28.1 C
Nea Stira
Αύγουστος 24, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τη μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την αναβολή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, του θέματος μεταφοράς του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας σε νέο κτήριο. 

Η μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου αποτελεί χρόνιο αίτημα γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, ωστόσο, ο τρόπος αλλά και ο χώρος μεταφοράς του σχολείου, που επιλέγει από τη Δημοτική αρχή, δεν φαίνεται να ικανοποιεί τόσο την αντιπολίτευση όσο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου  το σχολείο πρόκειται να μεταφερθεί στο χώρο που στεγαζόταν το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου με ενοίκιο 1600 ευρώ μηνιαίως. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Ζεμπίλης,  διερωτήθηκε με ποιο κριτήριο επιλέγει ο χώρος αυτός με το Δήμαρχο να απαντά ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές καθώς και πριν στεγαζόταν εκεί σχολείο.

Αντίθετη με το χώρο μεταφοράς του Ειδικού Νηπιαγωγείου παρουσιάστηκε και προϊσταμένη του σχολείου, κα Ζαχαρένια Καραθανάση, η οποία έθεσε βασικά ερωτήματα ουσίας στο σώμα, που φάνηκε  να προβληματίζεται για την ορθότητα της επιλογής. Η κα Καραθανάση έθεσε  χαρακτηριστικά το ζήτημα της μεταφοράς ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να δεσμευτεί πως στις 11 Σεπτέμβρη το ζήτημα θα έχει λυθεί και τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά να μεταφέρονται με ασφάλεια έως το Μπούρτζι. Ταυτόχρονα, η προϊσταμένη τόνισε χαρακτηριστικά αναμένοντας τις σχετικές απαντήσεις «Αναζητήσατε πότε χώρο μέσα από την Χαλκίδα; Έχετε σκεφτεί αν ένα παιδάκι πάθει κάτι, πώς θα μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο; Έχουμε κάνει πρόταση να κάνουμε νέο ειδικό στα Ψαχνά. Το έχετε ψάξει; Ποιος με καλύπτει νοσοκομειακά αν ένα παιδί με επιληψία πάθει κάτι; Στέλνοντας μας στο Μπούρτζι, πως θα κάνουμε τις δράσεις μας; Θα έχουμε λεωφορείο;»

Ο Χρήστος Παγώνης, όταν άκουσε τις ερωτήσεις της προϊσταμένης την ρώτησε, αν τα έχει μεταφέρει στον προϊστάμενο της λέγοντας ότι δεν στέκουν αυτά που λέει. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε, πως του προκαλεί εντύπωση ο χώρος αφήνοντας αιχμές,  ότι πρόκειται για παράνομη ανάθεση και αντίθετη με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο. «Είστε εκτεθειμένοι. Είναι ζήτημα ουσίας. Επιβαρύνουμε ψυχολογικά τα παιδιά, τα χώνουμε σε ένα λεωφορείο και πάμε. Δεν υπήρξε απόφαση. Θέλω να αναβληθεί να το δούμε υπηρεσιακά. Κινδυνεύει ακυρότητας» τόνισε ο κ. Ζεμπίλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Λεβέντης, ο οποίος ανέφερε «Δεν υπήρξε εισήγηση. Ερχόμαστε εδώ και λέμε ότι αποφάσισε η πρωτοβάθμια. Ακούγοντας την εισήγηση της προϊσταμένης έχω προβληματιστεί. Να το αναβάλουμε». Ζήτημα ασφάλειας έθεσε και ο Βαγγέλης Σταματούκος τονίζοντας ότι η απόφαση της Πρωτοβάθμιας πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία ενώ επεσήμανε ότι κανονικά έπρεπε να υπάρχει ιατρική εποπτεία μέσα στο χώρο όχι απλώς εγγύτητα στο Νοσοκομείο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρόεδρος της ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία έχει συνεργαστεί κατ εξακολούθηση με το Ειδικό Νηπιαγωγείο σε διάφορες δράσεις του σχολείου. Η κα Ζλακώνη ανέφερε ότι υπάρχει επικινδυνότητα συστεγασμού του Ειδικού Νηπιαγωγείου με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. «Πιστεύω θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση. Να το δούμε με ιδιαίτερη προσοχή. Το ειδικό νηπιαγωγείο συμμετέχει σε πάρα πολλές δράσεις. Εισπράττουν το θετικό, βγαίνουν στην κοινωνία. Ο καθένας από εμάς να το δει χωριστά σαν να είναι δικά τους παιδιά» ανέφερε.

Πηγή πληροφοριών: evia365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα μήνες χωρίς τον Ηλία Τσιάπα: Μας λείπεις πολύ φίλε …

kostas.karatzas

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.: Προγραμματισμένη ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στα Νέα Στύρα

kostas.karatzas

Στα Νέα Στύρα ο Ζάχος Χατζηνικολής και μέλη του συνδυασμού «Άλλη πορεία τώρα»

kostas.karatzas

Συνέντευξη με τουριστικό ενδιαφέρον έδωσε ο Βασίλης Καλαλούγκας στην Πολωνική τηλεόραση

kostas.karatzas

ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Επέκταση σχεδίου πόλεως Νέων Στύρων (Παρακαλώ τελειώνετε)

kostas.karatzas

Νέα Αρτάκη: Εφιαλτικό θάνατο στον χώρο εργασίας του βρήκε 44χρονος εργάτης

kostas.karatzas

2 χρόνια EVIAVIMA: 2 χρόνια έγκυρης ενημέρωσης στην Εύβοια από την Ματίνα Ρέτσα

kostas.karatzas

32.368 μοναδικοί χρήστες ενημερώθηκαν την Δευτέρα 24 Ιουνίου από το NEASTYRANEWS.GR

admin

Tα «Λιονταράκια» του ΓΣ ΣΤΥΡΩΝ αποκτούν εμπειρίες και σιγά σιγά θα έρθει και το καλό αποτέλεσμα

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ