31 C
Nea Stira
Ιούνιος 17, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Συμεών Κεδίκογλου: Το (ξε)πούλημα για 99 χρόνια – Με αφορμή τα ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι

Μπορεί το κλείσιμο των ΕΛΤΑ χάρη στις κινητοποιήσεις και την αγωνιστικότητα των πολιτών να αποφεύχθηκε τουλάχιστον προσωρινά, δείχνοντας ότι έχει νόημα ο αγώνας για δίκαια αιτήματα, φέρνει όμως στο προσκήνιο θέματα που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Αν και το συγκεκριμένο ΕΛΤΑ εξυπηρετεί εκτεταμένη περιοχή με 8 χωριά που το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται και λόγω τουρισμού, οι κάτοικοι είναι καχύποπτοι και νομίζω ορθά για το μόνιμο της απόφασης. Θυμίζω τα γεγονότα: Αρχικά το ΤΑΙΠΕΔ είχε διάρκεια ζωής 4 χρόνια και με το δεύτερο μνημόνιο επεκτάθηκε άλλα 4, σύνολο 8.

Με το τελευταίο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δημιουργήθηκε το λεγόμενο «υπερταμείο» για 99 χρονια(!) και θα περιέχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού δηλαδη 4 υποταμεία:

1) του ΤΧΣ με τα €6 δισ. των μετοχών των ελληνικών τραπεζών,

2) του ΤΑΙΠΕΔ,

3) των ΔΕΚΟ ( ΕΥΔΑΠ ΟΑΣΑ και θυγατρικές -ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ΟΑΚΑ, Ελληνικές Αλυκές, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α. ΑΕ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. ΑΕ), ΔΕΘ -Helexpo και Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών! κλπ)

και 4) της ΕΤΑΔ που κατέχει όλα τα ακίνητα του ελληνικού κράτους.

Εκτός από τα 70.000 κρατικά φιλέτα που είχε ως τώρα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η κυβέρνηση της εκχώρησε -κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου όπου ανήκει πλέον η ΕΤΑΔ- άλλα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου!

Το κρίσιμο είναι πως τις τελικές αποφάσεις θα παίρνει ένα πενταμελές εποπτικό συμβούλιο. Το εποπτικό συμβούλιο που αποτελείται από τρία απλά μέλη που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και θα είναι της αποδοχής της τρόικας, και τα δύο άλλα μέλη θα ορίζονται από το ESM και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς την ανάγκη σύμφωνης γνώμης της χώρας.

Για έγκριση όλων των αποφάσεων θα απαιτούνται 4/5 του εποπτικού συμβουλίου, δηλαδή ουσιαστικά ενός εκ των δυο διορισμένων ξένων. Είναι αμφίβολο αν θα γίνει αξιοποίηση με σκοπό την ανάπτυξη ή απλά πώληση για αποπληρωμή μέρους του χρέους. Θα γίνεται συνεχώς κ πιο φανερή η μέγγενη από αυτή την αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ που προηγούμενες κυβερνήσεις φυσικά δεν είχαν αποδεχτεί. Γι αυτό και μια από τις προτεραιότητες για το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά είναι η διαπραγμάτευση εκτός από μείωση των πλεονασμάτων από 3,5 σε 2% και η εκ νέου αλλαγή αυτών των δυσβάστακτων όρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ»-Το δρομολόγιο εκτέλεσε το Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

adesmeftos typos

Απάτη στη Χαλκίδα: Γυναίκα εισέπραξε ενοίκια για διαμερίσματα που δεν της ανήκαν

Real news

Οριστικά στη δεύτερη θέση ο ΑΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ

newsroom

Νέα Στύρα: Αυτοκίνητο «γκρέμισε» μάντρα μέσα στη νύχτα

kostas.karatzas

Παραμένει ο Νίκος Μαυραγάνης στην Κυβέρνηση: Εκτός ο Βαγγέλης Αποστόλου

Real news

Γιώργος Ψαθάς-Ο συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός

newsroom

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Καρύστου την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

kostas.karatzas

Χιονίζει στην Κούρθα στα Κάψαλα-Ανοικτός ο δρόμος προς Κάρυστο και Αλιβέρι

kostas.karatzas

Επίσκεψη Μαρκόπουλου στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και ΝΟΑ Αλιβερίου- Δέσμευση για κλειστό κολυμβητήριο

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ