7.6 C
Νέα Στύρα
20 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τη μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την αναβολή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, του θέματος μεταφοράς του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας σε νέο κτήριο. 

Η μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου αποτελεί χρόνιο αίτημα γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, ωστόσο, ο τρόπος αλλά και ο χώρος μεταφοράς του σχολείου, που επιλέγει από τη Δημοτική αρχή, δεν φαίνεται να ικανοποιεί τόσο την αντιπολίτευση όσο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου  το σχολείο πρόκειται να μεταφερθεί στο χώρο που στεγαζόταν το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου με ενοίκιο 1600 ευρώ μηνιαίως. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Ζεμπίλης,  διερωτήθηκε με ποιο κριτήριο επιλέγει ο χώρος αυτός με το Δήμαρχο να απαντά ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές καθώς και πριν στεγαζόταν εκεί σχολείο.

Αντίθετη με το χώρο μεταφοράς του Ειδικού Νηπιαγωγείου παρουσιάστηκε και προϊσταμένη του σχολείου, κα Ζαχαρένια Καραθανάση, η οποία έθεσε βασικά ερωτήματα ουσίας στο σώμα, που φάνηκε  να προβληματίζεται για την ορθότητα της επιλογής. Η κα Καραθανάση έθεσε  χαρακτηριστικά το ζήτημα της μεταφοράς ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να δεσμευτεί πως στις 11 Σεπτέμβρη το ζήτημα θα έχει λυθεί και τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά να μεταφέρονται με ασφάλεια έως το Μπούρτζι. Ταυτόχρονα, η προϊσταμένη τόνισε χαρακτηριστικά αναμένοντας τις σχετικές απαντήσεις «Αναζητήσατε πότε χώρο μέσα από την Χαλκίδα; Έχετε σκεφτεί αν ένα παιδάκι πάθει κάτι, πώς θα μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο; Έχουμε κάνει πρόταση να κάνουμε νέο ειδικό στα Ψαχνά. Το έχετε ψάξει; Ποιος με καλύπτει νοσοκομειακά αν ένα παιδί με επιληψία πάθει κάτι; Στέλνοντας μας στο Μπούρτζι, πως θα κάνουμε τις δράσεις μας; Θα έχουμε λεωφορείο;»

Ο Χρήστος Παγώνης, όταν άκουσε τις ερωτήσεις της προϊσταμένης την ρώτησε, αν τα έχει μεταφέρει στον προϊστάμενο της λέγοντας ότι δεν στέκουν αυτά που λέει. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε, πως του προκαλεί εντύπωση ο χώρος αφήνοντας αιχμές,  ότι πρόκειται για παράνομη ανάθεση και αντίθετη με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο. «Είστε εκτεθειμένοι. Είναι ζήτημα ουσίας. Επιβαρύνουμε ψυχολογικά τα παιδιά, τα χώνουμε σε ένα λεωφορείο και πάμε. Δεν υπήρξε απόφαση. Θέλω να αναβληθεί να το δούμε υπηρεσιακά. Κινδυνεύει ακυρότητας» τόνισε ο κ. Ζεμπίλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Λεβέντης, ο οποίος ανέφερε «Δεν υπήρξε εισήγηση. Ερχόμαστε εδώ και λέμε ότι αποφάσισε η πρωτοβάθμια. Ακούγοντας την εισήγηση της προϊσταμένης έχω προβληματιστεί. Να το αναβάλουμε». Ζήτημα ασφάλειας έθεσε και ο Βαγγέλης Σταματούκος τονίζοντας ότι η απόφαση της Πρωτοβάθμιας πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία ενώ επεσήμανε ότι κανονικά έπρεπε να υπάρχει ιατρική εποπτεία μέσα στο χώρο όχι απλώς εγγύτητα στο Νοσοκομείο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρόεδρος της ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία έχει συνεργαστεί κατ εξακολούθηση με το Ειδικό Νηπιαγωγείο σε διάφορες δράσεις του σχολείου. Η κα Ζλακώνη ανέφερε ότι υπάρχει επικινδυνότητα συστεγασμού του Ειδικού Νηπιαγωγείου με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. «Πιστεύω θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση. Να το δούμε με ιδιαίτερη προσοχή. Το ειδικό νηπιαγωγείο συμμετέχει σε πάρα πολλές δράσεις. Εισπράττουν το θετικό, βγαίνουν στην κοινωνία. Ο καθένας από εμάς να το δει χωριστά σαν να είναι δικά τους παιδιά» ανέφερε.

Πηγή πληροφοριών: evia365.gr

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Επισκευάστηκε η κάμερα του ΟΛΝΕ στη γέφυρα Χαλκίδας

kostas.karatzas

Πνιγμός ηλικιωμένης στη Χαλκίδα: Ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα

kostas.karatzas

Η Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Χαλκίδα

kostas.karatzas

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία Μακρυκάπας για την ακολουθία του Νυμφίου

kostas.karatzas

Εκδήλωση στη Χαλκίδα με θέμα «Πολιτική Εθνική Ασφάλειας και Πολιτιστική Διπλωματία»

kostas.karatzas

Χαλκίδα: Νεκρός 47χρονος υπάλληλος του δήμου – Λεωφορείο χτύπησε απορριμματοφόρο

kostas.karatzas

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο Αναβάθμισης Κέντρου Λυμάτων Χαλκίδας

kostas.karatzas

Λαμπρά ονομαστήρια Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

kostas.karatzas

Ο Κ. Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ