13.1 C
Νέα Στύρα
22 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Δείτε σε ποιες περιοχές μεταφέρουν πρόσφυγες στην Εύβοια

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Καθαροσπόρη, πρόσφυγες-μετανάστες έρχονται έξω από τη Χαλκίδα. Ας δούμε όμως τι λέει το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ.

Κρούσεις  και έντονες διαμαρτυρίες από κάτοικους του Βασιλικού, του Μαλακώντα, αλλά και της Ερέτριας δέχθηκε το Σάββατο το απόγευμα ,ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, Βασίλης Καθαροσπόρης.  Οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον υποψήφιο Δήμαρχο, πως πούλμαν με μετανάστες και πρόσφυγες κατέφθασαν σε ξενοδοχειακό κατάλυμα της περιοχής, όπου και θα διαμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα οι μετανάστες. Σημείο αιχμής για τους κατοίκους αποτέλεσε η μη ενημέρωση τους για το γεγονός.

Πηγή: evianews.com

TAGS: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΕΥΒΟΙΑ

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ύστερα από τα παράπονα και διαμαρτυρίες των κατοίκων προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες επιβεβαιώνοντας τη μεταφορά  με σκοπό την εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. «Με θλίψη αλλά και αγανάκτηση διαπίστωσα, πως  τα λεγόμενα των φίλων και συμπολιτών μου για μη ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής του Μαλακώντα δεν αποτελούν ράδιο αρβύλα. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ανοιχτές και έχουν άποψη. Με τη σειρά μου καταγγέλλω τους ιθύνοντες που δεν φρόντισαν για τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος αναλογιζόμενος τις ανησυχίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, έθεσε ακόμη ένα ζήτημα στο τραπέζι, αυτό των συνθηκών διαβίωσης και εγκατάστασης των μεταναστών και προσφύγων και των οικογενειών τους. Εκτός της τοπικής κοινωνίας, που έχει σαφώς φωνή και γνώμη πρέπει να αναλογιστούμε ως κοινωνία και τις ευθύνες μας απέναντι στις ανάγκες, που έχουν προκύψει από την έξαρση του προσφυγικού  τόνισε ο Βασίλης Καθαροσπόρης. «Παραμονές Χριστουγέννων και δεκάδες οικογένειες για ακόμη μία φορά  καλούνται να ζουν σαν σε νομάδες σε καραβάνι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι και επιζητούν ένα  υγιές αύριο. Δεν είναι λύση για κανένα η προσωρινή μίσθωση καταλυμάτων. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βρούμε πραγματικές λύσεις» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.

Τέλος, δεσμεύτηκε σε όλους τους  πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν ή να ζητήσουν βοήθεια από τον ίδιο, πως θα σταθεί στο πλευρό τους προσπαθώντας σήμερα κιόλας  να κινήσει τις διαδικασίες ενημέρωσης τους από τους ιθύνοντες, που τεχνηέντως κωφεύουν απέναντι στις ευθύνες τους.

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Πάνω από 20.000 οι αιτούντες άσυλο μόνο στη Λέσβο – Αμείωτες οι ροές στα νησιά

kostas.karatzas

Διυπουργική για το μεταναστευτικό: Θωράκιση των συνόρων – Κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο

kostas.karatzas

Η Ελίνα Καραγιώργη από τα Στύρα εργάζεται για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο

kostas.karatzas

Επισκευάστηκε η κάμερα του ΟΛΝΕ στη γέφυρα Χαλκίδας

kostas.karatzas

Έκτακτο κονδύλι στην Λέσβο για το προσφυγικό από την Κομισιόν, ύψους 20 εκατ. ευρώ

kostas.karatzas

Γαλλία: Χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ της διάσωσης των μεταναστών στη Μεσόγειο

kostas.karatzas

Επιμένει να απειλεί την Ευρώπη ο Ερντογάν: «Θα ανοίξω τις πύλες στους πρόσφυγες»

kostas.karatzas

Μαρκόπουλος-Μητσοτάκης στη Χαλκίδα: Εμείς με τους πολλούς και ο Τσίπρας με τους Πολλάκηδες

kostas.karatzas

Η Ε.Ε. «τελειώνει» το Δουβλίνο ΙΙ – Νέο σύμφωνο μετανάστευσης το 2020

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ