17.4 C
Nea Stira
Νοέμβριος 21, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Σεραφείμ Καρυστίας: Η αμαρτία δεν είναι είναι κάτι ελαφρό είναι κάτι που βαρύνει τον άνθρωπο

Το   Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καρυστίας και  Σκύρου  κ. Σεραφείμ  προεξήρχε  της  Αρχιερατικής Θείας  Λειτουργίας  στον  ενοριακό  ιερό ναό της  Μεταμορφώσεως  του  Σωτήρος Κουστουμάλου  της  ώμορης  ενορίας  Αγίου Ιωάννου  Αλιβερίου  με  συλλειτουργούς  τον Πρωτοσύγκελλο  Πανοσ  Αρχιμ  Νικόδημο Πόγκα  τους  Πρωτοπρεσβύτερους  Δημήτριο  Πιλάτη   Γεώργιο Γιαννούλη  εφημέριο  Αγίου Λουκά Αλιβεριου   Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάνου – Κουστουμάλου  και  τον  Διάκονο  Στυλιανό Πεταχτή καθώς επίσης και την συμμετοχή πολλών πιστών που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας με απλά και νοητά λόγια εκ της ευαγγελικής περικοπής: Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και  πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω ημάς τονίζοντας ότι ο Χριστός μας καλεί με πολλές προσκλήσεις τιμητικές  να τον ακολουθήσουμε και μας βεβαιώνει ότι είναι μαζί μας και δεν κάνει εξαίρεση δεν ξεχωρίζει κανένα απο εμάς μας καλεί να πάμε μαζί του να απαλαγούμε απο βάρη τα δυσβάστακτα με την υπόδειξη του να είναι ειναι τιμητική και η διαβεβαίωση του απόλυτα εξυπηρετική και ευχάριστη.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κατάθλιψη την οποία μαστίζεται η πατρίδα μας προσπαθώντας ο άνθρωπος μέσω των φαρμάκων μήπως απαλαγεί από το άγχος τα οποία δίνουν μία ελαφρά ανάπαυση αλλα επανέρχονται τα προβλήματα και απελπιζόμαστε και έρχεται ο Χριστός και  καλεί τους πάντες με την φωνή του την οποία δεν την ακούμε και είναι τόσο ευχάριστη και τόσο βεβαιωτική ώστε να καλεί τους πιστούς να τους αναπαύσει απο τα βάρη χωρίς περιορισμούς σεβόμενος την ελευθερία τους διότι ο Χριστός έχει την δύναμη  την θέληση και την αγάπη και μας διαβεβαιώνει και μας υπόσχεται ενώ εμείς αμφισβητούμε ταλαιπωρούμαστε και περιοριοριζόμαστε στον εαυτό μας στην ιατρική βοήθεια την οποία ο ιατρός θεραπεύει το σώμα  αλλά δεν μπορεί να αγγίξει την ψυχή την οποία μόνο ο Χριστός μπορεί να την αγγίξει με την χάρη του.

Η αμαρτία δεν είναι είναι κάτι ελαφρό είναι κάτι που επιμένει κάτι που βαρύνει τον άνθρωπο και ο Ιησούς είναι ο αίρων την αμαρτία αυτός που σηκωνει το φορτίο το οποίο είναι δυσβάστακτο τυρανικό παιδευτικό η αμαρτία την οποία δεν την υπολογίζουμε παίζουμε με την υπερηφάνεια δεν υπολογίζουμε τα πράγματα τα ηθικά τα οικογενειακά τα επαγγελματικά τα επίγεια μας έχουν κουράσει την αμαρτία δεν την έχουμε βάλει σε αυτό το φορτίο και προσπαθούμε να απαλαγούμε απο αυτό της αμαρτίας βάρος το δυσβάστακτο ολέθριο τιμωρητικό και καταπιεστικό.

Το σημερινό ευαγγέλιο μας διδάσκει τόνισε ο Σεβασμιώτατος ότι ο τρόπος της ζωής οι συνθήκες της ζωής οι περιστάσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μας έχουν κουράσει και μας έχουν φορτώσει και ο Χριστός είναι εκείνος που θα πάρει την κυριώτερη αιτία και τον κόπο του βάρους την αμαρτία.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη του 40ήμερου Μνημοσύνου του κ. Ιωάννου Σπανού Απόστρατου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και τέως Δοικητού Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου.

Επίσης στο αναλόγιο απέδωσαν τους ύμνους ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Τζώρτζης ο Αναγνώστης  της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος και εξ Αγίου Ιωάννου καταγόμενος Νικόλαος Δημητρίου και ο Ιεροψάλτης Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Mε πληροφορίες από poimin.grΦωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τιμάται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ

kostas.karatzas

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ στους Γ’ Χαιρετισμούς στον Ι.Ν. Οσίου Λουκά Αλιβερίου

kostas.karatzas

Καύση νεκρών και Εκκλησία-Άνοιξε ο δρόμος για το αποτεφρωτήριο-Τι υποστήριζε ο Μακαριστός Χριστόδουλος

kostas.karatzas

Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης του Παραρτήματος ΑμεΑ Φθιώτιδας στο Δομοκό

kostas.karatzas

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου

kostas.karatzas

Στον Αλμυροπόταμο σήμερα ο Λευτέρης Ραβιόλος

kostas.karatzas

Εγκαίνια Ιερού Ναού στο Παλαιό Ζαπάντι από τον Καρυστίας Σεραφείμ

kostas.karatzas

Ιερώνυμος: Ζητώ συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το 12χρονο αγγελούδι

kostas.karatzas

Θεμελίωση Πνευματικού Κέντρου απο τον Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου Σεραφείμ

kostas.karatzas

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ τέλεσε την Θεία Λειτουργία στα Νέα Στύρα

kostas.karatzas

Καθιερώνεται ημέρα κατά των αμβλώσεων – Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

kostas.karatzas

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών – Της Σταυροπροσκυνήσεως

kostas.karatzas

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στα ονομαστήρια του Καρυστίας Σεραφείμ στην Κύμη

kostas.karatzas

Πολύς κόσμος στην εορτή του Αγ. Ιωάννη στα Αμινού της Νότιας Εύβοιας

kostas.karatzas

Η Κάρυστος τίμησε τον Όσιο Γεράσιμο τον Ευβοέα τον εκ Καρύστου

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ