8 C
Νέα Στύρα
19 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Διρφύων – Μεσσαπίων για την φωτιά στο Κοντοδεσπότι

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

«Η πρόσφατη εκδήλωση της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Κοντοδεσποτίου του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και λίγες μόνο μέρες μετά την τραγωδία στην Αττική, δεν άφησε κανένα περιθώριο για λάθη, αστοχίες ή μοιραίες καθυστερήσεις.

Εξάλλου, η οικεία απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 7ΘΓΑ465ΧΘ7-Γ7Σ), κηρύσσοντας τη Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κινητοποίησε κάθε διαθέσιμο μηχανισμό, ώστε η φωτιά να μπορέσει να τεθεί εγκαίρως υπό έλεγχο, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αποφυγή απωλειών σε ανθρώπινες ζωές.

Καθώς ο κίνδυνος απομακρύνθηκε πλέον, αφήνοντας βεβαίως σημαντικές απώλειες σε πολλά στρέμματα δασικής έκτασης, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς, επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στο ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα της κατάσβεσης, το οποίο ενέτειναν περαιτέρω τόσο οι δυνατοί άνεμοι όσο και η δυσπρόσιτη μορφολογία της περιοχής.

Η αστραπιαία ενεργοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ψαχνών και του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών σε συνδυασμό με την αγόγγυστη παρουσία τους μέχρι και σήμερα, παρ’ όλο που ο κίνδυνος έχει πλέον απαλειφθεί αλλά η παραμονή τους κρίνεται επιβεβλημένη ακόμη για λόγους ασφάλειας, αποδείχθηκαν καθοριστικής σημασίας για την αίσια έκβαση της επιχείρησης πυρόσβεσης.

Η καταλυτική υποστήριξη με εναέρια μέσα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνδυασμό με την άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, των όμορων Δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας, Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας, αλλά και την πολύτιμη συμβολή της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας, του Δασαρχείου Χαλκίδας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, του ΕΚΑΒ, αλλά και πολλών εθελοντικών συλλόγων του νομού μας, όχι μόνο δεν επέτρεψαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια, αλλά διέσωσαν πολλά στρέμματα δασικής, τα οποία χωρίς την ανωτέρω κινητοποίηση, θα είχαν καταστραφεί.

Εξίσου καταλυτική απέβη η αυτόκλητη συμμετοχή πολλών από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή (Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, Αγροζωή A.B.E.E., ΒΑΛΑΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., BAZAAR Super Market, ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε., Ευβοϊκή Ζύμη A.B.E.E., ΑΦΟΙ ΚΑΣΙΜΑΤΗ Ο.Ε., POT & PAN FOODSERVICE SA), που με τα μέσα που διέθεσε εκάστη, επισφράγισαν την αμέριστη υποστήριξή τους στον τόπο που τις φιλοξενεί, όταν εκείνος βρέθηκε σε κατάσταση ανάγκης.

Αντίστοιχα, εξίσου αμέριστη υπήρξε η συμπαράσταση των βουλευτών του νομού μας, όπως επίσης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικολάου Ντίτορα, αλλά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, όπως επίσης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας, κ. Φάνη Σπανού, που με τις πρωτοβουλίες τους ενδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο την επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Ανεκτίμητη, βεβαίως, αναδύθηκε και η συμβολή των κατοίκων και των Προέδρων, τόσο των Τοπικής Κοινότητας Κοντοδεσποτίου και Τοπικής Κοινότητας Σταυρού όσο και της Δημοτικής Κοινότητας Ψαχνών, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας, όπως επίσης των δημοτικών υπαλλήλων που, πέφτοντας στη μάχη της κατάσβεσης χωρίς να χαθεί λεπτό, παρέμειναν μάχιμοι μέχρι το τέλος.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, το κοινό αίσθημα ευθύνης μπόρεσε να κινητοποιήσει υποδειγματικά κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθιστώντας την επιχείρηση της κατάσβεσης στην περίπτωση του Δήμου μας παράδειγμα προς μίμηση, τόσο ως προς την αμεσότητα, όσο και ως προς την καθολικότητα της ανταπόκρισης.»

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Πυρκαγιά μετά από έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ

kostas.karatzas

Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα στην Εύβοια -Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής

kostas.karatzas

Κίνδυνος για «νέο Μάτι»: Ποιες είναι οι εννέα περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

kostas.karatzas

Πυρκαγιά Αν. Αττικής μια βδομάδα μετά: 91 νεκροί + 25 αγνοούμενοι = 0 παραιτήσεις

kostas.karatzas

Σε κατάσταση συναγερμού για τον κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο 10/8 η Εύβοια (κατ. κινδύνου 5)

kostas.karatzas

Φωτιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα: Ηθελαν «Νέο Μάτι;» – Σχέδιο εμπρησμού διερευνά η Πυροσβεστική

kostas.karatzas

Μεγάλη πυρκαγιά στο Βατήσι Καρύστου: Άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Δήμου, Φορέων και Εθελοντών

kostas.karatzas

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς

kostas.karatzas

Εύβοια: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις περιοχές

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ