27.7 C
Nea Stira
Αύγουστος 26, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Ενημέρωση Ζάχου Χατζηνικολή για δραστηρίοτητες ΠΕ Ευβοίας στον Δήμο Καρύστου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Ζάχου Δημ. Χατζηνικολή Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σχετικά με την δραστηριότητα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ και της ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ  για την περιφέρεια του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Φίλες και Φίλοι

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που ανέλαβε Περιφερειάρχης  ο Κώστας Μπακογιάννης και Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας ο  Φάνης Σπανός και ένα χρόνο πριν την λήξη τη θητείας μας , αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ στα έργα και τις δραστηριότητες της Περιφερείας ειδικά στον Δήμο μας, διότι  ο απολογισμός  για την ευρύτερη  περιφερειακή ενότητα και την περιφέρεια θα γίνει από τους αρμόδιους.

Από την στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης  και ο Φάνης Σπανός αποφάσισαν  να θέσουν υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειαρχης αντίστοιχα , πίστεψα ότι κάτι νέο , διαφορετικό , καλύτερο ξεκινά για τον τόπο μας και για αυτό  αποδέχτηκα την πρόταση τους να συμμετάσχω στο συνδυασμό τους ,  κάτι το οποίο αποδέχτηκε  πολύ   γενναιόδωρα  η κοινωνία της Καρύστου και για  άλλη μια φορά  ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μου .

Οι  υψηλές προσδοκίες μας  επαληθευτήκαν με τον καλλίτερο τρόπο  και διανύσαμε μια  τετραετία και διανύομε το 5ο έτος ,  σε μία  διαφορετική κατάσταση , με τον κ Μπακογιάννη   να έχει  έναν άλλο τρόπο αντίληψης  και διοίκησης  , με τις  συχνότατες  επισκέψεις του σε κάθε πόλη της τεράστιας  σε έκταση περιφερείας , για να  δει από κοντά και με  τους φορείς και κατοίκους τα προβλήματα,  εκ των οποίων πολλές  επισκέψεις – συναντήσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις και πολλά χωριά του Δήμου  Καρύστου . Παράλληλα δεν άφησε καμιά πηγή χρηματοδότησης ανεκμετάλλευτη ,  είτε στην Ελλάδα ,είτε στο εξωτερικό  και έφερε άμεσα  αποτελέσματα  . Υπερέβαλλε τις  αρμοδιότητες του με κοινωνική πολιτική , με χορηγίες εξοπλισμών και  χρημάτων από Ιδρύματα ,  με  αποτελεσματική στήριξη κάθε αιτήματος δημάρχων  και φορέων , προέβαλλε την τουριστική ιδιαιτερότητα κάθε Δήμου με πληθώρα συμμετοχών σε  εκδηλώσεις  τουριστικής προβολής  τόσο στην Ελλάδα  , όσο και στο Εξωτερικό , αλλά και με πολλές αυτοτελείς εκδηλώσεις  της Περιφέρειας στην Αθήνα , καθώς και σε πόλεις  της Ελλάδας και του Εξωτερικού .

Καθαρά  αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος από κομματικές αγκυλώσεις ,  ,  ένωσε μεγάλο  τμήμα της κοινωνίας , σε όλα τα επίπεδα , ανεξάρτητα  κομματικών  πεποιθήσεων . Στο ίδιο κλίμα και ο Φάνης Σπανός που  ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντα του.

Όλα αυτά , προφανώς , θα τεθούν αναλυτικά από τους αρμόδιους  , κατά τον απολογισμό τους

Η Περιφέρεια  έχει στην αρμοδιότητα της  και δικαιούται να εκτελεί έργα ( από την απόφαση – μελέτη εως την παράδοση στην χρήση ) κυρίως  στο επαρχιακό δίκτυο

Σε αυτό τον τομέα θα αναφερθώ αναλυτικότερα και ειδικά όσον αφορά τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Είχε μείνει στάσιμος  ( και θα συνέχιζε να έμενε ) ο δρόμος από Διασταύρωση Πόρτο Λάφια εως Πολυπόταμο , ένα έργο που θα αλλάξει την μορφή της Νότιας Καρυστίας. Ο κύριος λόγος  ήταν το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί στο παρελθόν   δικαστικές αποφάσεις ,που ,μαζί με τους τόκους πολλών ετών , ανέβαζαν το κόστος των αποζημιώσεων σε επίπεδα που ήταν αδύνατον να πληρωθούν  και εν συνεχεία να γίνει και το έργο , βάσει προϋπολογισμού  . Με αγώνα και πολλές επισκέψεις στα  Στύρα και  σε ένα – αρχικά – εχθρικό κλίμα,  Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης κατόρθωσαν  και έπεισαν  τους δικαιούχους να παραιτηθούν τόκων και εξόδων ,  και παράλληλα είχαν  εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τις μειωμένες αποζημιώσεις τα οποία ποσά  προ πολλού  έχουν κατατεθεί  στο Τ.Π Δ  και εισπράττονται . Συγχρόνως  εξασφάλισαν  χρηματοδότηση –πέραν των αποζημιώσεων – για πλήρη  κατασκευή 7,2  χιλιομέτρων και αναμένεται η εγκατάσταση του νέου εργολάβου .

Ένα μεγάλο έργο είναι η εκτέλεση     της  πλήρους  αναβάθμισης  του Βιολογικού Καθαρισμού του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ποσού 4.750.000 ευρω και ηδη ο Δήμος  Καρύστου απέστειλε άμεσα και εμπρόθεσμα ολοκληρωμένη μελέτη

ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Α/Α
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜ/ΤΗΣΗΣ
ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ / ΗΜ. ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ  ΕΡΓΟΥ / ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΡΓΑ
1
ΣΑΕΠ 066
804.021,52 €
300.977,79 €
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
(12-9-2016)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Έγινε ασφαλτόστρωση 3,5 χλμ. εως την διασταύρωση για Αμυγδαλια, ασφαλτικές εργασίες από Ζωδόχο Πηγή εως Στύρα και Στύρα-Κάψαλα, από Τσακαίους-Ν.Στύρα και αποκατάσταση γέφυρας Μαρμάρι-Λυκόρεμα.
2
ΣΑΕΠ 566
855.000,00 €
413.271,75 €
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(18-11-2016)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Έγινε αποκατάσταση βλαβών επί υφιστάμενων τεχνικών και εργασίες ασφαλτικων στην Επαρχιακή οδό από την διασταύρωση Μαρμαρίου προς Άγιο Δημήτριο, Καλλιανό και  Αγαθό.
3
ΣΑΕΠ 566
1.200.000,00 €
451.981,76 €
Α.Ι.Γ. ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε.
(16-10-2017)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Έγινε αποκατάσταση τεχνικών και ασφαλτικων σε Στύρα-Κάψαλα, Τσακαίους-Ν.Στύρα, Κάρυστο-Πλατανιστό-Αμυγδαλιά, Κάρυστο-Λυκόρεμα-Μαρμάρι
4
ΣΑΕΠ 566
700.000,00 €
292.082,21 €
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(18-12-2017)
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ – ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ (ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
Αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης της Επαρχιακής οδού από την διασταύρωση για Αμυγδαλια μέχρι Σχίζαλη.
5
ΣΑΕΠ 766
770.000,00 €
313.989,38 €
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(Θα υπογραφεί σύμβαση εντός Σεπτεμβρίου)
ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
(ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)
Αφορά τη βελτίωση της χάραξης και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της Επαρχιακής οδού από διασταύρωση Μαρμαρίου έως  Μαρμάρι.
6
ΣΑΕΠ 0562
25.000.000,00 €
16.182.072,23 €
Κ/Ξ ΟΔΟΥ ΡΑΠΤΑΙΟΙ
(ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.)
ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ
Συνέχιση και ολοκλήρωση κατασκευής παρακαμπτήριου οδικού τμήματος 7,2 χλμ. (τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά) από Στύρα έως διασταύρωση προς Πόρτο Λάφια.
7
ΣΑΕΠ 766
1.100.000,00 €
 –
 –
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Αφορά εργασίες ανάπλασης της παραλάς Μαρμαρίου και της έμπρσθεν αυτής Δημοτικής οδού. Έχει εγκριθει η συναψη Πρ/κης Σύμβασης από τα συλλογικά όργανα ΟΛΝΕ, Δήμου Καρύστου & Π.Σ.Ε. και έχει αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο. Στη συνέχεια θα ληφθούν όροι για τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου από την ΔΤΕ της ΠΕ Εύβοιας.
8
ΣΑΕΠ 766
200.000,00 €
 –
 –
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
(ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ)
Αφορά εργασίες ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου στα Στύρα με δημιουργεία κλιμάκων – Θα υλοποιηθεί από το Δήμο.
9
ΣΑΕΠ 566
1.500.000,00 €
609.271,33 €
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
(Θα υπογραφεί σύμβαση εντός Σεπτεμβρίου)
ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
(ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)
Αφορά εργασίες αποκατάστασης βλαβών και φθορών στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νότιας Εύβοιας.
10
ΣΑΕΠ 766
120.000,00 €
 –
 –
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ                                   (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ)
Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ραμπών σε 3 παραλίες του Νομού. Η 1 εξ αυτών σε παραλία του Δήμου Καρύστου.
11
ΣΑΕΠ 566
400.000,00 €
 –
 –
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ                                   (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ)
Θα εκτελεστούν εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Εύβοιας.
12
ΜΕΛΕΤΕΣ
1
ΣΑΜΠ 066
28.740,00 €
ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ “ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΙΑΒΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΖΑΡΑΚΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
2
ΣΑΜΠ 066
135.000,00 €
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΌ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΣΑΚΑΙΩΝ ΜΕΧΡΙ Ν.ΣΤΥΡΑ
3
ΣΑΜΠ 366
204.211,71 €
ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΑΜΑΝΕΪΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟ

 

Επιπλέον δεκάδες παρεμβάσεων με τον Δήμο , συλλόγους και φορείς στα αιτήματά τους

Ελπίζω το έργο να χαρακτηριστεί θετικό  – ιδίως υπο τις  υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες των μνημονίων –  και στο ίδιο ή και καλλίτερο πνεύμα να προχωρήσουν  , τόσο στο 5ο έτος , όσο και στο μέλλον .

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 11 8-2018

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΖΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φιλοζωικός Σύλλογος Καρύστου: ΓΙΟΡΤΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΚΥΛΩΝ

kostas.karatzas

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για την Μεγάλη Εβδομάδα

kostas.karatzas

Ο Δημήτρης Τζώρτζης νέος πρόεδρος Κοινότητας Στύρων

kostas.karatzas

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Σέτα Εύβοιας

kostas.karatzas

Ψαχνά: «Αφήστε τις γιορτές και τα πανηγύρια και φτιάξτε τους δρόμους»

kostas.karatzas

Η γιορτή της γυναίκας στην ταβέρνα «ΛΙΝΑΡΔΟΣ» στα Νέα Στύρα

kostas.karatzas

Η Νεκταρίτσα μας (Κακαβή), υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση

kostas.karatzas

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων σήμερα στα Νέα Στύρα

kostas.karatzas

Προσωρινός ανάδοχος για τα συνοδά έργα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ