13.1 C
Νέα Στύρα
Μάιος 29, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΡΑΒΙΟΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τη συνάντηση ενημέρωσης από το Δήμαρχο Καρύστου

Μετά από αίτημα της Δημοτικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κούλας Βρανά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Καρύστου με σκοπό την ενημέρωση μας για ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους του Δήμου Καρύστου.

  1. Για το χρόνιο πρόβλημα της επάρκειας και ποιότητας του νερού

Τα ζητήματα αυτά είχαν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από 2 μήνες (29/8/2018) μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η Κούλα Βρανά ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση των δημοτών, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 26 Οκτώβρη (Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, 8μμ), όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί, για:

α) Για την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται.

β) Ποιες πηγές και δεξαμενές χρησιμοποιούνται για ύδρευση και την κατάσταση που βρίσκονται.

γ) Αν χρησιμοποιούνται για την ύδρευση τους καλοκαιρινούς μήνες πηγάδια αμφιβόλου ποιότητας.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα κάνει την ενημέρωση αυτή στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 26 Οκτώβρη.

Υπενθυμίζουμε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αναδείξει πως βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο μας με το νερό, όπως και σε άλλες περιοχές (πχ Θεσσαλονίκη), είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό αλλά σαν εμπόρευμα.

Επίσης, είχε θέσει την ανάγκη για διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης για τα αναγκαία έργα ανανέωσης του δικτύου ύδρευσης, διαχείρισης των υδάτων και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα. Έργα που ενώ η Δημοτική Αρχή συμφώνησε ότι είναι αναγκαία τα απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτά, την ώρα που δεν έχει προβάλει την παραμικρή αντίσταση στις τεράστιες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους και στο αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων.

 

  1. Για τον περιφερειακό δρόμο της Καρύστου (από την είσοδο της πόλης στα Δυτικά ως την έξοδο, στο νεκροταφείο, στα ανατολικά)

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι: Προς το παρόν γίνεται η διάνοιξη του δρόμου, η οποία έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια και κάποια τεχνικά έργα όπου απαιτούνται.

Για να ολοκληρωθεί ο δρόμος και να ασφαλτοστρωθεί πρέπει να γίνουν πρώτα τα φρεάτια των ομβρίων, η σύνδεση της ύδρευσης και αποχέτευσης, τα κράσπεδα και τα πεζοδρόμια. Επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια όμως για τα απαραίτητα έργα, πιθανόν να γίνει ασφαλτόστρωση σε κάποια τμήματα του δρόμου.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Κούλα Βρανά, έθεσε το ζήτημα ότι ο περιφερειακός δρόμος είναι απαραίτητος για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Καρύστου, των κατοίκων της περιοχής που διασχίζει και χρόνια ταλαιπωρούνται, καθώς και των επισκεπτών της περιοχής. Η κατασκευή του δεν αφορά μόνο τη διέλευση των ανεμογεννητριών.

Το ίδιο ισχύει άλλωστε με το «Γεφύρι της Άρτας» της περιοχής μας, τον δρόμο Πόρτο Λάφια – Νέα Στύρα, όπου με ευθύνη κυρίως της Περιφέρειας ισιώνεται κάθε φορά που είναι να περάσουν ανεμογεννήτριες και δεν ολοκληρώνεται εδώ και χρόνια.

Τώρα να οργανωθεί η πάλη και η διεκδίκηση για τα λαϊκά προβλήματα!

Αναδεικνύεται η ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της περιοχής μας να οργανωθούν και παλέψουν ακόμη και για τα στοιχειώδη όπως για επαρκές, ποιοτικό και φθηνό νερό, για δρόμους και άλλες υποδομές για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Μόνο έτσι μπορούν να μπουν οι βάσεις για να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα της περιοχής.

Αυτή τη μάχη δίνει το ΚΚΕ καθημερινά στους χώρους δουλειάς αλλά και με τους εκλεγμένους του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξόρμηση «ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

kostas.karatzas

O διδάκτωρ Θεολογίας Ηλίας Λιαμής σε Κάρυστο και Μαρμάρι

admin-2

Οδεύει προς το κλείσιμο το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά

admin-9

Μεγάλη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ η στήριξη δημάρχων-Αντίδραση Ραβιόλου-Ψαθά: Ποιοί απειλούν με μηνύσεις (ονόματα)

newsroom

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Εκλογικό τμήμα ΚΑΛΥΒΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (141Β)

kostas.karatzas

Ζ.Χατζηνικολής: Παρατηρήσεις σχετικά με τα αντισταθμιστικά από εγκατάσταση και λειτουργία εταιρειών ΑΠΕ στο Δήμο Καρύστου

adesmeftos typos

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Λευτέρη Ραβιόλου στην Κάρυστο (upd)

kostas.karatzas

Μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου Καρύστου από τον Αλέκο Αλούκο

kostas.karatzas

Επίσκεψη Αλ. Μαλλιά στο εκλογικό του Ζάχου Χατζηνικολή στην Κάρυστο

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ