7 C
Νέα Στύρα
20 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ

Φορτηγό γκρέμισε μάντρα σπιτιού στα Νέα Στύρα-Έντρομοι οι ιδιοκτήτες βγήκαν έξω

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

Την Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, ένα φορτηγό επικαθήμενο, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, φορτωμένο με πλάκες, γκρέμισε τον τοίχο της αυλής του σπιτιού που βλέπετε στις φωτογραφίες, διερχόμενο των Νέων Στύρων.

Έντρομοι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού καθώς και οι γείτονες πετάχτηκαν από τα σπίτια τους νομίζοντας πως έκανε ισχυρό σεισμό.

Στη συνέχεια ο οδηγός, ξένης υπηκοότητας, συνέχισε την πορεία του και φτάνοντας την μεγάλη ανηφόρα στο ύψος της Ευαγγελίστριας, μη μπορώντας να ανέβει την πολύ μεγάλη σε κλήση ανηφόρα, έμεινε, με διπλωμένο το βαρύ όχημα, κλείνοντας εντελώς τον δρόμο.

Την επόμενη ημέρα, (Τρίτη 28/8/18) όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Αστυνομία, εξέτρεψε την κυκλοφορία από και προς τα Νέα Στύρα, δια μέσου Πολυποτάμου και έως την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο ο δρόμος παραμένει κλειστός.

Από αυτό το γεγονός (που δεν είναι το μοναδικό), έρχεται και πάλι στην «επιφάνεια» η επιτακτική ανάγκη, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ της διέλευσης των βαρέων αυτών οχημάτων από τα Νέα Στύρα μιας και η διαδρομή αυτή είναι εντελώς ακατάλληλη και άκρως επικίνδυνη για πεζούς και οχήματα ειδικά όταν «διασταυρώνονται» με τα μεγάλα και υπερφορτωμένα αυτά φορτηγά.

**Να υπογραμμίσουμε πως ούτε ο αρθρογράφος, ούτε οι συντελεστές του ΝEASTYRANEWS.GR δεν στρέφονται κατά των συγκεκριμένων επαγγελματιών ιδιοκτητών ή οδηγών φορτηγών που κάνουν την δουλειά τους και μάλιστα τις περισσότερες φορές υποφέρουν να περάσουν μέσα από τα Νέα Στύρα.

Όμως …

Θέτοντας μερικά ερωτήματα-επισημάνσεις προς πάσα κατεύθυνση θέλουμε να αναδείξουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα

  1. Σήμερα έπεσε η μάντρα της αυλής κάποιου σπιτιού, Αύριο θα πέσει και κάποιο σπίτι ;
  2. Τι θα γινόταν αν μέσα από την μάντρα έπαιζαν ή απλά κάθονταν κάποια μικρά παιδιά ή και μεγάλοι;
  3. Ο κεντρικός δρόμος παραμένει κλειστός από το φορτηγό μέχρι και σήμερα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιο έκτακτο περιστατικό (ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ – ΠΥΡΟΣΒEΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ).
  4. Τι θα γινόταν αν πίσω από την νταλίκα στην ανηφόρα ακολουθούσαν ΙΧ αυτοκίνητα και αυτή δίπλωνε όπως δίπλωσε;
  5. Σε λίγες ημέρες ο Β’ Παραλιακός θα γεμίσει από μικρά και μεγάλα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο και θα «διασταυρώνονται» και αυτά με τα μεγάλα αυτά οχήματα με τους όποιους κινδύνους.
  6. Ο δρόμος Στύρων-Ρεουζίου-Τσακαίων είναι σε αρκετά καλή κατάσταση έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει αυτά τα μεγάλα οχήματα.
  7. Αρχές καλοκαιριού ο Δήμος Καρύστου πήρε μια (ΣΩΣΤΗ) απόφαση να απαγορεύσει την διέλευση αυτών των μεγάλων οχημάτων μέσα από τα Νέα Στύρα και ομολογουμένως πολλοί οδηγοί φορτηγών (οι περισσότεροι) σεβάστηκαν αυτή την απόφαση η οποία είχε και ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις (ΛΙΓΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ) από κάποιους οδηγούς που ειδικά κατά τις πρωινές ώρες περνούν μέσα από τα Νέα Στύρα παρά την απαγόρευση.

Ξέρουμε πως τόσο ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος όσο και ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Στυρέων, Γιάννης Γκεμίσης έχουν «σκύψει» πάνω στο σοβαρό αυτό πρόβλημα και έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς την Περιφέρεια η οποία μπορεί να δώσει λύση στο ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό πρόβλημα.

Τέλος, πιστεύουμε πως ο Αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Σπανός θα δείξει ενδιαφέρον και ευαισθησία στο μεγάλο αυτό πρόβλημα των Νέων Στύρων και θα δώσει μόνιμη λύση  ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ την διέλευση των βαρέων αυτών οχημάτων λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του δρόμου.

Ξέρουμε ότι όταν θέλει .. ΜΠΟΡΕΙ ..

Έτσι έκανε και με το πρόβλημα της Αγίας Κυριακής στα Κάψαλα και δεν έπεσε τουλάχιστον το εκκλησάκι …

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ …

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Ημερίδα στους Δρύοπες Ν.Στύρων με θέμα: Ανακύκλωση και διαχείριση των υλικών συσκευασίας

kostas.karatzas

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: Πρόσκληση σε κατοίκους & επαγγελματίες της Ζωοδόχου Πηγής (Ρεούζι)

kostas.karatzas

Στο Χορευτικό στα Ν. Στύρα ο Λευτέρης Ραβιόλος και Αντιπροσωπία του Δήμου Belfort

kostas.karatzas

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με τον Λευτέρη Ραβιόλο για το Τοπικό Νέων Στύρων

kostas.karatzas

Τραγικό δυστύχημα στην Ιστιαία με έναν νεκρό

kostas.karatzas

Η Ελίνα Καραγιώργη από τα Στύρα εργάζεται για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο

kostas.karatzas

Γιάννης Γκεμίσης: Ο Αντιδήμαρχος με τη βέσπα που .. τρέχει παντού

kostas.karatzas

Ρωσία: Ανατροπή λεωφορείου με θύματα παιδιά

kostas.karatzas

Βύθιση ιστιοφόρου στα Νέα Στύρα-Δεν άντεξε την δίνη του «ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ»

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ