20.1 C
Nea Stira
Μάιος 27, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τη μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την αναβολή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, του θέματος μεταφοράς του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας σε νέο κτήριο. 

Η μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου αποτελεί χρόνιο αίτημα γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, ωστόσο, ο τρόπος αλλά και ο χώρος μεταφοράς του σχολείου, που επιλέγει από τη Δημοτική αρχή, δεν φαίνεται να ικανοποιεί τόσο την αντιπολίτευση όσο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου  το σχολείο πρόκειται να μεταφερθεί στο χώρο που στεγαζόταν το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου με ενοίκιο 1600 ευρώ μηνιαίως. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Ζεμπίλης,  διερωτήθηκε με ποιο κριτήριο επιλέγει ο χώρος αυτός με το Δήμαρχο να απαντά ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές καθώς και πριν στεγαζόταν εκεί σχολείο.

Αντίθετη με το χώρο μεταφοράς του Ειδικού Νηπιαγωγείου παρουσιάστηκε και προϊσταμένη του σχολείου, κα Ζαχαρένια Καραθανάση, η οποία έθεσε βασικά ερωτήματα ουσίας στο σώμα, που φάνηκε  να προβληματίζεται για την ορθότητα της επιλογής. Η κα Καραθανάση έθεσε  χαρακτηριστικά το ζήτημα της μεταφοράς ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να δεσμευτεί πως στις 11 Σεπτέμβρη το ζήτημα θα έχει λυθεί και τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά να μεταφέρονται με ασφάλεια έως το Μπούρτζι. Ταυτόχρονα, η προϊσταμένη τόνισε χαρακτηριστικά αναμένοντας τις σχετικές απαντήσεις «Αναζητήσατε πότε χώρο μέσα από την Χαλκίδα; Έχετε σκεφτεί αν ένα παιδάκι πάθει κάτι, πώς θα μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο; Έχουμε κάνει πρόταση να κάνουμε νέο ειδικό στα Ψαχνά. Το έχετε ψάξει; Ποιος με καλύπτει νοσοκομειακά αν ένα παιδί με επιληψία πάθει κάτι; Στέλνοντας μας στο Μπούρτζι, πως θα κάνουμε τις δράσεις μας; Θα έχουμε λεωφορείο;»

Ο Χρήστος Παγώνης, όταν άκουσε τις ερωτήσεις της προϊσταμένης την ρώτησε, αν τα έχει μεταφέρει στον προϊστάμενο της λέγοντας ότι δεν στέκουν αυτά που λέει. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε, πως του προκαλεί εντύπωση ο χώρος αφήνοντας αιχμές,  ότι πρόκειται για παράνομη ανάθεση και αντίθετη με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο. «Είστε εκτεθειμένοι. Είναι ζήτημα ουσίας. Επιβαρύνουμε ψυχολογικά τα παιδιά, τα χώνουμε σε ένα λεωφορείο και πάμε. Δεν υπήρξε απόφαση. Θέλω να αναβληθεί να το δούμε υπηρεσιακά. Κινδυνεύει ακυρότητας» τόνισε ο κ. Ζεμπίλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Λεβέντης, ο οποίος ανέφερε «Δεν υπήρξε εισήγηση. Ερχόμαστε εδώ και λέμε ότι αποφάσισε η πρωτοβάθμια. Ακούγοντας την εισήγηση της προϊσταμένης έχω προβληματιστεί. Να το αναβάλουμε». Ζήτημα ασφάλειας έθεσε και ο Βαγγέλης Σταματούκος τονίζοντας ότι η απόφαση της Πρωτοβάθμιας πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία ενώ επεσήμανε ότι κανονικά έπρεπε να υπάρχει ιατρική εποπτεία μέσα στο χώρο όχι απλώς εγγύτητα στο Νοσοκομείο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρόεδρος της ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία έχει συνεργαστεί κατ εξακολούθηση με το Ειδικό Νηπιαγωγείο σε διάφορες δράσεις του σχολείου. Η κα Ζλακώνη ανέφερε ότι υπάρχει επικινδυνότητα συστεγασμού του Ειδικού Νηπιαγωγείου με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. «Πιστεύω θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση. Να το δούμε με ιδιαίτερη προσοχή. Το ειδικό νηπιαγωγείο συμμετέχει σε πάρα πολλές δράσεις. Εισπράττουν το θετικό, βγαίνουν στην κοινωνία. Ο καθένας από εμάς να το δει χωριστά σαν να είναι δικά τους παιδιά» ανέφερε.

Πηγή πληροφοριών: evia365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τον Γιάννη και Πέτρο Δήμα

kostas.karatzas

Ο τέταρτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδας

admin-6

Σε επιφυλακή οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Στύρων λόγω της κακοκαιρίας

kostas.karatzas

Σχολείο Γιαννιτσίου: Μια Κυριακάτικη ξενάγηση στους Μύθους, τους θρύλους και την Ιστορία μας

newsroom

Γ. Μανώλης: ΑΠΕ και ανταποδοτικά τέλη – Διαφάνεια, Λογοδοσία & Τοπική Ανάπτυξη

admin-2

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Καθησυχαστικό το υπουργείο για την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

reporter

Θανατηφόρο τροχαίο στην διασταύρωση Μαρμαρίου

kostas.karatzas

Με πολύ κόσμο έκαψαν τα «πήλιουρα» στα Στύρα της Νότιας Εύβοιας

proto thema

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα

newsroom

«ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» είναι το σύνθημα συμμετοχής του Δήμου Καρύστου στην έκθεση Fishing and boat

proto thema

Δήμαρχος Χαλκίδας στον realfm: Το πλημμυρικό φαινόμενο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

admin-5

Στον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου Μαρμαρίου θα συμμετέχουν οι ΦΙΛΙΠΠΟΙ Καρύστου

newsroom

Ενημέρωση των κατοίκων για τον επανακαθορισμό αιγιαλού και παραλίας Νέων Στύρων

admin-2

Ανάληψη καθηκόντων Αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

adesmeftos typos

Λ. Χατζησάββας-Γ. Χουλιαράς: Ελληνική Αστυνομία και Εθελοντές στην μάχη της κακοκαιρίας

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ