20.8 C
Nea Stira
Νοέμβριος 15, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Καρύστου για την ίδρυση ΚΕΠ Υγείας στην Κάρυστο

Με τυμπανοκρουσίες πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή την ίδρυση «ΚΕΠ Υγείας» στην Κάρυστο, το πρώτο μάλιστα σε όλη την Εύβοια!

Τι είναι όμως το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας» στο οποίο εντάσσονται τα «ΚΕΠ Υγείας»; Πρόκειται για άλλον έναν μηχανισμό που καθιέρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα υλοποιήσει η ΝΔ μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ώστε να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του στην ενημέρωση, την πρόληψη και την περίθαλψη του λαού:

  • Προωθεί τις μειωμένες απαιτήσεις και αναθέτει μέρος των υπηρεσιών υγείας σε ΜΚΟ, “κοινωνικούς συνεταιρισμούς” και στη φιλανθρωπία.
  • Με τα «ΚΕΠ Υγείας» επιδιώκεται η “εξοικονόμηση” κονδυλίων που είναι αναγκαία για την υγεία του λαού ώστε να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους ως το απαραίτητο “καύσιμο” για τη “δίκαιη” ή τη “βιώσιμη”  κατά άλλους ανάπτυξη.
  • Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του το «ΚΕΠ Υγειάς» θα λειτουργεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (δηλαδή χρήματα που παρέχονται για περιορισμένο χρόνο) και τον Δήμο και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Δηλαδή και οι όποιες υπηρεσίες προσφέρονται πάλι θα πληρώνονται από την τσέπη των εργαζομένων.

Μάλιστα, με τα «ΚΕΠ Υγείας» προωθείται μια ακόμη επικίνδυνη “καινοτομία”. Μη ιατρικό προσωπικό καλείται να δώσει οδηγίες πρόληψης ή να κατευθύνει ασθενείς στη σωστή ιατρική ειδικότητα κάτι το οποίο καταργεί και τα ως τώρα δεδομένα, αποτελεί παντελώς αντιεπιστημονική, αναχρονιστική, αν όχι και επικίνδυνη μέθοδο!

Αποκλειστικά δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους

Σήμερα στη χώρα μας υπάρχει η επιστημονική γνώση και το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να παράσχει πλήρη ιατρική κάλυψη στο λαό. Πλήρης ιατρική κάλυψη σημαίνει:

  • Για το Νοσοκομείο Καρύστου την πλήρη στελέχωση του με όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων εργάζονται στο Νοσοκομείο για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της περιοχής. Πλήρη κάλυψη στις βάρδιες του ΕΚΑΒ με προσλήψεις καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί.
  • Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σχεδιασμένη ενιαία για όλη τη χώρα με πλήρως στελεχωμένο δίκτυο Κέντρων Υγείας συνδεδεμένα με μεγάλους χώρους δουλειάς, αποκεντρωμένων ιατρείων και κινητών μονάδες χωρίς καμιά εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ κλπ με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Προληπτική ιατρική από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με έμφαση ιδιαίτερα στον τακτικό έλεγχο του παιδιού από τη γέννησή του έως την ενηλικίωση, με εξασφάλιση των αναγκαίων εμβολιασμών.
  • Γιατρούς εργασίας, μελέτη και μέτρα για την πρόληψη από τις επαγγελματικές ασθένειες από τις οποίες ταλαιπωρούνται πάρα πολλοί εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων.

Ο λαός της περιοχής μας ξέρει πως χωρίς την πάλη του τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση της Υγείας στην περιοχή μας θα ήταν σε πολύ χειρότερη καθώς απέτρεψε τα σχέδια για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, πάλη στην οποία το ΚΚΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Η πείρα αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί και στη συνέχεια! Καλούμε το λαό της περιοχής να μην υποκύψει στις μειωμένες απαιτήσεις, να διεκδικήσει:

  • Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας με αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Δωρεάν παροχή όλων των εξετάσεων, θεραπειών, υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, χωρίς πληρωμές, συμμετοχές, πλαφόν και περικοπές σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
  • Την καθολική και απολύτως δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμάκων και εμβολίων με επιστημονικά μόνο κριτήρια. Κατάργηση όλων των “λιστών” των φαρμάκων, της λεγόμενης “ασφαλιστικής τιμής”, του χαρατσιού του 1 ευρώ ανά συνταγή, των λεγόμενων “πλαφόν”.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Ο Δήμος Καρύστου έστειλε μηχανήματα και συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Αττική

kostas.karatzas

Πανηγύρισε το Ιερό Μετόχι της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ στο Νικάσι Καρύστου

kostas.karatzas

Απόρριψη αντιρρήσεων για Καστανόλογγο

kostas.karatzas

Μεγάλη πυρκαγιά στο Βατήσι Καρύστου: Άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Δήμου, Φορέων και Εθελοντών

kostas.karatzas

Νυχτερινή επιχείρηση-καταλυτική επέμβαση των Εθελοντών Στύρων με έντονη κακοκαιρία

kostas.karatzas

Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου: Προβολή πολεμικού δράματος “Η στολή του λοχαγού”

kostas.karatzas

Περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή Ευαγγελίας Μιμίκου στη Νότια Εύβοια

kostas.karatzas

Στολίδι για τα Στύρα ο Ιερός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου στην πλατεία

kostas.karatzas

Παραδοσιακό Χορευτικό Τμήμα Στύρων: Ετήσιος Χορός

kostas.karatzas

Xιόνισε μόνο στην κορυφή του Άη Νικόλα στα Στύρα

kostas.karatzas

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Δημότες της Δημοτικής Κοινότητας ΚΑΡΥΣΤΟΥ

kostas.karatzas

Λευτέρης Ραβιόλος: «Εύχομαι τούτη η χρονιά να μας χαρίσει μόνο χαμόγελα»

kostas.karatzas

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξόρμηση «ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

kostas.karatzas

Βαρελλαίοι: Χωριό χωρίς ζωή- Το κουδούνι του σχολείου ξέχασε να χτυπά

kostas.karatzas

Η Εορτή των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων στο Μαρμάρι

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ