29.7 C
Nea Stira
Ιούνιος 20, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Στο Γιαννίτσι της Νότιας Εύβοιας έγινε συνάντηση πέντε χωρών της Μεσογείου (photo-video)

«Μεσόγειος-Καινοτόμες Γέφυρες» ήταν ο τίτλος της 2ης Γιορτής Πολιτιστικού Τουρισμού Grecoacte που πραγματοποιήθηκε στο Γιαννίτσι Καρύστου.

Με βασικό χορηγό το κέντρου τέχνης Sp VivArte το οποίο προσέφερε το κτήμα του για να γίνουν οι εκδηλώσεις εκτυλίχθηκε ένα τριήμερο φεστιβάλ όπου η Αλγερία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Ελλάδα έχτισαν γέφυρες για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σε τρεις ημέρες η κάθε μία χώρα ανέδειξε τα ιδιαίτερα στοιχεία της με την αρχή να γίνεται από την Κύπρο. Έτσι η περιήγηση ξεκίνησε μέσα στο δάσος με φόντο το Αιγαίο για να συναντήσουμε τους εκπροσώπους της Κύπρου.

Στην όμορφη αυτή διαδρομή κάναμε και από μία στάση στους οινοποιούς της Εύβοιας και άλλους παραγωγούς που παρουσίαζαν τα προϊόντα τους.

Η διοργάνωση της γιορτής ήταν χορηγία του κέντρου τέχνης Sp VivArte και τελεί υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA, Ελληνοισπανικό Επιμελητήριο , Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο, Ινστιτούτο Cervantes και των Πρεσβειών, Ισπανίας και Αλγερίας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου και ο Δήμος Καρύστου. Χορηγοί και υποστηρικτές του γεγονότος ήταν: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Ευβοίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας.

Οι δράσεις έγιναν με την συνέργια πολλών φορέων και συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και το STAR κεντρικής Ελλάδας.

Εκτός από την τουριστική διασύνδεση το φεστιβάλ αποβλέπει και στην ανάδειξη κοινών πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, όπως η σφυριχτή γλώσσα της Αντιάς Ευβοίας και των Κανάριων Νήσων. Δύο νεαροί της αυτόνομης διοικητικής περιοχής της Ισπανίας μπόρεσαν και συνεννοήθηκαν μέσω της σφυριχτής γλώσσας με τον πρόεδρο των απανταχού Αντιωτών Παναγιώτη Τζαναβάρη.

Στη συνέχεια αναδείχθηκαν οι γεύσεις της υπαίθρου όπου το αρνάκι των νομάδων, σύμβολο της Αλγερινής φιλοξενίας, συνάντησε το “κοκκίνικο” της Νότιας Εύβοιας.

Το συμπόσιο συνεχίστηκε στο γραφικό στέκι των Δειπνοσοφιστών, όπου οι καλεσμένοι είδαν πως έφτιαχναν κάποτε οι νοικοκυρές πίτα ψημένη στα κάρβουνα.

Περιηγήθηκαν σε μοναδικά για την ιστορία και την αξία τους σημεία της περιοχής μέσα από την έκθεση ζωγραφικής που στήθηκε σ΄ένα παλιό ελαιοτριβείο.

Και όλα αυτά με τη συνοδεία μουσικών ακουσμάτων από χαρακτηριστικούς ρυθμούς της κάθε χώρας.

Πηγή πληροφοριών: tvstar.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Παλυβός στην κεντρική ομιλία του Φάνη Σπανού στη Χαλκίδα

kostas.karatzas

Στον αντισαγγελέα Εφετών Ευβοίας για διώξεις ο φάκελος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας

katalitikos

Διαμαρτύρονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία της Χαλκίδας

Real news

Στα Νέα Στύρα ο Ζάχος Χατζηνικολής και μέλη του συνδυασμού «Άλλη πορεία τώρα»

newsroom

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Εκλογικό τμήμα ΚΑΡΥΣΤΟΥ (144Β)

kostas.karatzas

Ο Εορτασμός των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων στα Νέα Στύρα

kostas.karatzas

19.357 μοναδικοί χρήστες ενημερώθηκαν την Κυριακή 16 Ιουνίου από το NEASTYRANEWS.GR

AUTHOR

Λίνα Ευσταθίου: «Καλή θητεία στον νέο δημοτικό σύμβουλο Ι. Χαντζή»

adesmeftos typos

Παραδοσιακό Πανηγύρι στην πλατεία των Στύρων

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ