερού από τη μια χώρα-μέλος στην άλλη στα 0,19 ευρώ ανά λεπτό χρόνου ομιλίας, αλλά και το κόστος για τα γραπτά μηνύματα (SMS) σε 0,06 ευρώ.

Αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι οι καταναλωτές, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις συνήθως διαπραγματεύονται τις χρεώσεις τους με τους φορείς εκμετάλλευσης. Οπως συμβαίνει με την περιαγωγή, είναι δυνατόν να προβλέπονται παρεκκλίσεις σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Η δέσμη μέτρων προβλέπει επίσης ότι όλα τα κράτη-μέλη θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύστημα δημόσιας προειδοποίησης των πολιτών, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην περιοχή τους. Το σύστημα «αντίστροφο 112» θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή εντός 3,5 ετών από την έναρξη ισχύος της οδηγίας.

Τέλος, για την προώθηση των επενδύσεων, ειδικότερα στην τεχνολογία 5G, τα κράτη-μέλη, κατά γενικό κανόνα, θα παράσχουν στους επιχειρηματίες κανονιστική προβλεψιμότητα για περίοδο τουλάχιστον 20 ετών όσον αφορά την αδειοδότηση ραδιοφάσματος για ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Οι αποφάσεις σχετικά με την ανανέωση δικαιωμάτων θα πρέπει να λαμβάνονται εγκαίρως.
Τα κράτη-μέλη θα πρέπει, ακόμη, να διαθέσουν νέες ζώνες συχνοτήτων για την τεχνολογία 5G, οι οποίες θα επιτρέπουν ταχύτερες διαδικτυακές συνδέσεις και αυξημένη συνδεσιμότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με τη νέα νομοθεσία επικαιροποιούνται ισχύοντες κανόνες για την πρόσβαση των φορέων εκμετάλλευσης στα δίκτυα με σκοπό να ενθαρρυνθεί ο ανταγωνισμός και να καταστεί ευκολότερο για τις εταιρίες να επενδύσουν σε νέες υποδομές πολύ υψηλής χωρητικότητας (ικανές για ταχύτητες καταφόρτωσης τουλάχιστον 100 Mbps), συμπεριλαμβανομένων των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαδημούλης για τη δήλωση Ντάϊσελμπλουμ: Σε όσους φώναζαν “βάστα γερά, Γερούν” συνιστώ… ξυδάκι

kostas.karatzas

Φθιώτιδα: Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε η παρέλαση της τυφλής μαθήτριας

kostas.karatzas

Για 2η ημέρα μαίνεται η φωτιά στην Ελαφόνησο

kostas.karatzas

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του «Sea Jet II» γιατί δεν περίμενε για να παραλάβει ασθενή

kostas.karatzas

Ίλιον: Πιτ μπουλ όρμησε και δάγκωσε κοριτσάκι στο πρόσωπο την ώρα που έλεγε τα κάλαντα

kostas.karatzas

Κύκλοι ΝΔ: «Από σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης είναι κοινός συκοφάντης και με δικαστική βούλα»

kostas.karatzas

Επιστολή του Κώστα Μπακογιάνη στη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού

kostas.karatzas

Τρελή πορεία λεωφορείου του ΟΑΣΘ στο Πανόραμα – Έκοψε δέντρα και έπεσε σε περίφραξη σπιτιού

kostas.karatzas

Αποσύρθηκε άρθρο για τον αιγιαλό που προβλέπει εξαίρεση κατεδάφισης αυθαιρέτων

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ