25.6 C
Nea Stira
Ιούνιος 20, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Δείτε σε ποιες περιοχές μεταφέρουν πρόσφυγες στην Εύβοια

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Καθαροσπόρη, πρόσφυγες-μετανάστες έρχονται έξω από τη Χαλκίδα. Ας δούμε όμως τι λέει το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ.

Κρούσεις  και έντονες διαμαρτυρίες από κάτοικους του Βασιλικού, του Μαλακώντα, αλλά και της Ερέτριας δέχθηκε το Σάββατο το απόγευμα ,ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, Βασίλης Καθαροσπόρης.  Οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον υποψήφιο Δήμαρχο, πως πούλμαν με μετανάστες και πρόσφυγες κατέφθασαν σε ξενοδοχειακό κατάλυμα της περιοχής, όπου και θα διαμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα οι μετανάστες. Σημείο αιχμής για τους κατοίκους αποτέλεσε η μη ενημέρωση τους για το γεγονός.

Πηγή: evianews.com

TAGS: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΕΥΒΟΙΑ

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ύστερα από τα παράπονα και διαμαρτυρίες των κατοίκων προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες επιβεβαιώνοντας τη μεταφορά  με σκοπό την εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. «Με θλίψη αλλά και αγανάκτηση διαπίστωσα, πως  τα λεγόμενα των φίλων και συμπολιτών μου για μη ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής του Μαλακώντα δεν αποτελούν ράδιο αρβύλα. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ανοιχτές και έχουν άποψη. Με τη σειρά μου καταγγέλλω τους ιθύνοντες που δεν φρόντισαν για τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος αναλογιζόμενος τις ανησυχίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, έθεσε ακόμη ένα ζήτημα στο τραπέζι, αυτό των συνθηκών διαβίωσης και εγκατάστασης των μεταναστών και προσφύγων και των οικογενειών τους. Εκτός της τοπικής κοινωνίας, που έχει σαφώς φωνή και γνώμη πρέπει να αναλογιστούμε ως κοινωνία και τις ευθύνες μας απέναντι στις ανάγκες, που έχουν προκύψει από την έξαρση του προσφυγικού  τόνισε ο Βασίλης Καθαροσπόρης. «Παραμονές Χριστουγέννων και δεκάδες οικογένειες για ακόμη μία φορά  καλούνται να ζουν σαν σε νομάδες σε καραβάνι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι και επιζητούν ένα  υγιές αύριο. Δεν είναι λύση για κανένα η προσωρινή μίσθωση καταλυμάτων. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βρούμε πραγματικές λύσεις» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.

Τέλος, δεσμεύτηκε σε όλους τους  πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν ή να ζητήσουν βοήθεια από τον ίδιο, πως θα σταθεί στο πλευρό τους προσπαθώντας σήμερα κιόλας  να κινήσει τις διαδικασίες ενημέρωσης τους από τους ιθύνοντες, που τεχνηέντως κωφεύουν απέναντι στις ευθύνες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκαινιάζεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου

kostas.karatzas

Θα διεκδικήσει τον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων η Τζοβάνα Γκόγκου απέναντι στον Γιώργο Ψαθά;

adesmeftos typos

Κτηματολόγιο: Νέες παρατάσεις και για την Εύβοια για την υποβολή δηλώσεων

newsroom

Ο αγώνας των κατοίκων Μαρμαρίου δικαιώνεται-Δέσμευση Τσακαλώτου με παράμβαση του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία των ΕΛΤΑ

proto thema

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Νέα Στύρα

adesmeftos typos

Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Καρύστου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

kostas.karatzas

Απαγορευτικό στην γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα: Λειτουργεί προς το παρόν το Μαρμάρι

proto thema

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Καρύστου την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

kostas.karatzas

Γορτάζει το Ρεούζι: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ρεουζίου Νότιας Εύβοιας

newsroom

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ