16.1 C
Νέα Στύρα
Μάιος 31, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Παρασκευάς από τη Χαλκίδα: Με την ψήφο στις 26 Μάη να απαντήσουμε στα πραγματικά διλήμματα

Το Σάββατο 18 Μάη πραγματοποιήθηκε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του τόνισε, ανάμεσα σε άλλα:

«Φίλες και φίλοι,

Εργαζόμενοι της Χαλκίδας, της Εύβοιας

Νέοι και νέες,

Στις εκλογές της 26ης Μάη έχετε στα χέρια σας, ένα όπλο, που πρέπει αυτή τη φορά να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Τα βόλια πρέπει να κατευθυνθούν στο σωστό στόχο, αλλιώς μπορεί να στραφούν στον εαυτό σας.

Κράτα λοιπόν γερά, σημάδεψε σωστά. Γιατί τον ίδιο αντίπαλο σημαδεύουμε σε όλες τις κάλπες.

Ενίσχυσε αποφασιστικά του ΚΚΕ παντού, στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές, στις δημοτικές εκλογές.

Έτσι μόνο μπορείς να δείξεις τη δύναμή σου, να ορθώσεις το ανάστημα σου.

Έτσι μόνο βάζεις γερές βάσεις για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και η διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική, για να απαλλαγούμε από το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχια και πολέμους. Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό.

Μπροστά στις εκλογές της 26ης Μάη επιχειρείται απ΄τα κόμματα του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να γίνει κάτι τραγικό και επικίνδυνο. Ο εργαζόμενος λαός με την ψήφο του, όχι μόνο να συγχωρήσει όσους τον έριξαν στο «λάκκο των λεόντων»,  αλλά και να τους ξαναεμπιστευτεί, να τους ενισχύσει και από πάνω. Ώστε το σαπισμένο και ανυπόληπτο αστικό πολιτικό σύστημα, να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει, για τα επόμενα χρόνια να εκμεταλλεύεται και χειραγωγεί το λαό.

Σήμερα είμαστε όλοι περισσότερο έμπειροι, από όσα ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και όλα αυτά αποτελούν κριτήρια ψήφου.

Με την ψήφο στις 26 Μάη να απαντήσουμε στα πραγματικά διλήμματα:

] Θα επιτρέψουμε να μας εξαπατήσουν, να πιστέψουμε ότι μπορεί αυτά τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που κατακρεούργησαν τα δικαιώματα μας, τώρα θέλουν να μας σώσουν; Θα πετάξουμε τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας στα σκουπίδια, με αντάλλαγμα τα λεγόμενα «μέτρα ανακούφισης». Θα δεχτούμε δηλαδή να ζούμε με μόνιμο καθεστώς ανεργίας, φτώχειας, δουλειάς χωρίς δικαιώματα, με υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας;

] Θα εκβιαστούμε και θα φοβηθούμε, από τα ψεύτικα διλλήματα και θα πιστέψουμε στην “καρικατούρα” της δήθεν “προοδευτικής συμμαχίας” του ΣΥΡΙΖΑ, που με αυτό τον τρόπο θέλει να κρύψει τη βάρβαρη πολιτική του;

] Θα δεχθούμε ως μοναδική προοπτική το ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, των κτηνοτρόφων από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ;

] Θα αφήσουμε στην “μοίρα” τους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, που συνθλίβονται από τους αβάσταχτους όρους που τους επιβάλλουν οι τράπεζες και ο φορολογικός στραγγαλισμός από τις κυβερνήσεις;

] Θα συναινέσουμε το μέλλον μας να είναι η συνεχής υποβάθμιση της υγείας που πληρώνουμε, της μόρφωσης των παιδιών μας, που ιδιαίτερα με τον πρόσφατο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει το σχολείο σε ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο, που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών και δένει το πανεπιστήμιο πιο άμεσα με τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων;

] Θα δεχτούμε να ζούμε με το χάρο πάνω απ΄τα κεφάλια μας, να ζούμε αδιαμαρτύρητα δίπλα στις ΑμερικοΝΑΤΟϊκές βάσεις;

] Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε μονόδρομο την ΕΕ των μονοπωλίων, της βαρβαρότητας, των πολέμων;

Απευθυνόμαστε λοιπόν πλατιά σε όλους και σε όλες και τους λέμε. Ακούστε τη φωνή της αλήθειας, τη φωνή του ΚΚΕ.

● Για πάνω από σαράντα χρόνια μας νανουρίζουν με τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για τα μεγάλα οφέλη που θα έχει ο ελληνικός λαός από την ΕΕ, για την Ευρώπη της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ευημερίας και τόσα άλλα. Θέλουμε πιγραμματικά να θυμίσουμε, ποιος είναι αυτός ο καπιταλιστικός παράδεισος. Ποια είναι η πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση.

• Το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην ευρωζώνη ξεπερνά το 17%.

• Η μερική απασχόληση ξεπερνά το 21%.

• Το 22,5 του πληθυσμού ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχιας.

ΣτηνΕΕαυτοίπουζούνεστοόριοήκάτωαπότοόριοτηςφτώχειαςξεπερνούντα 110 εκατομμύρια,οιάνεργοιξεπερνούντα 16 εκατομμύριακαιπερισσότεροιείναιαυτοίπουδουλεύουνμεμερικήκαιπροσωρινήαπασχόληση, μετηλεγάμενηεθελοντικήδουλειά.

Αυτήξεκίνησετηνανατροπήτωνεργασιακώνδικαιωμάτωνκαιτηςσταθερήςεργασίας, τηνκατάργησητωνΣυλλογικώνΣυμβάσεων, τηναύξησητωνορίωνηλικίαςσυνταξιοδότησηςστα 67 ακόμακαι 70 χρόνια , όπωςγίνεταιστιςσκανδιναβικέςκαιάλλεςχώρες .

ΗΕΕάνοιξετοδρόμογιατιςιδιωτικοποιήσεις, γιατηνυποχρηματοδότησηκαιεμπορευματοποίησητηςΥγείας, τηςΠρόνοιας, τηςΠαιδείας.

ΗΕΕπλαισιώνεταιαπόμηχανισμούςσκληρήςκαταστολής, φακελώματος, χτυπάειτοαπεργιακόδικαίωμα, είναιένωσητουαντικομμουνισμούκαιτηςπαραχάραξηςτηςιστορίας, φυτώριοανάπτυξηςακροδεξιών, φασιστικώνδυνάμεων, απαγόρευσηςτηςδράσηςκομμουνιστικώνκομμάτων.

Όλεςαυτέςοισκληρέςγιατουςλαούςκατευθύνσειςυλοποιούνται μαζί απόσοσιαλδημοκρατικάκαινεοφιλελεύθερακόμματα, απότηνψευτοαριστεράκαιταακροδεξιάκόμματα. Μαζί, αποφασίζουνσταόργανατηςΕΕ, στοευρωκοινοβούλιο.

Τώρα που πλατιά αποκαλύπτεται ο ρόλος και ο χαρακτήρας της, που αμφισβητείται από εκατομμύρια ανθρώπους, οι ίδιοι οι υποστηρικτές της αλλάζουν το παραμύθι και λένε ότι πρέπει να την αλλάξουν.

Η ΕΕ δεν αλλάζει. ΗΕΕδενμπορείναγίνειένωσητηςδημοκρατίας, τηςαλληλεγγύηςκαιτωνισότιμωνσχέσεωντωνκρατών – μελών, όσεςδιακηρύξειςκιανκάνειηκυβέρνησητουΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι σοσιαλδημοκράτες, ψευτοαριστεροί.

ΜεδυνατόΚΚΕμπορούμεναστείλουμεπανευρωπαϊκόμήνυμααισιοδοξίας, μαχητικότηταςκαιαλληλεγγύηςσεόλουςτουςλαούςτηςΕυρώπης, σεΚομμουνιστικάκαιΕργατικάΚόμματαπουπαλεύουνσεδύσκολεςσυνθήκεςγιαναδυναμώσειτοεργατικό- λαϊκόκίνημασεκάθεχώρα, ναδεχθείπλήγμαηακροδεξιά.

Βαδίστε προς τις κάλπες, με καθαρό μυαλό κι ζεστή καρδιά. Οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι εκβιασμοί και τα διλήμματα, δεν πρέπει να θολώσουν την κρίση σας, να σας κάνουν να ξεχάσετε όλα όσα ζήσατε τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα σας βασανίζουν σήμερα.

Η αγανάκτηση και ο θυμός που νιώθετε δικαιολογημένα, δεν πρέπει να γίνουν απογοήτευση, συμβιβασμός, υποταγή.

Βαδίστε προς την κάλπη με πείσμα, με αγωνιστική αισιοδοξία, ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν είναι δική σου υπόθεση. Ο καβγάς αυτός είναι ίδιος με αυτόν που γινόταν παλιότερα ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, δε γίνεται για τα προβλήματα του λαού, γίνεται για το πάπλωμα. Γίνεται για το ποιος από τους δυο θα έχει το πάνω χέρι στη νομή της εξουσίας.

Επομένως, από πίτα που δεν τρως, μη σε νοιάζει και αν καεί.

Δεν μπορεί ο καβγάς ανάμεσά τους να κρύψει τη συμφωνία και τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμπλέουν μαζί.

Εμπιστευτείτε αυτούς που σας είπαν πάντα την αλήθεια. Αυτούς που σας λένε σήμερα ότι το μέλλον μας δεν είναι η μιζέρια, η φτώχια και η ανεργία. Το μέλλον μας δεν είναι η ζωή μέσα στο βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει ο εργαζόμενος λαός, με δικαιώματα στην εργασία, με υψηλό επίπεδο υγείας, παιδείας, όλων των κοινωνικών παροχών, σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση.

Είναι ρεαλιστικό να αλλάξει ο κόσμος, αν βάλουμε στόχο, όλοι όσοι παράγουμε τον πλούτο με τη δουλειά μας, να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές μας, απ’ τα παράσιτα και τους κηφήνες τους καπιταλιστές και τα κόμματα της εξουσίας τους.

Αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα, που πρέπει σήμερα να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός.

Να σταθεί στο ύψος των αναγκών για τον ίδιο και για τα παιδιά του.

Ο λαός όταν το αποφασίσει, έχει τη δύναμη να τα καταφέρει και να κάνει πράξη αυτό που λέει ο ποιητής: «κι αν ξυπνήσεις μόνο μιας, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Αυτό είναι που φοβούνται αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία και φαίνονται σήμερα πανίσχυροι.

Σήμερα, μια επιλογή, ένας δρόμος υπάρχει. Είναι αυτός της συμπόρρευσης με το ΚΚΕ. Γιατί σ’ αυτό βρίσκεται η ελπίδα για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία για την αντεπίθεση και την ανατροπή. Γιατί δεν υπάρχει πρόοδος και αριστερά  χωρίς να αμφισβητείται και να αντιπαλεύεται η εξουσία των μονοπωλίων, της αστικής τάξης, έξω από τη δύναμη που παλεύει για την ανατροπή τους.

Γιατί αυτή είναι η μόνη πρόταση που ανταποκρίνεται και δίνει απάντηση στο σήμερα και στο αύριο της εργατικής τάξης, γενικότερα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαφαζάνης: Διέξοδος μια δημοκρατική ανατροπή στη χώρα με εθνικοποίηση των τραπεζών

adesmeftos typos

Ο Τσίπρας κάνει επανεκκίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ – Στόχος ένα γενναίο άνοιγμα στην κοινωνία

proto thema

Κώστας Μαρκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

adesmeftos typos

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τη μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

kostas.karatzas

Απάτη στη Χαλκίδα: Γυναίκα εισέπραξε ενοίκια για διαμερίσματα που δεν της ανήκαν

Real news

Εύβοια: Βρέθηκε αρχαία επιγραφή ανάμεσα σε… πέτρες

kostas.karatzas

Τσίπρας: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» αλλά δεν παραιτείται – Τι είδους «ανάληψη ευθύνης» είναι;

kostas.karatzas

Απόστολος Γκλέτσος: Εγκαταλείπω την κούρσα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

kostas.karatzas

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της “Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα”

newsroom

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ