23.9 C
Nea Stira
Αύγουστος 21, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Στο Γιαννίτσι της Νότιας Εύβοιας έγινε συνάντηση πέντε χωρών της Μεσογείου (photo-video)

«Μεσόγειος-Καινοτόμες Γέφυρες» ήταν ο τίτλος της 2ης Γιορτής Πολιτιστικού Τουρισμού Grecoacte που πραγματοποιήθηκε στο Γιαννίτσι Καρύστου.

Με βασικό χορηγό το κέντρου τέχνης Sp VivArte το οποίο προσέφερε το κτήμα του για να γίνουν οι εκδηλώσεις εκτυλίχθηκε ένα τριήμερο φεστιβάλ όπου η Αλγερία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Ελλάδα έχτισαν γέφυρες για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σε τρεις ημέρες η κάθε μία χώρα ανέδειξε τα ιδιαίτερα στοιχεία της με την αρχή να γίνεται από την Κύπρο. Έτσι η περιήγηση ξεκίνησε μέσα στο δάσος με φόντο το Αιγαίο για να συναντήσουμε τους εκπροσώπους της Κύπρου.

Στην όμορφη αυτή διαδρομή κάναμε και από μία στάση στους οινοποιούς της Εύβοιας και άλλους παραγωγούς που παρουσίαζαν τα προϊόντα τους.

Η διοργάνωση της γιορτής ήταν χορηγία του κέντρου τέχνης Sp VivArte και τελεί υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA, Ελληνοισπανικό Επιμελητήριο , Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο, Ινστιτούτο Cervantes και των Πρεσβειών, Ισπανίας και Αλγερίας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου και ο Δήμος Καρύστου. Χορηγοί και υποστηρικτές του γεγονότος ήταν: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Ευβοίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας.

Οι δράσεις έγιναν με την συνέργια πολλών φορέων και συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και το STAR κεντρικής Ελλάδας.

Εκτός από την τουριστική διασύνδεση το φεστιβάλ αποβλέπει και στην ανάδειξη κοινών πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, όπως η σφυριχτή γλώσσα της Αντιάς Ευβοίας και των Κανάριων Νήσων. Δύο νεαροί της αυτόνομης διοικητικής περιοχής της Ισπανίας μπόρεσαν και συνεννοήθηκαν μέσω της σφυριχτής γλώσσας με τον πρόεδρο των απανταχού Αντιωτών Παναγιώτη Τζαναβάρη.

Στη συνέχεια αναδείχθηκαν οι γεύσεις της υπαίθρου όπου το αρνάκι των νομάδων, σύμβολο της Αλγερινής φιλοξενίας, συνάντησε το “κοκκίνικο” της Νότιας Εύβοιας.

Το συμπόσιο συνεχίστηκε στο γραφικό στέκι των Δειπνοσοφιστών, όπου οι καλεσμένοι είδαν πως έφτιαχναν κάποτε οι νοικοκυρές πίτα ψημένη στα κάρβουνα.

Περιηγήθηκαν σε μοναδικά για την ιστορία και την αξία τους σημεία της περιοχής μέσα από την έκθεση ζωγραφικής που στήθηκε σ΄ένα παλιό ελαιοτριβείο.

Και όλα αυτά με τη συνοδεία μουσικών ακουσμάτων από χαρακτηριστικούς ρυθμούς της κάθε χώρας.

Πηγή πληροφοριών: tvstar.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SOS εκπέμπουν τα καμπαναριά του Αγίου Νικολάου στο Αυλωνάρι

kostas.karatzas

Η Σοφία Τσολάκη υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη

kostas.karatzas

O Βαγγέλης Κούκουζας τίμησε με την παρουσία του τον ΑΟ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ

kostas.karatzas

Απαγορευτικό στην γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα: Λειτουργεί προς το παρόν το Μαρμάρι

kostas.karatzas

NEASTYRANEWS.GR 6 Ιουνίου 2018-6 Ιουλίου 2019: 3.491.279 Επισκέψεις

admin

Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρύστου

kostas.karatzas

Ο σκύλος της Αστυνομίας εντόπισε 38χρονο διακινητή ναρκωτικών στη Χαλκίδα

kostas.karatzas

Μετονομάζεται το γήπεδο Μονοδρίου σε γήπεδο «Δημήτρης Παπαναστασίου»

kostas.karatzas

ΤΡΟΧΑΙΟ στα Βελούσια Αλιβερίου: Λεωφορείο έπεσε επάνω σε μηχάνημα αλατιέρας

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ