21.4 C
Nea Stira
Σεπτέμβριος 17, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο του Δημήτρη Παρασκευά με αφορμή την πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Σχόλιο του Δημήτρη Παρασκευά υποψήφιου Δημάρχου Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Σε πρόσφατο άρθρο του σε εφημερίδα που αναδημοσιεύθηκε από τον τοπικό τύπο ο κ. Γιάννης Μανώλης, στέλεχος της ΝΔ από την περιοχή μας, επαναφέρει την πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ από το κράτος στους Δήμους.

Επιβεβαιώνει με αυτό τον τρόπο ότι θέση της ΝΔ είναι να παραμείνει το άδικο χαράτσι στις πλάτες του λαού απλά να αλλάξει αυτός που θα το εισπράττει. Τι διαφορά έχει αυτό άραγε από την πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε πως θα το καταργήσει και 4 χρόνια το διατηρεί;

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αναφέρει ο κ. Μανώλης για τους στόχους αυτής της πρότασης της ΝΔ. Μιλά για οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από την Κεντρική Διοίκηση και αύξηση της ανταποδοτικότητας των φόρων. Αυτά σημαίνουν περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους άρα και περισσότερους φόρους προς τους κατοίκους. Όποιος θέλει να δει τι σημαίνει ανταποδοτικότητα ας δει για παράδειγμα τι συμβαίνει με την ύδρευση όπου ο δήμος Καρύστου, όπως και άλλοι, δεν έχει τους απαραίτητους πόρους για να πραγματοποιήσει τα αναγκαία έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού του δικτύου, για το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Βέβαια ο κ. Μανώλης διατηρεί το χιούμορ του καθώς μας λέει πως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους θα συμβάλει  στη «μείωση των φόρων των δημοτών καθώς η εκάστοτε δημοτική Αρχή θα έχει το κίνητρο της επανεκλογής». Λες και η εκάστοτε κυβέρνηση δε θέλει να επανεκλεγεί…

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και σε ότι αφορά την τοπική διοίκηση παρουσιάζουν μεγάλες συγκλίσεις καθώς συμφωνούν στα βασικά, ότι ο δήμος θα λειτουργεί ως πλασιέ των επιχειρηματικών ομίλων και ότι θα φορτωθεί με βασικές λειτουργίες του κράτους ώστε αυτό, ακόμη πιο αποφασιστικά, να ενισχύει με ζεστό χρήμα τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι μονόδρομος για το λαό!

Οι εκλογές του Μαΐου είναι μια ευκαιρία ο λαός της Καρύστου, του Μαρμαρίου, των Στύρων, των χωριών μας να καταδικάσει τα κόμματα και τους εκλεκτούς τους σε Δήμο και Περιφέρεια που στηρίζουν το δρόμο που μας έχει φέρει ως εδώ.

Είναι ευκαιρία να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Καρύστου ώστε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε από την επόμενη μέρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική  διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί η ΝΔ δεν μπλοκάρει με παραίτηση της Κ.Ο. της την εκχώρηση της Μακεδονίας;

kostas.karatzas

520 λίτρα ελαιόλαδο συγκέντρωσαν και έστειλαν οι Δασοπυροσβέστες Στύρων στου πυρόπληκτους της Ανατ. Αττικής

kostas.karatzas

Καταγγελία για τα ΕΛΤΑ Μαρμαρίου από ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

kostas.karatzas

Καμμένος: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan B, αλλά δεν το είχε εγκρίνει

kostas.karatzas

Αυτοί είναι οι 6 βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση

kostas.karatzas

Στο ευρωψηφοδέλτιο του Βαρουφάκη η Σοφία Σακοράφα

kostas.karatzas

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

kostas.karatzas

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία ενημερώθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης

kostas.karatzas

Ψαχνά: Μανιασμένος σκύλος επιτέθηκε σε κοριτσάκι 9 ετών-Πατέρας εννιάχρονης «Πρόλαβα από θαύμα το παιδί μου…» !

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ