15.4 C
Nea Stira
Νοέμβριος 19, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο του Δημήτρη Παρασκευά με αφορμή την πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Σχόλιο του Δημήτρη Παρασκευά υποψήφιου Δημάρχου Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Σε πρόσφατο άρθρο του σε εφημερίδα που αναδημοσιεύθηκε από τον τοπικό τύπο ο κ. Γιάννης Μανώλης, στέλεχος της ΝΔ από την περιοχή μας, επαναφέρει την πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ από το κράτος στους Δήμους.

Επιβεβαιώνει με αυτό τον τρόπο ότι θέση της ΝΔ είναι να παραμείνει το άδικο χαράτσι στις πλάτες του λαού απλά να αλλάξει αυτός που θα το εισπράττει. Τι διαφορά έχει αυτό άραγε από την πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε πως θα το καταργήσει και 4 χρόνια το διατηρεί;

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αναφέρει ο κ. Μανώλης για τους στόχους αυτής της πρότασης της ΝΔ. Μιλά για οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από την Κεντρική Διοίκηση και αύξηση της ανταποδοτικότητας των φόρων. Αυτά σημαίνουν περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους άρα και περισσότερους φόρους προς τους κατοίκους. Όποιος θέλει να δει τι σημαίνει ανταποδοτικότητα ας δει για παράδειγμα τι συμβαίνει με την ύδρευση όπου ο δήμος Καρύστου, όπως και άλλοι, δεν έχει τους απαραίτητους πόρους για να πραγματοποιήσει τα αναγκαία έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού του δικτύου, για το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Βέβαια ο κ. Μανώλης διατηρεί το χιούμορ του καθώς μας λέει πως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους θα συμβάλει  στη «μείωση των φόρων των δημοτών καθώς η εκάστοτε δημοτική Αρχή θα έχει το κίνητρο της επανεκλογής». Λες και η εκάστοτε κυβέρνηση δε θέλει να επανεκλεγεί…

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και σε ότι αφορά την τοπική διοίκηση παρουσιάζουν μεγάλες συγκλίσεις καθώς συμφωνούν στα βασικά, ότι ο δήμος θα λειτουργεί ως πλασιέ των επιχειρηματικών ομίλων και ότι θα φορτωθεί με βασικές λειτουργίες του κράτους ώστε αυτό, ακόμη πιο αποφασιστικά, να ενισχύει με ζεστό χρήμα τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι μονόδρομος για το λαό!

Οι εκλογές του Μαΐου είναι μια ευκαιρία ο λαός της Καρύστου, του Μαρμαρίου, των Στύρων, των χωριών μας να καταδικάσει τα κόμματα και τους εκλεκτούς τους σε Δήμο και Περιφέρεια που στηρίζουν το δρόμο που μας έχει φέρει ως εδώ.

Είναι ευκαιρία να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Καρύστου ώστε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε από την επόμενη μέρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική  διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Ο Κώστας Ρουσσόπουλος αναλαμβάνει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Θανάση Ζεμπίλη

kostas.karatzas

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πλήρη άρση των capital controls

kostas.karatzas

Κώστας Καραμανλής: Προσκλητήριο συστράτευσης με τη «φανέλα της Ελλάδας»

kostas.karatzas

Ο Κώστας Μαρκόπουλος καλεσμένος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

kostas.karatzas

Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές

kostas.karatzas

Κ. Μαρκόπουλος: Είμαι και παραμένω Νέα Δημοκρατία, αλλά απελευθερώνω τον κόσμο μου

kostas.karatzas

Κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη

kostas.karatzas

Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ: Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την παράταξή μας

kostas.karatzas

Περιοδεία του Δημήτρη Παρασκευά στο Νοσοκομείο Καρύστου

kostas.karatzas

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Υποψήφιοι στο Δήμο Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

kostas.karatzas

Ευρωεκλογές 2019: Πρωτιά με ρεκόρ ψήφων για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

kostas.karatzas

Βουλή: Ψήφο εμπιστοσύνης με 158 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση ΝΔ

kostas.karatzas

Μητσοτάκης για Τσίπρα-Καμμένο: Mετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor

kostas.karatzas

Μητσοτάκης : Ολοι στην κάλπη – Ηττα της Δημοκρατίας η αποχή

kostas.karatzas

Ο τριπλός στόχος Μητσοτάκη από το ταξίδι στη Νέα Υόρκη

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ