27.9 C
Nea Stira
Σεπτέμβριος 19, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Μεγάλη επιτυχία είχε η Επίδειξη Θαλάσσιας Διάσωσης και παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στον Αλμυροπόταμο

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Επίδειξη Θαλάσσιας Διάσωσης και παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας S.A.R – 312 στην Παραλία Αλμυροποτάμου Νότιας Εύβοιας.

Η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυροποτάμου κ. Χρήστο Γκότση, τον κ. Γεώργιο Παπαδιόχο, Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου, τον δις Χρυσό Ολυμπιονίκη της χώρας μας, Χρήστο Ταμπαξή, την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, κα Ξένια Γεωργιάδου, που έθεσε υπό την αιγίδα του την διοργάνωση, τους Εκπαιδευτές Προγραμμάτων Υγείας ΕRC/ΙΔΑΦΚ/ Rescue Team SAR 312, κ. Νικόλαο Δουλάμη και κα Ειρήνη Σταμογιάννη καθώς επίσης όλους τους Προέδρους των Εθελοντικών Οργανώσεων και τοπικών κρατικών Φορέων, όπως και όλους τους παρευρισκομένους πολίτες κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στην επίδειξη θαλάσσιας διάσωσης. Σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.
Γιατί όλοι μαζί και συλλογικά μόνο θα τα καταφέρουμε με ολοένα και περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία των πολιτών.

Την πρωτοβουλία για την δημιουργία αυτής της δράσης πήρε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλμυροποτάμου, Χρήστος Γκότσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλμυροποτάμου με αφορμή τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό πνιγμών που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα οι οποίοι και απεύθυναν πρόσκληση στην Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας S.A.R – 312 όπου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα.

Συγχαρητήρια στην #ΟμάδαΔιάσωσηςΕύβοιαςRescueTeamSAR312
Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ θα είναι πάντα εκεί. 

Συμμετέχουμε. Θα βρίσκουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες, τεχνογνωσίες, με φορείς, οργανώσεις, επιστήμονες, εκπαιδευτές και εθελοντές σε διαφορετικές δομές σε κάθε περιοχή της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό.

Καταγράφοντας λοιπόν ενδεικτικά τα λάθη μας θέλοντας να μοιραστούμε απόψεις, θέσεις και προβληματισμούς συλλογικά για να γινόμαστε όλο και πιο έμπειροι. Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο.

Περικλείοντας μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών και ενεργών πολιτών στην πιστοποιημένη εκπαίδευση που εμπλέκονται σε φορείς & οργανώσεις και αντισταθμίζοντας την τάση που επικρατεί στην σημερινή μας εποχή για τις εκπαιδεύσεις μας χωρίς καμμία οικονομική συμμετοχή.

Συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία αποκτώντας εμπειρίες συμπάσχοντας με τους πληγέντες κάθε μεγάλης καταστροφής και συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των προβλημάτων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχαία λατομεία στην Κάρυστο εντόπισαν οι αρχαιολόγοι

kostas.karatzas

Ευχαριστήρια επιστολή του Θεόδωρου (Δώρου) Τζώρτζη

kostas.karatzas

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Καρύστου την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

kostas.karatzas

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας γλίστρας σκαφών στα Νέα Στύρα

kostas.karatzas

Ανεξάρτητος συνδυασμός “Για τη δικιά μας Κοινότητα” για το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέων Στύρων

kostas.karatzas

Εύβοια-Σταυρός: «Ξηλώθηκε» ο δρόμος από την βροχή

kostas.karatzas

Με άλογα έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στο Μαρμάρι

kostas.karatzas

Ο Αγώνας των Μαρμαριωτών δικαιώθηκε: ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΚΤΟ

kostas.karatzas

Ο Θοδωρής Μπούσουλας από την Κάρυστο υποψήφιος με την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ