23.3 C
Nea Stira
Σεπτέμβριος 19, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Δ.Παρασκευάς: Για την εκλογή Προεδρείου και Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου με μοναδικά θέματα την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπών ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε Λευκό και στις τρεις ψηφοφορίες δηλώνοντας:

«Παρά την καλή διάθεση και την διάθεση για προσφορά που εκφράζεται σήμερα θεωρούμε ότι δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Δήμου, διάφορων δημοτικών χαρατσιών που η νέα Κυβέρνηση θέλει να τα κάνει περισσότερα μεταφέροντας την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. Ο Δήμος Καρύστου υλοποιώντας αυτό το θεσμικό πλαίσιο, χωρίς καμία παρέκκλιση ως τώρα αντικειμενικά θα οδηγηθεί στο να λειτουργήσει είτε ο ίδιος ως ιδιωτικός φορέας, είτε να εκχωρήσει λειτουργίες του σε εργολάβους.

Όλα αυτά τα εισπράττουν οι κάτοικοι του Δήμου μας ήδη με τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και τις υπηρεσίες.

Όσα αισιόδοξα και αν ακούγονται σήμερα για τη νέα δημοτική περίοδο, αντιμετωπίζουμε ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που και η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση διατηρούν. Στα πλαίσια αυτά, χρειάζεται πέρα από την επισήμανση και την καλή πρόθεση, να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση. Όπως διαχρονικά κάνουν οι εκλεγμένοι τις Λαϊκής Συσπείρωσης θα επιμένουμε η συζήτηση να γίνεται πάνω στα προβλήματα του λαού του Δήμου μας και φυσικά στη σύνδεση που έχουν αυτά με την κεντρική πολιτική.

Καταδικάζουμε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, τις οποίες άλλωστε καταψήφισε το ΚΚΕ στη Βουλή. Αλλαγές που πατούν πάνω στους προηγούμενους νόμους «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη», τους χειροτερεύουν, οδηγώντας κυριολεκτικά τα όργανα διοίκησης του δήμου ξανά υπό την απόλυτη αυτοδυναμία της νέας δημοτικής αρχής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποκλείοντας από τη συμμετοχή τους με το δικαίωμα ψήφου όσους συνδυασμούς δεν πιάνουν το τεχνητά διαμορφωμένο μέτρο.

Από την άλλη πλευρά το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, όλες συγκεντρώνονται στον Πρόεδρο. Γι αυτό και δε θέτουμε υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα που μας αναλογεί με βάση το νόμο και θα ψηφίσουμε Λευκό στις προτάσεις που γίνονται τόσο για το Προεδρείο όσο και για τις Επιτροπές».

Κάρυστος, Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απότομος παγετός χθες στην Νότια Εύβοια-Έκτακτη Ανακοίνωση Ραβιόλου

kostas.karatzas

Συμμετοχή εργαζομένων «Βοήθεια στο σπίτι» Ευβοίας στην 24ωρη Πανελλήνια Απεργία

kostas.karatzas

Θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία του Δήμου Καρύστου την Παρασκευή 28/9/2018

kostas.karatzas

Διπλή νίκη για τα τμήματα τζούνιορ αγοριών και κοριτσιών του ΓΣ ΣΤΥΡΩΝ

kostas.karatzas

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

kostas.karatzas

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Καρύστου του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας

kostas.karatzas

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας

kostas.karatzas

Ανάληψη καθηκόντων Ιατρού Γυναικολόγου στο Γ.Ν. Καρύστου

kostas.karatzas

Ο Επιτάφιος της Παναγίας στο Μαρμάρι-Εγκώμια

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ