12 C
Νέα Στύρα
Απρίλιος 3, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

’Άνεμοι Φιλίας και Πολιτισμού’’ πνέουν και στην Νότια Εύβοια

Ένα καινοτόμο γεγονός για τον τουρισμό και τον πολιτισμό θα διεξαχθεί στην Εύβοια στις 21-22-23 Ιουνίου 2019.

Η 3η GRecoACTE (Art and cultural tourism event) www.grecoacte.com υπό τον τίτλο ‘’Άνεμοι Φιλίας και Πολιτισμού’’, είναι ένα ευρηματικό παράδειγμα συμμετοχικής εθνογραφίας στο νησί της Ευβοίας που ανοίγει νέες προοπτικές για τον Πολιτιστικό τουρισμό συνδέοντας την σύγχρονη τέχνη με την παράδοση.

Με διοργανωτή το κέντρο τέχνης SpVivArte και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π.Ε.Ευβοίας, το Επιμελητήριο Ευβοίας και την Evia Island Κοιν.Σ.Επ, τελεί υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκιάς, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA, Ελληνικό-ισπανικό Επιμελητήριο, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου, ο Δήμος Καρύστου καθώς και οι Πρεσβείες των χωρών που συμμετέχουν. Οι δράσεις γίνονται με την συνέργια πολλών φορέων και συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, ΕΡΤ3, STAR κεντρικής Ελλάδας, Πρώτο Πρόγραμμα, Ερασπορ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

Α’ ΔΡΑΣΗ: Παρασκευή 21/06/2019: Χαλκίδα – Ερέτρια .Τουρισμός & Άυλο πολιτιστικό απόθεμα

Μια ελληνική πρωτοβουλία σύνδεσης της πολιτιστικής κληρονομίας 5 χωρών της Μεσογείου, με θέμα: «Η επικοινωνία της σφυριχτής γλώσσας».

Συμμετέχουν 5 Μεσογειακές χώρες: Γαλλία (Aas Πυρηναία), Ισπανία (Κανάριες Νήσοι), Μαρόκο (Άτλας), Τουρκία (Κερασούντα), Ελλάδα (Αντιά Ευβοίας).

11:00 – 13:30  Lucy Hotel Χαλκίδα.

Β’ Διεθνής συνάντηση Σφυριχτής Γλώσσας. Διάσωση του γλωσσικού ιδιώματος της επικοινωνίας με σφυρίγματα, σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομίας σε ένα συνέδριο συμμετοχικής εθνογραφίας.

21:00 – 22:30  Αρχαίο θέατρο της Ερέτριας.

Καλλιτεχνικό γεγονός με σφυρίγματα, ποίηση, μουσική και εικαστικά. Δρώμενο σύμπραξης σύγχρονης τέχνης και παράδοσης υπό τον τίτλο ’’Αέρινη Επικοινωνία’’. 

(Κυριακή 23/06 11:00-16:00 επίσκεψη στα Αντιά Ευβοίας)

Β’ ΔΡΑΣΗ: Σαββάτο 22/06/2019: Γιαννίτσι Μαρμαρίου, Δήμου Καρύστου. Παράδοση – Λαογραφία & Φιλοξενία

Προβολή της ενδυμασίας Ν. Ευβοίας και Σκύρου. Η σημειολογία του παραδοσιακού σε ένα παράδειγμα πολιτιστικής φιλοξενίας. Ένα «ταξίδι» στο αμόλυντο φυσικό τοπίο της Ευβοϊκής υπαίθρου με ξεναγό την τέχνη και την δημιουργία.

11:30 – 14:00  Κτήμα VivArte Nature

Οδοιπορικό στη σύγχρονη εικαστική έκφραση, μυθολογία, φύση και παράδοση. Καλλιτεχνικό δρώμενο, παράδειγμα πολιτιστικού τουρισμού με λαϊκούς χορούς και μουσική υπό τον τίτλο ‘’Στην Μόδα του Παραδοσιακού’’.

14:30 – 16:00 Σχολείο Γιαννιτσίου

Ελαφρύ γεύμα με παρουσίαση και προβολή παραδοσιακών γεύσεων της περιοχής Καρύστου.

Γ’ ΔΡΑΣΗ: 23/06/2019: Γιαννίτσι Μαρμαρίου, Δήμου Καρύστου . Βιωματικός Τουρισμός – Θρύλοι και Μνημεία

Ανάδειξη του τουρισμού εμπειριών αναζήτησης των αρχαίων ερείπιων και χαλασμάτων. Θέμα: ‘’Θρύλοι και Κάστρα του Αιγαίου’’.

20:30 – 23:30 Ακρωτήριο Φυλάγρα, Παραλία Γιαννιτσίου.

Πολυδρώμενο φεστιβαλικού χαρακτήρα στη σκιά του κάστρου Φυλάγρας. Το ξεχασμένο κάστρο της Φυλάγρας σπάει τη σιωπή του, αναβιώνει και αφηγείται την Ιστορία του σε ένα ταξίδι βιωματικής εμπειρίας με ήχο και φως. Ένα ευρηματικό σενάριο για τουρισμό εξερεύνησης, υπό τον τίτλο: « Αναζητώντας την χαμένη Ευβοϊκή πόλη των Κοίλων».

Με την 3η GRecoACTE , εδραιώνουμε ένα νέο θεματικό πεδίο τουριστικής προβολής για τη χώρα μας. Καταδεικνύουμε μια καινοτόμο μέθοδο ωρίμανσης του ελληνικού τουρισμού. Συνδέουμε την φιλοξενία με την σύγχρονη τέχνη, την πολιτιστική κληρονομιά, τους μύθους και την ιστορία. Ενισχύουμε την φήμη, ότι στην σύγχρονη Ελλάδα πνέουν και πάλι άνεμοι πολιτισμού και δημιουργίας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζωντανά στη Ματίνα Ρέτσα και το Ράδιο Κόσμος FM 100 το neastyranews.gr σήμερα 19/4/19 (Ηχητικό)

newsroom

Ευχαριστήρια επιστολή του Βαγγέλη Σπύρου

kostas.karatzas

Αιμοδοσία-πράξη αγάπης πραγματοποίησε με επιτυχία ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Real news

2 βουλευτές στην Εύβοια εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin-2

Η στιγμή της έντονης χαλαζόπτωσης στα Στύρα

kostas.karatzas

Το Καλοκαιράκι προ των πυλών στα Νέα Στύρα

newsroom

Εργατικό ατύχημα στη Χαλκίδα σε αλιευτικό σκάφος στον Βόρειο Ευβοϊκό

kostas.karatzas

Την Τετάρτη 3/7 η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Θανάση Ζεμπίλη

Real news

Επισκευάστηκε η κάμερα του ΟΛΝΕ στη γέφυρα Χαλκίδας

admin-7

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ