19.1 C
Nea Stira
Σεπτέμβριος 23, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ: Περιφερειακό Συνέδριο (ADRION 5 SENSES)

Διοργάνωση Συνεδρίου και Εργαστηρίου Διαβούλευσης για την δημιουργία Κοινής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για την διαχείριση και προώθηση προορισμών με βάση τις 5 αισθήσεις, στα πλαίσια του έργου ADRION 5 SENSES

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο έργο ADRION 5 SENSES, διοργανώνει το Συνέδριο του Έργου την 11η Απριλίου 2019 στον Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας  και ώρα προσέλευσης 17:00. Στόχος του Συνεδρίου στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας είναι να διεξαχθεί δημόσια διαβούλευση επί της Κοινής Στρατηγικής και Πλάνου Δράσης για την ανάπτυξη, προώθηση και διαχείριση του προορισμού Αδριατική-Ιόνιο (ADRION).

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «ADRION 5 SENSES – BuildingtheADRIONBrandNameinTourism: IndulgingallFiveSenses» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020. Ο κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να λειτουργήσει ως οδηγός πολιτικής και καινοτόμος για τη διακυβέρνηση, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μεταξύ των κρατών εταίρων, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις χώρες Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία.

Το έργο ADRION 5 SENSES έχει ως στόχο την οικοδόμηση και προώθηση του σήματος ADRION στον τουρισμό ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις των τουριστών. Το έργο προωθεί το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού, που βασίζεται σε καινοτόμα, υψηλής ποιότητας, τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Το έργο ADRION 5 SENSES, προσεγγίζει ολιστικά τις πέντε αισθήσεις – όραση – ακοή – όσφρηση – γεύση – αφή – και στοχεύει στην αύξηση χρήσης τεχνικών αισθητηριακού μάρκετινγκ στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου (ADRION),  καθώς και την χρήση  σχετικών στρατηγικών και εργαλείων. Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του προορισμού ADRION. 

Το έργο ADRION 5 SENSES αξιοποιεί την φυσική/πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής της ADRION, ώστε να επιτύχει την ικανοποίηση των επισκεπτών και την «αφοσίωση» τους στον συγκεκριμένο προορισμό. Ταυτόχρονα το έργο αξιοποιεί τα κοινά χαρακτηριστικά της περιοχής της Αδριατικής – Ιονίου, αλλά και την μοναδική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου του Έργου, η Ομάδα Έργου του ADRION 5 SENSES θα παρουσιάσει το προσχέδιο της Στρατηγικής και Πλάνου Δράσης για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν από φορείς αντίστοιχες προσπάθειες και δράσεις που έχουν εφαρμογή στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας από Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς,   το οποίο και θα συζητηθεί κατά την διάρκεια Εργαστηρίου Διαβούλευσης.

Σκοπός του Εργαστηρίου Διαβούλευσης είναι να προσδιοριστούν επακριβώς οι στόχοι και η στρατηγική της Εύβοιας για την ανάπτυξη της ως προορισμό επισκεπτών, με εργαλείο τις 5 αισθήσεις και την πολιτιστική/φυσική κληρονομιά της. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συζήτηση αφορούν τα γνωστικά πεδία της Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (destinationmanagement, placebranding), μάρκετινγκ των αισθήσεων (sensorymarketing) και η αειφόρα αξιοποίηση του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος.

Συνοπτικό Πρόγραμμα:

17:00 – 17:30 Προσέλευση & Εγγραφές

17:30 – 20:45 Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADRION 5 SENSES και Παρουσιάσεις Δράσεων Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων

20:45 – 21:00 Διάλειμμα

21:00 – 22:00 Εργαστήριο Διαβούλευσης επί της Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης και Συμπεράσματα*

22:00            Ελαφρύ Δείπνο

*Η συμμετοχή στο Εργαστήριο Διαβούλευσης απαιτεί προ-εγγραφή καθώς οι θέσεις συμμετεχόντων είναι περιορισμένες (30).

Εγγραφές στο: https://goo.gl/forms/m5nh6Nwfn8uuS8M33, στο emailadrion5senses@gmail.com με θέμα «DAE – Εγγραφή σε Εργαστήριο» ή και στην Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ADRION 5 SENSES μπορούν να βρεθούν στο: https://adrion5senses.adrioninterreg.eu/

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.

Τηλέφωνο: 22210 26626

Email: info@anevia.gr

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: κ. Θάνος Λώλης

Το έργο ADRION 5 SENSES υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας InterregADRION 2014-2020  και χρηματοδοτείται κατά 85% από Ευρωπαϊκούς Πόρους και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους. Οι όποιες θέσεις και προτάσεις αποτελούν άποψη  των εισηγητών τους, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύουν τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τις Αρχές του Προγράμματος InterregADRION.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημήτρη Τσούλη

kostas.karatzas

O Νικήτας Κακλαμάνης στηρίζει την υποψηφιότητα Ζάχου Χατζηνικολή ως Δήμαρχου Καρύστου

kostas.karatzas

Ο δικός μας μελισσοκόμος από τα Στύρα Θεόδωρος Δεδεβέσης στην Γιορτή Μελιού στο Σύνταγμα

kostas.karatzas

Bυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι του Μαρμαρίου

kostas.karatzas

Οδεύει προς το κλείσιμο το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά

kostas.karatzas

Ζάχος Χατζηνικολής: Άρχισαν νωρίς – νωρίς τα όργανα

kostas.karatzas

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ: Υποψήφιος βουλευτής νομού Εύβοιας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

kostas.karatzas

Ανάληψη καθηκόντων Χειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

kostas.karatzas

Μίνα Παπαναστασίου: Δέχθηκα μια πρωτοφανή και ανηλεή επίθεση, επονείδιστου χαρακτήρα και ύφους

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ