12.2 C
Nea Stira
Δεκέμβριος 7, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΥΒΟΙΑ ΡΑΒΙΟΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού στην Π.Ε. Εύβοιας και συνάντηση με τους Δημάρχους

Την προγραμματισμένη συνάντησή τους για τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία του α` και β` βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, στη Χαλκίδα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός  με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδιτη και τους Δημάρχους Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, Διρφύων – Μεσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά, Ερέτριας κ. Γιάννη Δημητρόπουλο,  Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπρουνιώτη, Κύμης – Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά, Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο και Σκύρου κ. Νίκο Μαυρίκο, ενώ τηλεφωνική συνεργασία έγινε με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά.


Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, η ωρίμανση – δρομολόγηση των στρατηγικών παρεμβάσεων στον κάθετο και οριζόντιο οδικό άξονα της Εύβοιας, με προτεραιότητα την παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης, τις παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου, Ψαχνών, το τμήμα Ραπταίοι – Πόρτο Λάφια, το τμήμα Λέπουρα – Παραλία Οξυλίθου, όπως και τη συνέχιση των διανοίξεων στο τμήμα Ψαχνά – Προκόπι.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στις παρεμβάσεις σε λιμενικά έργα, όπως η ολοκλήρωση της γ` φάσης του Λιμένα Μαντουδίου, τα αλιευτικά καταφύγια και βεβαίως ο νέος Εμπορευματικός Λιμένας Χαλκίδας και τα υδατοδρόμια.

Επιπλέον, η προετοιμασία της Π.Ε. Εύβοιας για τη χειμερινή περίοδο και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, αποτέλεσαν ένα ακόμα αντικείμενο συζήτησης. 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στο προσφυγικό επαναλαμβάνοντας τον ενεργά εποπτικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ αναλύθηκαν  τα θέματα της αναλογικής κατανομής, της εξασφάλισης συνθηκών ασφάλειας και εκπαίδευσης και εν γένει της διατήρησης της ομαλότητας στην τοπική κοινωνία. Από το σύνολο των παρευρισκομένων επισημάνθηκε η ανθρωπιστική διάσταση απέναντι στους λαούς που δοκιμάζονται και η αλληλεγγύη προς τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: 

«Ολοκληρώσαμε έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων με τους Δημάρχους της Π.Ε. Εύβοιας, προκειμένου να θέσουμε ξανά τους άξονες που κάνουν τον α` και β` βαθμό να βαδίζει σ` ένα κοινό δρόμο για την πρόοδο των τοπικών μας κοινωνιών. Στο ξεκίνημά μας είναι πολύ σημαντικό να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες των Δήμων, οι οποίες έρχονται να ακολουθήσουν το κεντρικό σχεδιασμό της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Οι οδικοί άξονες της Εύβοιας, το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τα λοιπά έργα διασύνδεσης και αστικής ανάπτυξης, βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Έργα που είναι σε εξέλιξη και άλλα που δημοπρατούνται, σχέδια που γίνονται πράξεις σ` όλη την Περιφέρειά μας». 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Υποψήφιοι με τον Λευτέρη Ραβιόλο της Κοινότητας Αετού

kostas.karatzas

Εγκαινιάζεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου

kostas.karatzas

Λ. Ραβιόλος: Η σύνδεση του Δήμου μας με τις Κυκλάδες αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα !!!

kostas.karatzas

Νησιώτικη βραδιά ΑΟ Νέων Στύρων-Ομιλία Α.Τσούλη-Σ.Λιβαθινού

kostas.karatzas

Νέες προϋποθέσεις στην διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωσης στον Δήμο Καρύστου

kostas.karatzas

Λευτέρης Ραβιόλος και Εθελοντές απεγκλώβισαν ζευγάρι με μωρό από τα χιόνια

kostas.karatzas

Ραβιόλος από τον Καφηρέα: Με σχέδιο και συντεταγμένες ενέργειες θα αξιοποιήσουμε τα οφέλη που προκύπτουν από τις επενδύσεις

kostas.karatzas

Απόστολος Γκλέτσος: Εγκαταλείπω την κούρσα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

kostas.karatzas

Τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Κάρυστο

kostas.karatzas

Ο Φάνης Σπανός είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την στήριξη της ΝΔ

kostas.karatzas

Ενημέρωση Ζάχου Χατζηνικολή για δραστηρίοτητες ΠΕ Ευβοίας στον Δήμο Καρύστου

kostas.karatzas

Ραβιόλος: Δεν χρειαζόμαστε, δεν επιθυμούμε ούτε ζητήσαμε καμία κομματική στήριξη από κανέναν

kostas.karatzas

Συνάντηση του Γιάννη Μανώλη με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό

kostas.karatzas

Επίσκεψη Αλ. Μαλλιά στο εκλογικό του Λευτέρη Ραβιόλου στην Κάρυστο

kostas.karatzas

Δήλωση-ενημέρωση του Λευτέρη Ραβιόλου λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στην Νότια Εύβοια

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ